Koti Kilpailut MM-kisat Suomi isännöi frisbeegolfin MM-kisoja vuonna 2025: “Tästä tulee spektaakkeli”

Suomi isännöi frisbeegolfin MM-kisoja vuonna 2025: “Tästä tulee spektaakkeli”

Väinö Mäkelä MM-kisat 2025
Väinö Mäkelä oli viime vuonna parhaana eurooppalaisena 11. European Openissa. Kuva: DGPT
Mainos

PDGA tiedotti, että vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisat järjestetään Suomessa. Olimme yhteydessä Suomen huippupelaajiin ja kysyimme heidän kommentteja uutisesta.

Lue myös: Frisbeegolfin MM-kisat Suomeen

Mäkelä ja Anttila mielissään uutisesta

Suomen mestari ja maan seuratuin frisbeegolfaaja Väinö Mäkelä oli iloinen ja otettu PDGA:n päätöksestä myöntää Suomeen frisbeegolfin MM-kisat.

“Minulla on suuret odotukset sen puolesta, että tämä tulee olemaan todellinen spektaakkeli”, Väinö Mäkelä fiilistelee kisauutista Frisbeegolfmedialle.

Tampereen ja Nokian radat ovat pelattavissa viimeistä kertaa MM-kisoissa nykymuotoisina. Nokialla kaavaillaan uimahallia ja Tampereella ratikkaa sekä asuntoja frisbeegolfratojen alueille. Nokian The Beast on yksi lajin arvostetuimmista radoista, jossa on pelattu legendaarista European Openia vuodesta 2011. Tampereen frisbeegolfkeskus sen sijaan on noussut nopeasti monen ammattilaisen lempiradaksi.

“Tässähän on kyseessä vähän niinkuin viimeinen tanssi”, Mäkelä toteaa.

Niklas Anttila on kolminkertainen Suomen mestari ja Euroopan mestari. Myös Anttila oli luonnollisesti innoissaan uutisesta: “Heti kun kuulin päässä alkoi raksuttamaan; olen kilpailuiden aikaan 23-vuotias. Minulla on hyvin aikaa lähteä rakentaan sitä varten.”

“Olen pelannut vuosien varrella paljon Tampereen frisbeegolfkeskuksella ja tiedän miten siellä pelataan”, Anttila kertoo Frisbeegolfmedialle. “Tampereen ja Nokian radat ovat myös kombona sellainen, että ne pystyvät päihittämään suurimman osan jenkkiradoista.”

Kaksikko odottaa paikalle paljon yleisöä

“MM-kisat ovat paljon arvokkaammat kilpailuna, kuin mikään muu tässä lajissa. Uskon, että kaikki suomalaiset pelaavat saavat myös maksimaalisen tuen, kun kaikkien läheiset tulevat katsomaan.” Niklas Anttila tuumaa. “Toivottavasti näemme myös paljon katsojia, jotka eivät ole lajin sisältä.”

Väinö Mäkelä näkee MM-kisat palkintona, mutta myös näytön paikkana suomalaisille. “Suomi on todella pieni maa Yhdysvaltoihin nähden. Meihin luotetaan silti niin paljon, että saamme järjestää MM-kisat”, Mäkelä tunnelmoi. “Olen ylpeä siitä, mitä koko frisbeegolfyhteisö on tehnyt tämän eteen. MM-kisat ovat tosi hieno näyttämö meille suomalaisille.”

Kisajärjestäjä odottaa paikalle arviolta 25 000 katsojaa.

Mainos

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version