Koti Kilpailut MM-kisat Lehtinen nousi rataennätyksellä kuudenneksi – Anttila jäi kärjen vauhdista

Lehtinen nousi rataennätyksellä kuudenneksi – Anttila jäi kärjen vauhdista

Anttila ei onnistunut kolmannella kierroksella odotetusti. Kuva: Disc Golf Pro Tour
Mainos

Frisbeegolfin MM-kisojen kolmannen kierroksen suomalaisnimi oli Lauri Lehtinen, joka pelasi hurjan rataennätyksen. Lehtinen nousi 25 sijaa ylöspäin. Kilpailua johtanut Niklas Anttilan vauhti hidastui – hän tipahti jaetulle sijalle 9. Anttila on vain viisi heittoa kärjestä perässä, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta.

Lehtinen lähes Suomen ennätysvauhdissa

Lauri Lehtinen löysi todella hyvän vireen perjantaina ja pelasi Brewster Ridgen frisbeegolfradan tulokseen -13. Hän on tuloksessa -23, vain kolme heittoa kärjen perässä. Kilpailua johtaa Cole Redalen tuloksella -26. Toisena on Chris Dickerson (-25). Kolmannella sijalla tuloksessa -24 on kolme heittäjää: Isaac Robinson, James Proctor ja Anthony Barela.

“Oli tosi erikoinen ja outo ympäristö pelata. Ryhmässä oli pari hidastelijaa ja heille jaettiin varotuksia. Kierros kesti todella kauan”, Lehtinen kommentoi tunnelmiaan Frisbeegolfmedialle.

“Oman pelin osalta avausheitot ja lähestymiset toimivat hyvin. Energiaa ei tarvinnut käyttää juurikaan puttaamiseen, kun lähes kaikki putit olivat 5 metrin päästä koria”, Lehtinen kertoo. “Lopussa hyvä kierros alkoi kuumottelemaan, mutta onnistuin pitämään pelin kasassa loppuun asti.”

Frisbeegolfissa käytetään PDGA-ratingia kierrosten vertaamiseen keskenään. Vertailukelpoisen ratingin mukaan Lehtisen tulos on alustavasti peräti 1089, joka on toiseksi paras suomalaiskierros koskaan. Lehtisellä on hallussaan kaikkien aikojen paras kierrostulos 1091 vuodelta 2021 (Lähde: Statmando).

Muut parhaat kierrokset nähtävillä Frisbeegolfmedian Instagram-julkaisussa.

Lauri Lehtinen suomen ennätys
Lauri Lehtinen oli hurjassa iskussa MM-kisojen kolmannella kierroksella. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Anttilan vauhti hyytyi

Niklas Anttilan peli ei sujunut kolmannella kierroksella riittävällä tasolla. Hän epäonnistui heti alussa putissa ja heitoissa. Kierros oli muutenkin vaikea. Hän on ennen kahta viimeistä kierrosta jaetulla sijalla 9 tuloksessa -21 – kuitenkin vain viisi heittoa kärjestä. Voittotaisteluun kipuaminen vaatii silti kahta erinomaista kierrosta.

Väinö Mäkelä on kolmanneksi parhaana suomalaisena jaetulla sijalla 21 tuloksessa -18. Hänellä on myös hyvä mahdollisuus parannella sijoitustaan reilusti, sillä erot ovat varsin pieniä.

Frisbeegolfin MM-kisoissa avoimen luokan voittaja kuittaa 30 000 dollaria palkintorahaa. Toinen sija riittää 20 000 dollariin ja kolmas 15 000 dollariin. Muiden sijojen rahapalkinnot ovat nähtävillä täällä.

Naisten luokassa Tattarin johto pieneni ensimmäistä kertaa

Kristin Tattar ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla kolmannella kierroksella. Yhdysvaltalainen Missy Gannon otti Tattaria kiinni. Virolainen johtaa kuitenkin kilpailua edelleen tuloksella -17. Gannon on tuloksessa -13. Kaksikko on selvässä karussa, kun kolmantena oleva Holyn Handley on tuloksessa -6. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Tattaria ylipäätään saavutetaan tämän vuoden major-kisassa.

Suomalaiset olivat vaisuja kolmannella kierroksella. Eveliina Salonen on jaetulla neljännellä sijalla tuloksessa -4. Henna Blomroos (-3) on vain heiton päässä jaetulla sijalla 6. Silva Saarinen (+2) on sijalla 13 ja Heidi Laine (+7) sijalla 20.

Naisten luokassa voittajalle on luvassa 15 000 dollaria, toinen sija saa 10 000 dollaria ja kolmannella sijalla kuittaa 6500 dollaria. Muiden sijojen rahapalkinnot ovat nähtävillä täällä.

Aikataulu ja lähetykset

Neljäs kierros jatkuu lauantaina. Tuloksia voi seurata tilastopalvelu UDiscista reaaliajassa. Livelähetys kilpailusta alkaa Disc Golf Network -palvelusta naisten luokan osalta klo 16.30 ja avoimen luokan osalta klo 22.00. Lähetyksessä seurataan kärkikorttien pelaajia. Muut lähtöajat ovat nähtävillä alla. Tuomas Hyytiäinen ja Rasmus Tuominen pelaavat B-ryhmässä, joka pelaa eri radalla.

Neljännen kierroksen jälkeen viidennelle kierrokselle jatkaa vain 40% pelaajista molemmissa luokissa.

Lue lisää frisbeegolfin MM-kisoista Frisbeegolfmedian MM-kisasivulta.

PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Tuomas Hyytiäinen20.00UDisc Live (B-ryhmä)
Rasmus Tuominen21.00UDisc Live (B-ryhmä)
Daniel Davidsson18.10UDisc Live
Jesse Nieminen20.10UDisc Live
Väinö Mäkelä21.20UDisc Live
Niklas Anttila21.40UDisc Live
Lauri Lehtinen22.10UDisc Live,
Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella avoimessa luokassa.
PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Heidi Laine15.40UDisc Live
Silva Saarinen16.10UDisc Live
Henna Blomroos16.40UDisc Live, Disc Golf Network
Eveliina Salonen16.40UDisc Live, Disc Golf Network
Suomalaisnaisten lähtöajat neljännellä kierroksella.
Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version