Koti Kilpailut MM-kisat Frisbeegolfin MM-kisat 2024 – 13 suomalaisurheilijaa metsästää MM-mitaleita

Frisbeegolfin MM-kisat 2024 – 13 suomalaisurheilijaa metsästää MM-mitaleita

Eveliina Salonen PDGA Major
Eveliina Salonen hakee ensimmäistä maailmanmestaruuttaan Virginiasta. Kuva: DGPT
Mainos

Frisbeegolfin MM-kisat 2024 kisataan Virginiassa, Yhdysvalloissa keskiviikosta sunnuntaihin 21.-25.8.2024. Kilpailussa on mukana peräti 13 suomalaisurheilijaa.

Avoimen luokan suomalaiset:

Naisten luokan suomalaiset:

Kuka haastaa maailman ykköspelaajan?

Avoimessa luokassa suomalaisittain isoimmat ennakko-odotukset lepäävät Niklas Anttilan harteilla, joka on pelannut lähes poikkeuksetta yli oman tasonsa Major-kisoissa. Kuopiolainen on saavuttanut jo tason, missä keskinkertainen onnistuminen riittää jo vähintään 20 parhaan joukkoon. MM-mitalin nappaaminen vaatii loistavaa viittä kierrosta. Anttilan paras sijoitus MM-kisoissa on viime vuodelta, jolloin hän oli 19.

Muista suomalaisista Väinö Mäkelä ja Lauri Lehtinen havittelevat huippusijoituksia. Mäkelä on löytänyt uusien kiekkojen myötä itseluottamuksen ja kisakunnon.

Lehtinen taas on loistava pelaaja, joka ei ole vielä saanut nappionnistumista tälle kaudelle. Voisiko Lehtisen kuntopiikki osua jälleen MM-kisoihin? Hän oli viime vuonna MM-kisoissa parhaana avoimen luokan suomalaisena sijalla 13.

MM-kisojen ennakkosuosikit löytyvät Yhdysvalloista. Monien papereissa voittajasuosikki on maailman tämän hetken ykköspelaaja Gannon Buhr, joka on voittanut neljä viidestä tänä vuonna käydystä nelipäiväisestä kisasta.

Buhrin lisäksi ennakkoon voi nostaa aina kuusinkertaisen maailmanmestarin Paul McBethin, joka on aina parhaimmillaan MM-kisoissa. Huomionarvoista on myös, että hän on suunnitellut New Londonin kisaradan, jossa pelataan keskiviikon ja perjantain kierrokset. Mestaruutta viikonloppuna puolustaa Isaac Robinson, joka on myös löytänyt pelivireen viime viikkoina.

Naisten luokassa eurooppalaisten juhlaa?

Naisten luokassa on suomalaisittain herkullinen tilanne, kun PDGA:n maailmanrankingin TOP10:n joukossa on peräti neljä suomalaista: Eveliina Salonen (3.), Henna Blomroos (6.), Silva Saarinen (7.) ja Heidi Laine (10.).

Kuka tahansa näistä neljästä naisesta voi taistella voitosta ja vähintään mitaleista. Ennakkoon realistisimmat voittomahdollisuudet suomalaisista on Eveliina Salosella ja Silva Saarisella. Molemmat ovat osoittaneet kykyä voittaa kovankin paineen alla. Salonen on ollut voittotaistelussa tänä vuonna jokaisessa kolmessa Major-kisassa, joista hän on onnistunut voittamaan jo yhden (PDGA Champions Cup).

Suomalaisten pahin haastaja tulee Suomenlahden toiselta puolelta, kun Viron Kristin Tattar hakee jo kolmatta perättäistä maailmanmestaruutta. Tasaisuudellaan muut kerta toisensa jälkeen voittanut Tattar on kilpailun ylivoimainen ennakkosuosikki, vaikka hän ei ole ollut tänä vuonna parhaassa vireessä.

Maailmanmestaruuden voitto naisten luokassa vaatii joka tapauksessa viittä tasapainosta kierrosta.

Lue myös: Heidi Laine voitti pituusheiton maailmanmestaruuden Yhdysvalloissa hurjalla heitolla

Mainos

4 KOMMENTTIA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version