Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour Väinö Mäkelä kärjessä viimeiselle kierrokselle Texasissa

Väinö Mäkelä kärjessä viimeiselle kierrokselle Texasissa

Calvin-heimburg-dgpt
Kuva: dgpt
Mainos

Väinö Mäkelä jatkoi loistavia otteitaan Texasissa Disc Golf Pro Tourin Elite-sarjan The Open at Austin kilpailussa. Väinö on jaetulla ensimmäisellä sijalla tuloksella -13. Kolmas ja viimeinen kierros pelataan Suomen aikaa sunnuntai-iltana. Kärkikortissa Mäkelän kanssa on viime vuoden European Openin voittaja Eagle McMahon (-13), vuoden ensimmäisen Pro Tourin kilpailun voittanut Calvin Heimburg (-12) ja nuori talentti Cole Redalen (-12).

Hurja tilanne sai ajatukset pois frisbeegolfista

Väinön toinen kierros oli tasainen ja lähes virheetön. Toiseksi viimeisellä väylällä Mäkelä teki kierroksen ensimmäisen boginsa, joka tiputti hänet tasatulokseen Eaglen kanssa. “Muutamalla ensimmäisellä väylällä tunsin pientä jännitystä. Neljännellä väylällä sattuneen onnettomuuden jälkeen pystyin rauhoittumaan ja pelaamaan hyvin koko kierroksen. Viimeiselle kierrokselle ei ole mitään mitä muuttaisin lukuunottamatta viimeisiä väyliä. Väylällä 17 ajattelin liikaa, joten se täytyy korjata huomenna ja pitää keskittyminen kasassa.” Väinö kertoo Disc Golf Networkin haastattelussa.

Väinön mainitsema onnettomuus sattui jahtikortissa ja se keskeytti pelin lähes puoleksi tunniksi. Eagle lähestyi tiukkaa griiniä kranaatilla useammasta kymmenestä metristä ja se tippui suoraan Gatekeeper Median kameramiehen päähän. Ensiapu saatiin nopeasti paikalle ja kameramies vaikutti olevan tajuissaan, kun häntä kuljetettiin ambulanssilla pois kentältä. Eagle oli tilanteen jälkeen järkyttynyt Disc Golf Networkin haastattelussa: “En nähnyt mihin kiekko meni, mutta kuulin kovan äänen ja pelottavan reaktion yleisöltä. Juoksin välittömästi varmistamaan, että Gatekeeperin Dave oli kunnossa. Murruin kyyneliin ja hetkeksi frisbeegolf ei vaikuttanut enää niin tärkeältä. Tiesin, että Dave olisi halunnut minun jatkavan ja yritin pelata loppukierroksen parasta frisbeegolfiani.” Kranaatti-heitto on ns. erikoisheitto, jossa frisbeegolfkiekko heitetään “väärinpäin” suoraan korkealle ylös, jolloin se tippuu jyrkässä kulmassa maahan.

Heinänen loistava myös toisella kierroksella

Mäkelä ei ollut ainoa suomalaisista johdossa käynyt pelaaja, kun Joona Heinänen jatkoi edellispäivän vahvoja otteita. Heinänen on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä jaetulla seitsemännellä sijalla tuloksessa -11 vain kaksi heittoa kärjestä. Heinänen paistatteli jonkin aikaa kärkisijalla, mutta takaa tulleet kärkikortit ohittivat lopulta Heinäsen. Joona tiputti väylällä 16 hieman huvittavalla tavalla eaglen, mutta joutui tyytymään niin ikään bogiin haastavalla väylällä numero 17. Heinänen pääsee pelaamaan viimeisen kierroksen jahtikortissa kuusinkertaisen maailmanmestarin Paul McBethin (-12) sekä Gannon Buhrin (-12) ja Mason Marchbanksin (-11) kanssa.

Mäkelän toinen kierros nähdään tänään jälkilähetyksenä JomezPron Youtube-kanavalla alkuillasta. Mäkelä nähdään luonnollisesti myös maanantaina samalla kanavalla viimeisellä kierroksella ja Heinänen Gatekeeper Median Youtube-kanavalla niin ikään maanantaina alkuillasta jälkilähetyksenä. Viimeinen kierros on nähtävillä livenä Disc Golf Networkin tilaajille. Mäkelän startti on klo 22.50 Suomen aikaa ja Heinäsen klo 22.35. Herrat pääsevät siis loistoasetelmista jahtaamaan koko Suomen frisbeegolfia harrastavan kansan toivomaa Pro Tourin Elite-sarjan voittoa. Palkintorahaa voitosta saa 7500 dollaria eli noin 7000 euroa.

Anttila ja Hyytiäinen parantelivat asetelmiaan

Muut suomalaiset Niklas Anttila ja Tuomas Hyytiäinen paransivat ensimmäiseltä kierrokselta. Kauas kärjestä ensimmäisellä kierroksella jääneet Anttila ja Hyytiäinen pelasivat hyvät toiset kierrokset -8 ja -6. Vuoden 2021 Euroopan mestari Niklas Anttila on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä jaetulla sijalla 33 ja Hyytiäinen jaetulla sijalla 55.

Suomen naisilla vaikeaa

Henna Blomroos ja Eveliina Salonen eivät ole saaneet täyttä potentiaaliaan irti vielä Yhdysvaltojen kiertueella. Viime kaudella kahdestakin Major-turnauksen voitosta taistellut Blomroos on ennen viimeistä kierrosta jaetulla sijalla 13. Salonen on saanut hieman paremmin puttipeliään toimimaan ja on sijalla 11.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version