Koti Kilpailut Prodigy Disc Pro Tour Jymypaukku Kuopiossa! Historiallisen kova kierros ja yllätysvoitto

Jymypaukku Kuopiossa! Historiallisen kova kierros ja yllätysvoitto

Aapo Karhi Prodigy Disc Pro Tour 2024
Aapo Karhelle voitto oli ensimmäinen A-tier-tason voitto koskaan. Kuva: Mikko Koskinen / SFL
Mainos

Frisbeegolfin ammattilaiskiertue, Prodigy Disc Pro Tour, vieraili Kuopiossa viikonloppuna. Finaalikierroksella nähtiin yllätysvoittaja, kun Aapo Karhi täräytti itsensä Puijon frisbeegolfradalla kolmannesta kortista aina voittoon asti.

Aapo Karhi aloitti finaalipäivän seitsemänneltä sijalta yhteistuloksesta -12. Hän pelasi kolmannen kierroksen peräti tulokseen -14, joka riitti nostamaan Forssasta kotoisin olevan Karhen aina voittoon asti, kokonaistulokseen -26.

Aapo Karhelle voitto oli ensimmäinen Prodigy Disc Pro Tourilla.

Kierros oli myös siinä mielessä hurja, että se on alustavien PDGA rating-laskelmien mukaan kaikkien aikojen kovin suomalaiskierros. Kierroksen PDGA rating on alustavasti 1102. Historian toiseksi paras suomalaiskierros on Niklas Anttilan keväällä pelaama kierros Cascade Challengessa Yhdysvalloissa. Kyseisen kierroksen PDGA rating on 1098.

Kuopion osakilpailun hopealle ylsi Joona Heinänen (-24). Kolmas oli Onni Arminen (-22).

Naisten kisassa huippujännittävä lopetus

Myös naisten kilpailussa riitti jännitystä loppuun asti, vaikka neljän osallistujan välillä oli isohkot erot ennen finaalikierrosta. Kärjessä finaalikierrokselle lähtenyt Sonja Laine pelasi kisan heikoimman kierrostuloksen (+9), mikä tipautti Laineen kokonaistulokseen +14.

Toisella sijalla ollut Olivia Kindstedt pelasi kierrostuloksen +4, mikä nosti hänet jakamaan kärkipaikkaa kokonaistulokseen +14. Ja kun neljänneltä sijalta finaalikierrokselle lähtenyt Emilia Kallio pelasi vielä uransa parhaan kierroksen (-2) ja nousi tulokseen +14, naisten luokassa etsittiin voittajaa jatkoväyliltä peräti kolmen naisen voimin.

Lopulta kolmikosta parhaiten jatkoväylillä suoriutui Sonja Laine, joka otti uransa ensimmäisen voiton Prodigy Disc Pro Tourilla. Toiseksi ylsivät Emilia Kallio ja Olivia Kindstedt.