Koti Kilpailut Prodigy Disc Pro Tour Joona Heinänen on noussut Suomen kakkospelaajaksi – “Nykyään ei tuu ‘oho’-heittoja”

Joona Heinänen on noussut Suomen kakkospelaajaksi – “Nykyään ei tuu ‘oho’-heittoja”

Joona Heinänen Prodigy Disc Pro Tour
Joona Heinänen taisteli voitosta Lauri Lehtistä vastaan Tampereen osakilpailussa. Kuva: Mikko Koskinen / SFL
Mainos

Kansallinen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour jatkuu viikonloppuna Kuopiossa. Puijon frisbeegolfrata isännöi kiertueen neljättä osakilpailua.

Kuopion osakilpailussa mielenkiinto – ja ennakkosuosikin paineet – osuvat Joona Heinäseen. Heinänen on noussut kesän aikana vaivihkaa Suomen kakkospelaajaksi PDGA ratingilla mitattuna. Heinäsen nykyinen PDGA rating on 1033. Suomen listan kärkinimi on Niklas Anttila, joka viilettää lukemassa 1043.

Kun listaan lisätään kaikki maailman pelaajat, Anttila on sijalla 6 ja Heinänen sijalla 20.

Lue myös: PDGA-rating: Miten se lasketaan?

“Tuntuuhan se hyvältä. Ilmeisesti jotain tehty oikein kilpakentillä”, Joona Heinänen kommentoi noussutta PDGA ratingiaan. “Aika tasaiseen on noussut rating. Suunta on ollut suuremmaksi osaksi ylöspäin.”

Joona Heinänen on siitä poikkeava yksilö Suomen kärkikymmenikössä, että häneltä löytyy kokemusta frisbeegolfista lähes saman verran, mitä keskiverto kilpakumppanilla on ikää. 33-vuotiaalla Heinäsellä on takana jo yli 150 PDGA-kisaa.

“Oon pelannut frisbeegolfia 20 vuotta. Suurin osa siitä ajasta on ollut hupiheittelyä. Viimeiset 3-4 vuotta oon oikeesti treenannut siten, että kehittyisin”, Heinänen kertoo. “Silloin kun oon alottanut niin ei tässä lajissa voinut saada rahaa. Nyt tilanne on toinen, kun voi saada ansioita ja palkintorahoja.”

“Huonojen heittojen määrä vähenee”

Joona Heinänen on panostanut koko ajan enemmän ja enemmän harjoitteluun. Hän myöntää, että harjoittelusta on tullut hänelle jopa pakkomielle: “Oon perfektionisti – en ole tyytyväinen kuin täydellisyyteen. En koskaan vaan heitä jonnekin vaan yritän miettiä aina sitä, että mihin se lähtee.”

Kova työmoraali on alkanut näkymään myös tuloksissa: “Suurin osa kehityksestä on harjoittelun tulosta. Oon koittanu mahdollisimman paljon eroon vääristä irrotuksista. Jos kiekko lähtee 95% ajasta sinne suuntaan mihin haluan, se virhe jää vaan siihen, että oliko kulma oikein tai tuuli oikein. Silloin se virhe on jo aika pieni. Huonojen heittojen määrä vähenee pikkuhiljaa. Nykyään ei tuu “oho”-heittoja.”

“Loppupuoli on sitten pään sisällä. Yritän löytää sen halun tehdä tulosta eikä jännitä sitä tuloksen tekemistä. Siinä pääsee sellaiseen flow tilaan, jossa yritän miettiä väylä kerrallaan. Jotkut miettii liikaa tulosta radalla minkä takia tulee varmaan epäonnistumisia”, Heinänen arvioi.

Ennakkosuosikkina viikonloppuun?

Joona Heinänen on hieman yllättäen kilpailemassa Suomessa, vaikka muut Suomen kärkipelaajat valmistautuvat Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourin Playoff-kisoihin.

“Jossain määrin koen, että mun pitäisi olla siellä, mutta olen täällä omasta päätöksestä. Mulle Puijon kisa on kisa muiden joukossa, jonne mennään voittamaan ihan yhtälailla”, Joona Heinänen kertoo.

Joona Heinänen hakee Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuvoittoa Tampereen karvaan tappion jälkeen. Heinänen ei koe isompia paineita kilpailun ennakkosuosikkina: “Viime vuonna oli kovat paineet kun tulin jenkeistä ja menin Oulun Pro Tourille. Silloin mietin ennakkosuosikkina oloa ykköskierroksella. Nyt en ole miettinyt asiaa.”

Heinänen aloittaa kilpailunsa perjantaina klo 9.00 Puijolla. Kilpailua voi seurata paikan päällä ilmaiseksi Puijolla. Disc Golf Finland kuvaa Heinäsen tähdittämän videokortin ja julkaisee sen viimeistään lauantaina Youtube-kanavallaan. Heinäsen lisäksi videoryhmässä nähdään myös Onni Arminen, Kristian Kuoksa ja Miika Martikainen.

Mainos

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version