KotiKilpailutDGPT EuropeKuka nousee valokeilaan Euroopan kisoissa? Seuraa näitä nuoria pelaajia

Kuka nousee valokeilaan Euroopan kisoissa? Seuraa näitä nuoria pelaajia

DGPT Europella kiertää pääosin niitä frisbeegolfareita, joilla ei aivan riitä rahkeet, rahat tai aika kiertää Yhdysvalloissa. Suomalaisittain kiertueella on useita tuttuja nimiä, joista jokainen hakee tason nostoa, mikä mahdollistaisi täysammattilaisuuden frisbeegolfin parissa.

Tämän vuoden Elite-kilpailuissa taso on äärimmäisen kova, sillä viivalla on kasapäin maailman huippuheittäjiä. Toisaalta se mahdollistaa myös nuorille pelaajille näytön paikan parrasvaloissa. Esimerkiksi Elite-kilpailun kärkikortissa esiintyminen tuo tärkeää kokemusta nuorille pelaajille. Lopulta kyse on kuitenkin siitä, kuka kykenee nostamaan tasoaan ensi kesänä haastamaan maailman parhaat.

Toive on, että joku täysin uusi nimi nousisi kärkikahinoihin – ei vain yhdessä yksittäisessä kisassa vaan useammassa. Viime kesältä tällainen esimerkki oli Miro Ryhänen, joka nousi täysin tyhjästä ensin Prodigy Disc Pro Tourin voittoon ja sen jälkeen hän nappasi voiton vielä PDGA Euro Tourilla Ahvenanmaalla.

Kesästä tekee mielenkiintoisen se, että menestyminen on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin. Vielä viime vuoden alussa kiekkovalmistajat nauttivat koronan tuomasta myyntibuustista, mutta viime kuukausina kiristyneet kukkaron nyörit pakottavat nuoret lupaukset menestymään. Aikaisemmin pelaajat ovat voineet esimerkiksi luottaa siihen, että kiekkosponsori maksaa vähintään pelaajien kisamaksut. Nyt valmistajat ovat joutuneet karsimaan keskitason pelaajia – eli niitä, joille pitäisi maksaa, mutta he eivät pärjää niin hyvin, että lisäisivät merkittävästi kiekkomyyntiä.

Seurattavat avoimen luokan pelaajat:

Teemu Lampainen

Teemu Lampainen avasi kautensa voittamalla Belgian Openin. Nuoresta iästään huolimatta, Lampainen on nähty useaan otteeseen kärkikamppailuissa niin SM-kisoissa kuin muissa ammattilaiskilpailuissa.

Lue myös: Viimein voitto! Teemu Lampainen voitti DGPT Europen avauskisan Belgiassa – “On tosi hyvät fiilikset”

Nyt kun ensimmäinen avoimen luokan voitto on taskussa, pystyykö Lampainen vakiinnuttamaan itsensä Suomen kärkiheittäjien joukkoon jo vuonna 2024?

Teemu Lampainen Belgia 2024
Teemu Lampainen kertoi Frisbeegolfmedialle, että hänen tarkat heittonsa ratkaisi voiton Belgiassa. Kuva: DGPT

Onni Ruusunen

Syksyllä 18 vuotta täyttävä Ruusunen paransi peliään koko viime kauden ajan. Ruusunen pelasi itsensä aina nuorten Euroopan mestaruuteen. Voiton myötä hän pääsi osallistumaan vielä legendaariseen USDGC:hen, jossa hän nappasi useita kovia päänahkoja ja löysi itsensä sijalta 24 nelipäiväisen Major-kisan jälkeen.

Pystyykö Ruusunen nostamaan tasoaan ja nousemaan yhdeksi Euroopan kärkiheittäjistä?

Daniel Davidsson

Davidsson on ollut Euroopan kentillä jo pari vuotta kärkitaisteluissa. Davidssonin meriiteistä löytyy osakilpailuvoitto European Pro Tourilta vuodelta 2022 ja junioreiden Euroopan mestaruus vuodelta 2021.

Tänä vuonna ilman kiekkosponsoria pelaava huippulahjakas tamperelainen tarvitsee seuraavan harppauksen urallaan, jotta hän pystyy pitämään kiinni frisbeegolfammattilaisuudesta.

Onni Arminen

Davidssonin harjoituskaveri Arminen on pystynyt pitämään kehityksessä nousujohteisen trendin viime vuosien aijan. Joka vuosi pelillisesti eteenpäin mennyt Arminen väläytti taitojaan viime vuonna European Openissa ja hakee vakipaikkaa Suomen kärkiheittäjien pöydässä.

Kristian Kuoksa

Kuoksasta puhuttaessa keskustelu pyörii usein heittotekniikan ympärillä, mutta sen muuttaminen voitoiksi ja tulokseksi on jäänyt uupumaan. Kovasta harjoittelusta tunnetun Kuoksan viimeinen voitto on vuoden 2022 avauskisasta, Helsingin Prodigy Disc Pro Tourilta.

Viime vuonna armeijassa käynyt Kuoksa hakee niin ikään seuraava askelta urallaan kohti huippua. Saako Kristian muutettua tuhannet harjoitustunnit birdieiksi tuloskortilla?

Miro Ryhänen

Viime vuoden sensaatiopelaaja Miro Ryhänen kantaa monien papereissa seuraavan supertähden taakkaa harteillaan. Viime vuonna ilman painetta kisakauteen lähtenyt Ryhänen otti sensaatiomaisesti voittoja niin Prodigy Disc Pro Tourilla kuin PDGA Euro Tourilla. Jos Ryhänen on pystynyt kehittämään peliään entisestään talven aikana, Järvenpäästä kotoisin oleva nuori mies tulee haastamaan maailman huiput Euroopassa Elite-kisoissa.

Ryhänen ilmoitti ennen Belgian Openia, että hän on kärsinyt useamman kuukauden ajan rasitusmurtuman esiasteesta. Hän palaa kisakentille todennäköisesti vasta kesäkuussa.

Rasmus Saukkoriipi

Rasmus Saukkoriiven nimi nousee esiin yleensä, kun kokeneemmat kilpakumppanit puhuvat potentiaalisesta suomalaismenestyjästä. Kovana harjoittelijana kunnostautunut Saukkoriipi on ollut armeijassa kevään ajan, joten isoja odotuksia ei kannata Saukkoriivelle asettaa vuoden 2024 osalta.

Älyttömän pitkälle heittävä Saukkoriipi haastaa maailman kärkinimet vähintään pituusheittokisoissa vuonna 2024.

Nestori Tuhkanen

Nestori Tuhkanen on monipuolinen nuori pelaaja, joka on pystynyt kehittymään vuosi vuodelta. Tuhkanen haaveilee kilpailevansa Yhdysvalloissa syksyllä, joka vaatii loisto-otteita Elite-tason kisoista Euroopassa. Maailman eliittipelaajien haastaminen ei ole mikään mahdottomuus Mikkelistä lähtöisin olevalta Tuhkaselta.

Nestori Tuhkanen
Nestori Tuhkanen oli avauskisassa voittotaistelussa mukana. Hän oli lopulta kolmas yhdessä Viron Silver Lättin kanssa. Kuva: DGPT

Lauri Lehtinen

Lauri Lehtinen lähti kovan harjoituskauden jälkeen maaliskuussa Texasiin. Lehtinen keskeytti kuitenkin kilpailun ja palasi maitojunalla kotiin. Kukaan ei tuntunut tietävän mitään Lehtisen tilanteesta Instagram-päivitystä lukuunottamatta, joka herätti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Lehtinen avasi viimein asiaa enemmän ennen Belgian kisaa Instagramissa, jossa Lauri kertoi keskittyneensä paljon asennoitumiseen peliä kohtaan, jotta hän olisi henkisesti valmis kilparadoille.

Pelillisesti Lehtinen lähtee selvänä ennakkosuosikkina koko DGPT Europen kiertueelle ja nappaa todennäköisesti himoitun Tour Cardin vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourille, vaikka avauskilpailu ei sujunut odotusten mukaisesti.

Mauri Villmann

Mauri Villmann nauttii tällä hetkellä parhaan virolaisen miespelaajan tittelistä. Viime keväänä Villmann lähes dominoi Euroopan kisakenttiä, mutta kovien pelien alkaessa Villmann ei löytänyt enää parasta virettään. Jos Villmann löytää saman vireen kuin viime vuonna ja pystyy nostamaan tasoaan edellisvuodesta, Viro saa kaipaamansa supertähden myös avoimeen luokkaan.

Belgian avauskisa meni myös virolaistähdellä penkin alle. Oliko Villmannin viime vuoden huippuhetket myös uran huippuhetkiä, vai nähdäänkö virolaiselta tason nosto?

Naisten luokan seurattavat pelaajat

Silva Saarinen

Silva Saarinen dominoi viime vuonna Euroopan kisoja voittamalla peräti viisi PDGA Euro Tourin kisaa. Viime vuodesta entisestään heittovarmutta parantanut Saarinen on ennakkosuosikki kiertueen voittajaksi. Saarisen alkukausi jenkeissä sujui nousujohteisesti. Kestääkö Saarinen ennakkosuosikin aseman?

Heidi Laine

Heidi Laine on Silvan ohella yksi kiertueen ennakkosuosikeista. Laine on pelannut paikoitellen loistavaa frisbeegolfia alkukauden aikana, jonka myötä hän oli jokaisessa kisassa rahasijoilla.

Jenni Karppinen

Karppinen kävi Yhdysvalloissa hakemassa kokemusta ja hakee kesällä tason nostoa Suomen kärkinelikon tuntumaan. Jennillä on kaikki mahdollisuudet haastaa maailman kärkinaiset hyvänä päivänä, mutta DGPT Europen kiertueen voittotaistelu vaatii lisää tasaisuutta.

Anneli Tõugjas-Männiste

Anneli Tõugjas-Männiste on Viron toiseksi paras naispelaaja. Urheilullinen Tõugjas-Männiste hakee tason nostoa kesällä, jotta hän pystyisi haastamaan suomalaiset. Useita palkintopallisijoja viime vuonna Euroopassa napannut virolainen haluaa haastaa vahvat suomalaisnaiset. Tõugjas-Männiste voitti viime vuonna European Pro Tourin kokonaiskilpailun.

Kenet sinä nostaisit ennen kauden alkua ja miksi? Kerro kommenteissa.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän