Koti Kilpailut PDGA Euro Tour Silva Saarinen ja Elias Luukkonen kärkipaikoilla Norjassa

Silva Saarinen ja Elias Luukkonen kärkipaikoilla Norjassa

Silva Saarinen, Krokhol Open 2023
Silva Saarinen, Krokhol Open 2023 © 2023 PDGA Europe
Mainos

PDGA Euro Tourin kolmas osakilpailu käynnistyi juhannusaattona yhdellä maailman parhaista radoista. Krokholin frisbeegolfrata haastoi pelaajia toden teolla ja moni ennakkosuosikki olikin vaikeuksissa haastavalla radalla.

Suomalaispelaajat aloittivat kilpailun hienosti, kun molempien luokkien kärkipaikalla nähdään kilpailun toisena päivänä suomalaisväriä. Silva Saarinen on naisten luokan kärkipaikalla ja Elias Luukkonen jaetulla kärkipaikalla avoimessa luokassa.

Naisten luokan molemmat suomalaiset mukana voittotaistelussa

Naisten luokassa mukana olevat suomalaiset Silva Saarinen ja Jenni Karppinen aloittivat kilpailun loistavasti. Molemmat pelaajista pelasivat itsensä huomisen lauantain kärkikorttiin. Saarinen johtaa naisten luokkaa kolmen heiton erolla ennen jaetulla toisella sijalla olevia Karppista, Sofie Björlyckeä ja Rachel Turtonia.

Saarinen on aiemmin tullut tunnetuksi yhtenä maailman parhaista puttaajista, mutta perjantaiaamun kierroksella myös heittäminen oli huipputasoa. Mikäli peli jatkuu tulevina päivänä samalla tasolla, on muiden pelaajien venyttävä koviin suorituksiin Saarisen voittamiseksi. Saarinen kertoi kierroksen jälkeisessä haastellussa hänen kierroksen olleen hyvä, mutta pystyvänsä parantamaan myös peliään. Saarisen kierrokseen mahtui yksi tuplabogie väylällä 13 ja bogie väylällä 17.

Kilpailun suurin ennakkosuosikki, tuore Norjan mestari Anniken Steen ei saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa ja hän on vasta sijalla 8. tuloksella +7, kymmenen heittoa kilpailua johtavan Saarisen perässä.

Elias Luukkosella loistava alku kilpailuun

Elias Luukkonen on pelannut tällä kaudella useita hyviä yksittäisiä kilpailukierroksia, mutta kokonainen ehjä kilpailu häneltä vielä tältä kaudelta puuttuu. Kaikissa tämä kauden aiemmissa kilpailuissa Luukkosen avauskierros on ollut hänen kilpailujen heikoin kierros. Nyt Norjan Krokhol Openissa pelattu -7 avauskierros on loistava alku kilpailuun. Luukkonen lähtee kilpailun toiseen päivään jaetulta kärkipaikalta Paul McBethin ja Bradley Williamsin kanssa. Lauantain kärkikortin täydentää tuore Norjan mestari Øyvind Jarnes.

Kuusinkertainen maailmanmestari Paul McBeth kertoi kilpailun jälkeisessä haastattelussa nauttivansa Krokholin radan tuomista haasteista, jotka ovat hyvin erilaisia mihin hän on tottunut Yhdysvalloissa. “Kierrokseeni mahtui useita virheitä, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen” McBeth tiivisti kierroksen.

Muista avoimen luokan suomalaisista parhaiten pelasi Miro Ryhänen (-4, sijoitus 4.), Pekka Hyvönen (+1, 14.), Roni Rönkkönen (+1, 14.), Juhani Vainio (+2, 18.) ja Saku Poikonen (+2, 18.)

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan kilpailu jatkuu lauantaina 24.6. kello 10.00 ja avoimen luokan kello 17.00. Naisten luokan lähetyksessä nähdään varmasti paljon suomalaisväriä kun Saarinen ja Karppinen pelaa lauantaina kärkikortissa.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version