Koti Kilpailut MM-kisat Eveliina Salonen on frisbeegolfin maailmanmestari nyt, aina ja ikuisesti

Eveliina Salonen on frisbeegolfin maailmanmestari nyt, aina ja ikuisesti

Eveliina Salonen maailmanmestari 2024
Eveliina Salonen sai hurjat suosionosoitukset maailmanmestaruudesta yhdysvaltalaisyleisöltä. Kuva: PDGA
Mainos

Eveliina Salosen maailmanmestaruus on suomalaisen frisbeegolfin kovin saavutus. Maailmanmestarin titteli on frisbeegolfissa merkittävin ja arvostetuin meriitti, jonka pelaaja voi saavuttaa. Maailmanmestarit nauttivat erityistä arvostusta lajipiireissä; kun maailmanmestarin tittelin saavuttaa, pysyy se pelaajan mukana aina.

Lue myös: Eveliina Salonen nousi historialliseen frisbeegolfin maailmanmestaruuteen!

Eveliina Salonen kuuluu maailman suurimman frisbeegolfvalmistajan, Innova Champion Discsin tiimiin. Yhtiön Euroopan tiimimanageri, norjalainen Truls Vik, hehkuttaa Eveliinan saavutusta: “Vain harvasta pelaajasta tulee maailmanmestari. Titteli tekee pelaajasta korvaamattoman arvokkaan pelaajan mille valmistajalle tahansa. Ja hän on vasta toinen maailmanmestari Euroopasta.”

Vain kaksi eurooppalaista on yltänyt aikaisemmin frisbeegolfin maailmanmestaruuteen; Viron Kristin Tattar (2022 ja 2023) ja Ruotsin Birgitta Lagerholm (2004).

Suomen frisbeegolfissa vaikuttaneelle Jussi Meresmaalle saavutus nosti myös tunteet pintaan: “Täähän on ihan järjettömän iso juttu suomalaiselle frisbeegolfille. Me tiedetään, että Suomi on yks frisbeegolfin mallimaita. Meillä on paljon ratoja, hyviä pelaajia. Oikeastaan tämä päivä jää historiaan siinä, että nyt me oikeesti laitettiin se nasta sinne kartalle.”

“Suomi on menestyshullu kansa. Eli jos ajatellaan, vaikka koripalloa, niin Lauri Markkanen tuli NBA:han ja rupes menestyyn siellä, niin kuinka paljon koripallo on noussu ympäri Suomea. Frisbeegolfille on odotettavissa ihan samanlainen aalto ja sehän vielä jatkuu ensi vuonna, kun saadaan koti MM-kilpailut”, Meresmaa pohtii. “Siellä on hallitseva maailmanmestari heittämässä ensimmäisellä tiillä. Ei tän parempaa tilannetta ole olemassa.”

Lue myös: Niklas Anttilalle hopeaa frisbeegolfin MM-kisoista

Katso Frisbeegolfmedian viimeisen päivän kisaraportista voittajan pidempi haastattelu:

26.8.2024 10.30 Korjaus: Eveliina Salonen on kolmas eurooppalainen maailmanmestari, ei toinen.

Mainos

2 KOMMENTTIA

  1. ”Vain yksi eurooppalainen on yltänyt aikaisemmin frisbeegolfin maailmanmestaruuteen; Viron Kristin Tattar.”

    -> FPO maailmanmestari 2004 Birgitta Lagerholm, Ruotsi

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version