KotiKilpailutProdigy Disc Pro TourKristian Kuoksa hakee voittoa kotiradaltaan - "Ei se vaadi kuin ehjän paketin"

Kristian Kuoksa hakee voittoa kotiradaltaan – “Ei se vaadi kuin ehjän paketin”

Prodigy Disc Pro Tour jatkuu kauden toisella osakilpailulla Oulussa. Kisojen näyttämönä toimii totuttuun tapaan Pikkaralan frisbeegolfrata.

Kun kilpaillaan Pikkaralassa, katseet kannattaa kääntää Kristian Kuoksan suuntaan. Oulusta lähtöisin oleva heittäjä tuntee Pikkaralan frisbeegolfradan kuin omat taskunsa. Kuoksa on tottunut siihen, että Pikkaralassa kilpailtaessa katseet kohdistuvat häneen. Hän ei pidä itseään kuitenkaan kisan ennakkosuosikkina.

“En usko, että mua pidetään ennakkosuosikkina. Viime voitosta on niin pitkä aika”, Kristian Kuoksa arvioi.

Kristian Kuoksa on saanut kehuja heittotekniikastaan ja -pituudestaan. Fakta on kuitenkin se, että hyvä heittotekniikka ei ole tuonut hänelle liiemmin voittoja viime vuosina. Viimeisin voitto on vuoden 2022 Prodigy Disc Pro Tourin avauskisasta Helsingin Talista.

Yksi voitto on tavoitteenani tälle kaudelle. Kisat ovat kovatasoisia. Tavoitteena on päästä takaisin voittojen tielle”, Kuoksa kertoo kauden tavoitteistaan. “Ei se vaadi kuin ehjän paketin. Ei se auta, vaikka treenikiesseillä peli kulkee.”

Kuoksa myöntää, että pieni apina alkaa muodostumaan selkään; pitää muistaa, että puolet Kuoksan viime vuodesta meni armeijassa ja tällä kaudella on ollut vasta kaksi kilpailua.

“Mun taso ja potentiaali on se, että mitä vaan voi tapahtua”, hän kertoo itsevamasti. “Teen parhaani ja luotan siihen, että se voitto tulee sieltä ennen pitkää.”

Mitä voittaminen vaatii Pikkaralassa?

Kuoksa on kilpaillut tällä kaudella kahteen otteeseen: Belgiassa ja Tanskassa. Molemmista kisoista jäi parannettavaa. Belgiassa tuloksena oli 14. sija ja Tanskassa 33. sija. “Alkukausi on sujunut ruosteisesti. Molemmissa kisoissa tuli yksi huono kierros, joka turmeli koko kisan. Heittokunto on kuitenkin hyvä”, Kuoksa kertoo.

“Toistaiseksi kun yksi asia onnistuu, toinen lähtee sivuraiteille”, Kuoksa arvioi. “Alkukauden kisoissa tuli yhteensä noin 15-20 puttimissiä yhteensä kuuden kierroksen aikana. En ole osannut keskittyä puttiin riittävästi. Puttaaminen on pääpeliä.”

Kuoksan pitää löytää itsevarmuus puttiin, jos hän haluaa taistella voitosta viikonloppuna Prodigy Disc Pro Tourilla. Pikkarala on haastava metsäinen rata, joka vaatii hänen mukaansa tarkkuutta ja hyvää puttia.

“Ennakkoon itse nostaisin viikonlopun suosikiksi Onni Armisen, Daniel Davidssonin tai Rasmus Saukkoriiven“, Kuoksa pohtii. “Voittotulos voisi olla -24.”

Kilpailun seuraaminen ja aikataulu

Prodigy Disc Pro Tourin Oulun osakilpailu käynnistyy perjantaina. Avoimen luokan videokortti aloittaa pelinsä klo 9.00. Ensimmäisen kierroksen jälkituotettu video julkaistaan Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalla seuraavana päivänä.

Lähtöajat ja tulokset näkee täältä.

Frisbeegolf on parasta paikan päällä. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Uusimmat uutiset

16-vuotias suomalaisyllättäjä nousi toiseksi – Viron Villmann lähtee johdossa finaalikierrokselle

DGPT Europen Turku Open jatkui toisella kierroksella Luolavuoren frisbeegolfpuistossa....

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän