Koti Uutiset Heidi Laine voitti pituusheiton maailmanmestaruuden Yhdysvalloissa hurjalla heitolla

Heidi Laine
Heidi Laine voitti pituusheiton maailmanmestaruuden lähes 160 metrisellä heitolla. Kuva: Disc Golf Pro Tour / Marika Salmi
Mainos

Heidi Laine voitti sunnuntaina kilpaillun pituusheiton maailmanmestaruuden. Laine voitti kilpailun hurjalla 159 metrin heitolla. Toiseksi jäi Yhdysvaltojen Ella Hansen (157 metriä). Puolustava maailmanmestari Eliezra Midtlyng jäi 136 metrin heitolla neljänneksi.

Heidi Laine on tunnettu pitkistä heitoistaan, mutta pituusheiton maailmanmestaruus on hänelle uran ensimmäinen.

Avoimen luokan maailmanmestaruuden voitti Anthony Barela. Hän otti voiton peräti 213 metrisellä heitolla. Toiseksi tuli Ezra Aderhold tuloksella 211 metriä. Avoimessa luokassa ei ollut mukana suomalaisia.

Pituusheiton MM-kisat järjestettiin osana frisbeegolfin MM-kisoja, jotka kilpaillaan 21.-25.8.2024 Yhdysvaltojen Virginiassa. Samassa yhteydessä kisattiin myös puttauksen MM-tittelistä. Puttauksen maailmanmestaruuden vei Ezra Robinson. Väinö Mäkelä oli parhaana suomalaisena kahdeksas. Naisten luokan voiton otti Ohn Scoggins. Naisten luokassa paras oli Heidi Laine (sijalla 7).

Frisbeegolfin MM-kisat käynnistyy keskiviikkona. Frisbeegolfmedia seuraa tiiviisti MM-kisoja.