Koti Kilpailut Prodigy Disc Pro Tour Useampi pelaaja hylätään Prodigy Disc Pro Tourilla sääntorikkomuksien vuoksi

Useampi pelaaja hylätään Prodigy Disc Pro Tourilla sääntorikkomuksien vuoksi

Prodigy Disc Pro Tour
Prodigy Disc Pro Tourilla kilpaillaan vuonna 2024 viisi osakilpailua. Kuva: Tommi Anttila / SFL
Mainos

Prodigy Disc Pro Tourin Oulun osakilpailun ympärillä on käyty runsaasti keskustelua pelaajien toimitsijakokeista. Suomessa pelattavissa suurimmassa kilpailuissa vaaditaan pelaajilta lajin kattojärjestön PDGA:n hyväksytysti suoritettu ja voimassa oleva lajin toimitsijakoe. Tapauksesta on ollut somekanavissa paljon keskustelua, joten Suomen Frisbeegolfliiton päätti julkaista virallisen tiedotteen asiasta.


Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuun voi osallistua kiertueen sääntöjen mukaan vain, jos kilpailijalla on PDGA:n toimitsijakoe (Official Exam) voimassa ennen omaa ensimmäistä kierrosta ja koko kilpailun ajan.

Sekä Oulun että Jämijärven kilpailuun on osallistunut kilpailijoita ilman voimassaolevaa toimitsijakoetta. Heillä ei ole ollut osallistumisoikeutta kilpailuun ja heidän tuloksensa mitätöidään.

On aina pelaajan vastuulla varmistaa, että on kilpailukelpoinen kilpailuun ja luokkaan, johon on osallistumassa.

PDGA Tournament Manager -kilpailuhallintajärjestelmän muutosten vuoksi kilpailunjohtaja ei nähnyt enää automaattisesti kokeen puuttumista, joten puutteet huomattiin vasta Oulun osakilpailun käynnistyttyä.

Urheilijoiden oikeusturvan vuoksi heidän annettiin jatkaa kilpailussa kun asiaa selvitettiin, kuten aina tehdään, jos tilanteessa on varmennettavaa.

Kiertueen säännöt: https://frisbeegolfliitto.fi/protourin-saannot/

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version