KotiKilpailutPDGA Euro TourÅland Open - Davidsson hakee kauden ensimmäistä voittoa

Åland Open – Davidsson hakee kauden ensimmäistä voittoa

Viime viikon European Openin jälkeen Suomessa päästään nauttimaan vielä hetki tähtipelaajien loisteesta. Åland Openin parissa jatkuva PDGA Euro Tour tarjoaa saaristomaisemissa jatkoerän majorille maailmanhuippujen kilpaillessa Ahvenanmaan saaristossa 27-29.7. Kilpailun taso on Euro Tourin kärkipäätä. Kauniille Vesterkalmarin radalle kerääntyy avoimessa luokassa 1000-ratingin paremmalla puolella olevia pelaajia jopa 34, joista korkeimmalla ratingilla tähdet Eagle McMahon ja Niklas Anttila.

Daniel Davidssonin paluu voittojen tielle?

Sijoitusten puolesta hyvää kautta pelaava Daniel Davidsson hakee kauden ensimmäistä voittoaan Åland Openista. Euroopan kärkipelaajiin kuuluva Davidssonin parhaat sijoitukset ovat tältä kaudelta toiset sijat Konopiste Openista sekä Nokia Openista. Viime aikoina kuitenkin alavireisesti suorittaneen Davidssonin viimeisin henkilökohtainen voitto ylettyy 2022 vuoden alkupuolelle Copenhagen Openiin. Tämän jälkeen tamperelainen on nostanut suurinta pystiä vain kerran 2022 vuoden joukkuefrisbeegolfin SM-kisoissa. Paluu voittojen tielle ei ole kuitenkaan helpoimmasta päästä. Vastaan tulevana viikonloppuna asettuu mm. major voittajia, Euroopan mestari sekä maailmanmestari.

“Luotan siihen, että pystyn taistelemaan voitosta.”

Mitä voittaminen näin kovatasoisessa kilpailussa sitten vaatii? “Hyvä startti on äärimmäisen tärkeä, ja kovassa fieldissä kaikki osa-alueet pitää saada pelittämään. Virheille ei ole tilaa, mutta toki tarvitsee hieman tuuriakin, että sen momentumin saa kääntymään itselle”, kuvailee Davidsson.

Ahvenanmaalla ensimmäistä kertaa vieraileva Davidsson on luottavainen siitä, että pystyy taistelemaan voitosta. “Luottamus omaan peliin on koko kauden ollut korkea. Kisat kovenevat ja vaatimustaso on valtava, ja siihen pitää pystyä vastaamaan. On vain ajan kysymys, että se yksi napsu löytyy ja olen kiinni pystissä.”

Esimerkiksi Konopiste Openissa heittopituuttaan hyödyntänyt Davidsson on tunnettu pitkästä draivistaan ja tarkasta forepelaamisesta. Mitkä osa-alueet vaativat sen “yhden napsun” vielä? “Puttia nyt on aina hyvä reenata. Omassa pelissä pitkiin foredraiveihin pitäisi lisäksi saada enemmän varmuutta ja kierrosten tasaisuudessa on vielä kehitettävää loppukautta ajatellen.”

Ensimmäiselle kierrokselle Davidsson lähtee torstaina 13.30.

Daniel Davidsson, European Open 2023
Daniel Davidssonin edellinen henkilökohtainen voitto on vuoden 2022 Copenhagen Openista. Kuva: Marika Salmi / Disc Golf Pro Tour

Löytyykö Silva Saariselle haastaja?

Naisten sarjassa kolme voittoa putkeen napannutta Silva Saarista on ollut kiertueella vaikea voittaa. Saarinen on napannut kiertueella voitot Krokhol, Swedish sekä Skellefteå Openeista. PCS Openin Saarinen jätti välistä pelatan European Pro Tour Turku Openin osakilpailun, jossa sijoittui kolmanneksi. Jos siis Davidssonilla paluu voittojen tielle tulee olemaan haastavaa, tarjotaan Saariselle taas todellista haastetta pysyä sillä. Vastaan viikonloppuna asettuu mm. European Openissa toiseksi sijoittunut Heidi Laine, Norjan mestari Anniken Steen sekä erinomaista kautta pelaava Jenni Karppinen.

Seuraa kilpailua suorana

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.00 ja avoimen luokan lähetys kello 16.00.

Ensimmäinen kierros katsottavissa ilmaiseksi Disc Golf Pro Tourin YouTube-kanavalta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän