KotiUutisetPekka Hyvöselle upea voitto viimeisellä European Pro Tourilla Espanjassa

Pekka Hyvöselle upea voitto viimeisellä European Pro Tourilla Espanjassa

Lahdesta kotoisin oleva Pekka Hyvönen otti voiton kaikkien aikojen viimeisessä European Pro Tourin osakilpailussa EPT All Starsilla. Hyvönen johti kilpailua alusta asti ja nappasi voiton lopulta tuloksella -26. Taakse jäivät tanskalainen Hjalte Jensen (-23), Nestori Tuhkanen (-22) sekä neljänneksi jätetty maailmanmestari Isaac Robinson (-20).

Hyvönen nappasi voitosta noin 3000 euroa. Hän on tienannut koko ammattilaisuransa aikana alle 10 000 euroa, joten yhden viikonlopun palkintorahat ovat lähes kolmannes hänen koko uran tienesteistään.

Hyvönen aloitti kautensa PDGA-ratingista 991, mutta hän on onnistunut nostamaan sitä peräti lukemaan 1012. Hän pelasi viikonlopun peräti 1050 rating-pisteen keskiarvolla, jolla hän sai myös hurjia päänahkoja. Kilpailussa taakse jäivät puolustavan maailmanmestarin lisäksi Disc Golf Pro Tourin osakilpailun tällä kaudella voittanut Alden Harris sekä viime vuoden EPT All Starsin voittaja Jakub Semerád.

Mikä PDGA-rating on ja miten se lasketaan? Lue asiasta täältä.

Karppinen otti niukan voiton naisissa

Jenni Karppinen onnistui viikonloppuna naisten luokassa parhaiten ja voitti kilpailun tuloksella +1 ennen Viron Marie Kielasta (+2). Iso-Britannian Rachel Turton (+5) jäi kolmanneksi.

Jenni Karppinen EPT All stars
Haastaako Jenni Karppinen Suomen kärkinelikkoa vuonna 2024? Hänen kausi 2023 päättyi voittoon EPT All Stars -kisassa Espanjan Mijaksessa. Kuva: PDGA Europe / Calixto Garcia

Karppinen näytti jo menevän menojaan toisella kierroksella, kun hän pelasi alustavien tietojen mukaan uransa toiseksi parhaan kierroksen (kierrostulos -6, PDGA-rating 976). Karppinen ei ollut yhtä hyvässä vedossa enää kolmannella kierroksella, joka antoi Kielakselle mahdollisuuden. Etumatka riitti kuitenkin lopulta Karppiselle, joka sai seitsemän naisen kisassa palkintorahaa hieman alle 900 euroa.

Kyseessä oli viimeinen European Pro Tourin kilpailu, sillä kiertue toimii jatkossa yhdysvaltalaisen Disc Golf Pro Tourin alaisuudessa nimellä DGPT Europe.

Uusimmat uutiset

PDGA Europe tukee eurooppalaisia sisällöntuottajia – hae mukaan ohjelmaan

PDGA Europe käynnisti tänä vuonna kehityshankkeen, jonka tarkoituksena on...

Yhdysvaltalaiset hallitsivat Ruotsissa – Arminen viikonlopun suomalaisonnistuja

Swedish Open, ensimmäinen Ruotsissa koskaan järjestetty Disc Golf Pro...

Silva Saariselle jälleen iso voitto ammattilaiskiertueella

Silva Saarinen on voittanut Disc Golf Pro Tourin Elite-osakilpailun...

Blomroos rataennätyksellä kärkeen ja taistelemaan uransa isoimmasta voitosta

Disc Golf Pro Tourin Swedish Openin toisena kilpailupäivänä nähtiin...

Väinö Mäkelä on innoissaan uudesta sopimuksesta – ”Pääsee pelaamaan vapautunutta frisbeegolfia”

Väinö Mäkelä ja Innova Champion Discs kertoivat solmineensa yhteistyösopimuksen.Mäkelä...

Islantilaisyllättäjä kärjessä Ruotsissa – suomalaiset kärjen tuntumassa

Toistaiseksi kovin kisa Euroopassa, Swedish Open, käynnistyi Ruotisissa. Kyseessä...