KotiKilpailutPDGA Euro TourAnttila ja Saarinen pitivät pintansa Swedish Openissa- Finaalikierrokselle lähdetään suomalaisten johtamana

Anttila ja Saarinen pitivät pintansa Swedish Openissa- Finaalikierrokselle lähdetään suomalaisten johtamana

Swedish Openin toinen päivä ei tuonut muutoksia kärkikaksikkoon, kun Niklas Anttila ja Silva Saarinen säilyttivät johtoasemansa toisella kierroksella. Kilpailun viimeiseen päivään lähdetään naisten luokassa Saarisen peräti kahdeksan heiton johdolla, kun taas miehissä Anttila johtaa kolmella. Myös Elias Luukkonen oli toisena päivänä pelipäällä kivuten kymmenen sijaa ylöspäin tuloksissa.

Tasaisen tappava Anttila

Kilpailutauolta palannut Anttila on osoittanut viimeisissä kisoissa, että Amerikan jälkeen on kotiläksyt tehty. Nuoren kuopiolaisen “heikoin” kierros viimeiseen viiteen kierrokseen on ollut -8, ja sen enempää ei ole muille siimaa annettu. Tänään Anttila pelasi -10 lähes virheettömällä etuysillä ja onnistui kuromaan huomisen johtoaseman kolmen heiton mittaiseksi seuravaana tulevaan Paul McBethiin (-15). Sunnuntain finaalikierrokselle Anttilan kultajahtia lähtee McBethin lisäksi haastamaan Dennis Augustsson (-14) ja Bradley Williams (-12).

Avoimessa luokassa suomalaisten seuraavaksi parhaasta kierroksesta vastasi Joona Heinänen, joka selätti radan tuloksella -6. Tämä suoritus nostaa Heinäsen jaetulle 4. sijalle vain kahden heiton päähän podium-paikasta. Lisäksi positiivisen nousun suomalaisista tuloksissa teki Elias Luukkonen nousten kymmenen sijaa ylöspäin yhteistulokseen -8. Luukkonen oli viime viikon Krokhol Openissa jaettu viides, ja himoittu USDGC-paikka jäi yhden putin päähän. Podium-taistelun lisäksi finaalikierrokselle saadaan toinen jännitysnäytelmä siitä, kuka lunastaa menoliput vuoden viimeiseen major-kilpailuun.

Silva Saarinen, Kuva: PDGA Euro Tour
Silva Saarinen, Kuva: PDGA Euro Tour

Saarinen lisäsi johtoaan muihin, norjalaiset eivät ole saaneet peliä käyntiin

Silva Saarinen esitti naisten luokassa eilisen tavoin särmää peliä, joka palkittiin reiluhkolla johtoasemalla huomiselle finaalikierrokselle. Hitaan ensimmäisen yhdeksän väylän jälkeen Saarinen pääsi liitoon pelaten loput kierroksesta tuloksella -6. Yhteistulos -11 oikeuttaa Saarisen 8 heiton johtoon seuraavana tulevasta Anniken Steenistä (-3).

Ratingien valossa ennakkosuosikkeina kilpailuun lähteneet norjalaiset, Lorentzen sekä Steen, eivät ole löytäneet kilpailussa avaimia tasaiseen peliin. Myös tänään kaksikon haasteet ehjässä suorittamisessa näkyivät: Lorentzen aloitti loistavasti, mutta kone hiipui puolessa välissä. Steen taas onnistui pelaamaan erinoimaisen lopun alun kolmesta bogeysta huolimatta. Mikäli siis Saarista kärkikortissa kirittävä skandikolmikko halajaa voittopaikalle vielä nousta, on repusta peliin kaivettava muutakin kuin luottodraiveri.

Finaalikierroksen seuranta

MPOFPO
Niklas Anttila  (-18)Silva Saarinen (-11)
Paul McBeth (-15)Anniken Steen (-3)
Dennis Augustsson (-14)Sofie Björlycke (+1)
Bradley Williams (-12)Lykke Lorentzen (+1)

Kärkikortit finaalikierrokselle

Kilpailun viimeistä kierrosta voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa aamuulla kello 9.30 ja avoimen luokan lähetys kello 16.30.

YouTubeen jälkilähetykset kilpailusta tuottaa MDG Media molempien luokkien kahdesta ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän