KotiKilpailutUSDGCSalonen ja Blomroos kolmansia frisbeegolfin kutsuturnauksessa - voitto ratkesi kyseenalaisesti

Salonen ja Blomroos kolmansia frisbeegolfin kutsuturnauksessa – voitto ratkesi kyseenalaisesti

Eveliina Salonen ja Henna Blomroos ylsivät kolmanneksi kutsuturnauksessa Yhdysvalloissa. Salonen johti kilpailua ensimmäiset kolme kierrosta, mutta ei pystynyt roikkumaan voittotaistelussa viimeisille väylille tultaessa.

Voiton nappasi Holyn Handley jatkoväylien jälkeen Kristin Tattarista. Molemmat olivat tasatuloksessa -23 viimeisen väylän jälkeen. Salonen ja Blomroos olivat lopputuloksessa -21.

Spekulatiivinen loppuratkaisu

Suomalaiset tippuivat kärkitaistosta viimeisillä väylillä, mutta jännitystä ei loppuratkaisuista puuttunut. Holyn Handley pelasi hurjan viimeisen kierroksen ja nousi jahtikortista johtoasemaan. Hän oli kaksi heittoa Kristin Tattaria edellä ennen viimeistä väylää.

Handley heitti vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen bogey-tuloksen viimeiselle väylälle. Tattar onnistui väylällä birdien arvoisesti.

Kaksikko lähti ratkaisemaan voittoa playoff-väyliltä. Handley onnistui toisella playoff-väylällä Tattaria paremmin ja otti voiton.

Kävikö kiekko sisällä?

Vaikka Handley voitti täysin reilusti ja ansaitusti, viimeisen väylän vaiheet jättävät hieman spekulaation varaa. Hänen avausheittonsa ei käynyt kertaakaan pelialueella. Hidastuskuva näytti, kuinka kiekko laskeutui hyvin lähelle pelialuetta ja kieri kauemmaksi pelialueelta. Rajalle jäi matkaa parikymmentä senttimetriä. Katso video alta (Video: Disc Golf Pro Tour).

Holyn Handleyn heitto ja kenttäreportterin kommentti. Video: Disc Golf Pro Tour

Näin ollen todellisuudessa Handleyn olisi pitänyt heittää uudestaan avausheitto, mutta sen sijaan hän jatkoi peliään lähes 100 metriä lähempää – sieltä missä kiekko oli käydä pelialueella.

Ristiriitatilanteissa koko ryhmän pitäisi tehdä päätös yhdessä, mutta Disc Golf Networkin kenttäreportterin mukaan keskustelua ei ollut: “Keskustelua ei käyty ollenkaan avausheiton jälkeen. Handley käveli suoraan kiekon laskeutumispaikalle ja huikkasi ohimennen Missy Gannonille: ‘Tähänhän se laskeutui’, johon Gannon vastasi: ‘Jos se kävi sisällä, niin kyllä’. Tämän jälkeen Handley vain heitti kiekon konsultoimatta muita”, Nate Perkins paljasti suorassa lähetyksessä.

Sinänsä ryhmän päätös on frisbeegolfissa laki, joten Handleyn voittoa ei viedä pois. Hänen ja muiden ryhmäläisten päätös jättää kuitenkin varaa spekulaatiolle. Jos he olisivat olleet tarkempia, todennäköisesti tilanne olisi tuomittu oikein ja Viron Kristin Tattar voisi olla mestari.

Salonen ja Blomroos parhaita heittäjiä

Suomalaiskaksikko oli todella hyvässä vireessä kauden viimeisessä kisassa. Vaikka voittoa ei tullut tälläkään kertaa, lopputulos on suomalaisittain varsin hyvä.

“Pettyneet fiilikset, koska lähdin pelaamaan voitosta”, Eveliina Salonen kertoo tunnelmistaan Frisbeegolfmedialle. “Lopputulokseen olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen, että pystyin pysymään podiumilla.”

Positiivista on myös, että Eveliinan ja Hennan heittopeli oli parasta, mitä koko vuonna on nähty. “Tavallaan ei haittaisi, vaikka kausi jatkuisi vielä, koska peli on alkanut vihdoin kulkemaan”, Eveliina kommentoi kauden lopputunnelmia. “Nyt on tosi paljon motivaatiota reenata putti kuntoon.”

He nappaavat kumpainenkin alustavien tietojen mukaan 4600 dollarin palkintorahan. Voittaja sai 12 500 dollaria.

Silva Saarinen oli kilpailussa kahdeksas tuloksella -8. Heidi Laine tippui viimeisellä kierrokselle +12 jaetulle sijalle 29.

Tämän viikon turnaus oli suomalaisnelikon viimeinen kilpailu vuonna 2023. Heidän kilpailut jatkuvat ensi vuonna talven levon ja harjoittelun jälkeen.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän