Koti Uutiset Prodigy Discsiltä lähtenyt kaksi kärkipelaajaa viikon sisään – osakas avaa syitä

Prodigy Discsiltä lähtenyt kaksi kärkipelaajaa viikon sisään – osakas avaa syitä

Luke Humphries Prodigy
Prodigyn tiimissä näkyvänä pelaajana on myös Luke Humphries, joka on tuttu kasvo Skins-videoilta GK Pron Youtubesta. Kuva: DGPT
Mainos

Väinö Mäkelä ilmoitti tiistaina lähtevänsä Prodigy Discsiltä. Mäkelä oli jo toinen huippupelaaja, joka on lähtenyt Prodigyltä viimeisen viikon sisään. Viime viikolla Kevin Jones ilmoitti jättävänsä Prodigy Discsin.

Lue myös: Huippuheittäjä jättää pääsponsorinsa kesken kauden

Ylipäätään sponsorisopimusten purkaminen kesken kauden on harvinaista – varsinkin, kun edessä on kauden tärkeimmät kilpailut; European Open kisataan kolmen viikon päästä ja MM-kisoihin on enää alle kaksi kuukautta.

Tämä on herättänyt suuren määrän kysymyksiä Internetin keskustelupalstoilla Prodigy Discsin ympärillä.

Prodigy laittoi Kevin Jonesin pihalle, Mäkelä lähti omasta tahdostaan

Prodigy Discsin osakkaana oleva Cale Leiviska oli välittänyt Tour Life Podcastille lisää tietoa Kevin Jonesin lähdöstä. Hän kertoi Tour Life Podcastille, että “Prodigyllä nähtiin, että Kevinin sopimuksessa oli pykäliä, joita hän ei noudattanut, joten Prodigy pystyi irtisanomaan sopimuksen.”

Leiviska kertoi, että hänellä ei ollut tietoa Väinö Mäkelän lähtöön liittyen, sillä Prodigy Disc Europe on oma yrityksensä. Hän arveli, että “tilanne oli hyvin samanlainen”.

Tilanne ei ole samanlainen, sillä Väinö Mäkelä kertoi Frisbeegolfmedialle, että yhteistyö Prodigyn kanssa on loppunut hänen omasta aloitteestaan: “Tämä prosessi lähti omassa päässä joulukuun lopulta liikenteeseen ja sieltä asti tätä on työstetty. Mun tahdosta tämä on lähtöisin. Pääsyy on, että olen uutta tietä vailla; lapsenomainen intohimo pelaamiseen on tässä se perimmäinen asia”, Mäkelä kertoi.

Lue myös: “Sekavat, mutta helpottuneet fiilikset” – Väinö Mäkelä kommentoi lähes 10 vuoden yhteistyön päättymistä

Kahden kärkipelaajan lähtö on saanut monet spekuloimaan Prodigyn taloustilannetta. Esimerkiksi Tour Life Podcastissa Hunter Thomas arveli, että joko Prodigy pyrkii yleisesti säästöihin tai varmistaakseen Robinsonin veljesten jatkosopimukset. Isaac Robinsonin (hallitseva maailmanmestari) ja Ezra Robinsonin (Disc Golf Pro Tourin sijalla 6) sopimukset ovat päättymässä tämän vuoden lopussa (Lähde: Ultiworld).

Mäkelä on Ykkösrinki-podcastin mukaan tienannut ainakin 125 000 euroa vuodessa. Paul Ulibarri kertoi Tour Life Podcastissa, että hänen tietojen mukaan Kevin Jones olisi tienannut 25 000 dollaria kuukaudessa, eli noin 280 000 euroa vuodessa.

Prodigy Discs Europen edustajat eivät kommentoineet asiaa.

Mainos

1 KOMMENTTI

  1. Ehkä Prodigy Europen taloustiedot selittää Väinön lähtöä. Viime vuonna liikevaihto 1,5M€ ja laskua tuli lähes 50% aiemmasta. Ja tappiota tekivät. Jos lasku jatkuu niin ei ole varaa maksaa Väinölle ainakaan enempää eli ei uusia tour series -kiekkoja jne.

    Ja mitä tulee Robinsonin veljeksiin niin pitäisin ihmeenä jos Isaac pelaa kauden loppuun. Nyt on avoimesti haukkunut Produgyn koreja ja miehen Instagram-tarinoissakin piikitellään niitä. Muutenkin käytös on ollut Prodigyyn kyllästynyttä.

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version