KotiKilpailutPDGA Euro TourKarppinen ja Tuhkanen kauden avausvoittoihin Euro Tourilla Sieravuoressa

Karppinen ja Tuhkanen kauden avausvoittoihin Euro Tourilla Sieravuoressa

Viikonloppuna kilpailtiin jo yhdeksäs Euro Tourin osakilpailu Sieravuori Challenge. Kilpailuissa oli kovat panokset kun reilun 20 000€ kokonaispalkintopotin lisäksi jaossa oli arvokkaita paikkoja tuleviin Major-kilpailuihin.

Jenni Karppinen voitti naisten luokan ja Nestori Tuhkanen avoimen luokan. Molemmat ottivat kauden avausvoittonsa ja kuittasivat voitoistaan palkintorahojen lisäksi myös paikat ensi keväänä pelattavaan Champions Cupiin. Jaossa oli myös kaksi paikkaa tämän syksyn Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuihin (USDGC).

Karppinen ylivoimainen naisten luokassa

Jenni Karppinen lähti kilpailuun selkeästi korkeimmalla ratingilla ja pystyi lunastamaan odotukset. Kokonaistuloksella +13 eroa kertyi toiseksi sijoitteneeseen Saara Benlamineen 11 heittoa. Kolmanneksi sijoittui Anni Mäkelä tuloksella +32.

Voitto oli Karppiselle tämän kauden ensimmäinen. Karppinen on ottanut useita hyviä sijoituksia tämän vuoden ammattilaiskiertueilla, mutta voitto on karttanut häntä. Sieravuoren voitolla Karppinen nousi Euro Tourin kokonaispisteissä Silva Saarisen ohi.

Nestori Tuhkasella uran rahakkain kilpailu

Nestori Tuhkanen pelasi tasaiset kolme kierrosta (-10, -10, -10) ja se riitti voittoon. Voitto oli Tuhkaselle kauden ensimmäinen ja selkeästi uran isoin. Tuhkanen kuittaa voitostaan ensi kevään Champions Cupin kisapaikan lisäksi mukavat 3000 euroa.

Toiseksi avoimen luokan kilpailussa sijoittui tuore EM-pronssimitalisti Joona Heinänen (-28). Palkintopallin täydentää Mikael Häme tuloksella -25. Kolmanneksi sijoittunt Häme ja viidenneksi sijoittunut Severi Saviniemi kuittasivat kilpailussa jaossa olleet USDGC-paikat. Edellä olevilla pelaajilla oli jo paikat lunastettuna kauden aiemmista kilpailuista.

Kaikki tulokset on nähtävissä täällä.

Euro Tour jatkuu syyskuussa Latviassa

Euro Touria on jäljellä enää yksi osakilpailu ja finaalitapahtuma. Kiertue jatkuu 9Hill Openilla Latviassa 15.-17.9.2023. PDGA Euro Tour huipentuu lokakuussa Espanjassa pelattavassa finaalitapahtumassa. Päätöstapahtumaan kutsutaan kiertueella parhaiten menestyneet urheilijat.

Uusimmat uutiset

Luvattomia sukeltajia kiinni frisbeegolfradalla Vihdissä

Rock Valleyn frisbeegolfradalla Vihdissä tavattiin tällä viikolla luvattomia frisbeegolfkiekkojen...

Heidi Laine vahvassa vireessä Yhdysvalloissa – “Tämä rata on vaikea”

Heidi Laineen heitto oli kunnossa Great Lakes Openin avauskierroksella....

Näkökulma: Onko frisbeegolfin painopiste siirtymässä Eurooppaan?

Frisbeegolf on saanut alkunsa Yhdysvalloista. Lajin kehittäjänä pidetään Ed...

Frisbeegolflegendan nimikkosäätiö haluaa laajentua Eurooppaan

Frisbeegolfin kasvu on ollut hurjaa kaikkialla maailmassa. Euroopassa laji...

Lauri Lehtinen vei jännitysnäytelmän Tampereella – “Aikamoista sekoilua”

Lauri Lehtinen otti voiton Prodigy Disc Pro Tourin kolmannessa...

Virolaisnainen ylsi Tampereella ensimmäiseen voittoonsa yli viiteen vuoteen

Virolainen Keiti Tätte voitti Tampereen osakilpailun kansallisella kärkikiertueella, Prodigy...