Koti Uutiset Kilpailut Euroopassa kaksi arvoturnausta vuonna 2025

Euroopassa kaksi arvoturnausta vuonna 2025

Kristin Tattar Disc Golf Festival
Kristin Tattar saattaa olla Viron vuoden 2023 naisurheilija. Kuva: Marika Salmi
Mainos

Aiemmin tiedotettiin, että frisbeegolfin MM-kisat pelataan Suomessa vuonna 2025. Samassa tiedotteessa ilmoitettiin, että Euroopassa pelataan myös toinen arvoturnaus eli major, kun Tallinna isännöi frisbeegolfaajia.

Lue myös: Frisbeegolfin MM-kisat Suomeen

Frisbeegolf on matkalla Viron kärkilajiksi

Major pelataan Tallinnan laululavalla, joka isännöi vuoden 2023 frisbeegolfin EM-kisoja. Menestyksekäs arvokisa vakuutti PDGA:n virolaisten kyvystä järjestää myös major-kilpailu. Vuonna 2025 Tallinna toimii Euroopan urheilupääkaupunkina. Kaupunki on luvannut myös Viron frisbeegolfiliitolle, että Laululavan viereinen Presidents park annetaan tarvittaessa myös frisbeegolfkäyttöön vuonna 2025.

Viron Silver Leetma kiitti tiedotteessa PDGA:ta luottamuksesta ja lupaa korkean tason frisbeegolftapahtumaa: “Tavoitteemme ovat korkealla ja olemme sitoutuneet tähän pitkällä tähtäimellä”, Leetma kertoo tiedotteessa. “Vakuutamme teille, että emme aio vain täyttää teidän odotuksia, vaan ylittää ne.”

Leetma täydensi Frisbeegolfmedialle, että Virossa frisbeegolf on hurjassa nosteessa. Kristin Tattar on vakiokasvo mediassa ja hän kilpailee Viron vuoden naisurheilijan tittelistä tämän vuoden osalta. Tämän myötä myös halukkaita yhteistyökumppaniksi on jopa niin paljon, että järjestäjät ovat joutuneet kieltäytymään osasta kyselyistä.

Vuoden 2024 Disc Golf Festivalin osakkeet nousivat

Virossa järjestetään tulevana kesänä yksi viidestä Disc Golf Pro Tourin osakilpailusta. Tapahtuma on European Openista seuraavalla viikolla. Virossa tapahtuman nimi on European Disc Golf Festival, eikä syyttä; tapahtumassa tavoitellaan festivaalitunnelmaa, sillä kisa-alueella on samaan aikaan olutfestivaalit, myyntikojuja ja iltaohjelmaa.

Niklas Anttila uskoo, että major-uutinen nostaa myös tulevan kesän kisan arvoa ammattilaispelaajien keskuudessa.

“Uskon, että uutinen muuttaa jenkkien osalta suhtautumista Tallinnan osakilpailuun”, Anttila arvioi. “Tosi moni haluaa varmasti lähteä katsomaan, minkälainen rata on kyseessä. Uskon myös, että kaikki pelaavat molemmat kisat.”

“Virossa oli siistiä se, että siellä oli ‘amerikan meininki’, mutta Euroopassa”, Anttila kuvailee.

Lue myös: Tallinnan Disc Golf Festivalin liput tulivat myyntiin – paikalle odotetaan hurjaa yleisöä

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version