Koti Kilpailut MM-kisat Eveliina Salonen nousi historialliseen frisbeegolfin maailmanmestaruuteen!

Eveliina Salonen nousi historialliseen frisbeegolfin maailmanmestaruuteen!

Eveliina Salonen maailmanmestari
Eveliina Salonen teki suomalaista urheiluhistoriaa voittamalla frisbeegolfin maailmanmestaruuden! Kuva: PDGA
Mainos

Eveliina Salonen teki suomalaista urheiluhistoriaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena frisbeegolfin maailmanmestaruuden.

“Kuulostaa aika hullulta. Ihan pikkutytöstä asti oon unelmoinu, että jonkun lajin maailmanmestari haluun olla. Vihdoin tein sen”, Eveliina Salonen kertoi heti voiton jälkeen.

Lue myös: Eveliina Salonen on frisbeegolfin maailmanmestari nyt, aina ja ikuisesti

Voitto tuli äärimmäisen jännittävän finaalikierroksen jälkeen Yhdysvaltojen Virginiassa. Eveliina Salonen tuskaili puttinsa kanssa paikoitellen todella pahasti kierroksen aikana. Hän näytti jäävän jo kärjen vauhdista, mutta onnistui taistelemaan itsensä takaisin kärkipaikalle, sillä kärjessä olleet Kat Mertsch ja Holyn Handley sortuivat virheisiin.

“En muista kaikkee mitä siellä tapahtu. Sen tiedän, että tapahtu paljon ja tilanteet eli koko ajan. Vähän siinä kolmentoista tiillä luulin jo, että saattaa olla ohitse, mutta yllätyin, että olin vaan kolme (heittoa) perässä siinä, niin sit kovaa taistelua vaan loppuun.”

Eveliina Salonen voitti kilpailun lopulta tuloksella -18. MM-hopeaa nappasi Yhdysvaltojen Kat Mertsch (-16) ja Viron Kristin Tattar nousi pronssille tulokseen -13. Kilpailua neljä ensimmäistä kierrosta johtanut Holyn Handley mureni lopulta neljänneksi tulokseen -12.

Frisbeegolfin maailmanmestaruuden merkitystä on vaikea kuvailla suomalaiselle frisbeegolfille. MM-kisat on lajin merkittävin kilpailu. Salonenkaan ei ollut täysin käsittänyt vielä, mitä maailmanmestaruus merkitsee hänelle: “En mää ees tiedä. Ei sitä pysty pukeen vielä sanoiksi. Tulee ottaan kyllä kauan, että oikeesti ymmärtää, mitä tuli tehtyä.”

Eveliina Salonen voitti maailmanmestaruudella palkintorahaa 17 000 dollaria eli noin 15 100 euroa. Voiton rahallinen merkitys tulee olemaan todellisuudessa moninkertainen.

Ensi vuonna 2025 frisbeegolfin MM-kisat kilpaillaan Nokialla ja Tampereella – ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Lue myös: Niklas Anttilalle hopeaa frisbeegolfin MM-kisoista

Katso Frisbeegolfmedian viimeisen päivän kisaraportista voittajan pidempi haastattelu:

Mainos

2 KOMMENTTIA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version