Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour Kauden ensimmäinen Major tulevana viikonloppuna

Kauden ensimmäinen Major tulevana viikonloppuna

PDGA Champions Cup 2023
PDGA Champions Cup 2023 @discgolfprotour
Mainos

Torstaina 20. huhtikuuta käynnistyy vuoden 2023 ensimmäinen PDGA (Professional Disc Golf Association) Pro Major -tapahtuma, kun toista kertaa järjestettävä PDGA Champions Cup, pelataan arvostetulla ja pelätylläkin W.R. Jacksonin radalla.

Major-kilpailut ovat frisbeegolfin arvostetuimpia ja suurimpia tapahtumia. Disc Golf Pro Tourin pisteitä Major-kilpailuista jaetaan 50% enemmän kuin Elite-tason kilpailuista. Myös mediaa on paikalla enemmän ja rahapalkinnot ovat suurempia kuin Elite-tason kilpailuissa.

Viime vuonna Blomroos paras suomalainen

Vuonna 2022 ensimmäistä kertaa järjestetty Champions Cup päättyi avoimessa luokassa Chris Dickersonin voittoon. Palkintopallin täydensivät Richard Wysocki ja Calvin Heimburg. Suomalaisittain paras sijoitus oli Niklas Anttilan kolmastoista sija.

#PelaajaTulos
1.🇺🇸 Chris Dickerson-39
2.🇺🇸 Richard Wysocki-37
3.🇺🇸 Calvin Heimburg-36
13.🇫🇮 Niklas Anttila-28
T51.🇫🇮 Väinö Mäkelä-15
T51.🇫🇮 Lauri Lehtinen-15
T90.🇫🇮 Luukas Rokkanen-1
97.🇫🇮 Tuomas Hyytiäinen+10
99.🇫🇮 Niko Rättyä+28
2022 Champions Cup – Mixed Pro Open

Naisten luokan voittoon nousi Paige Pierce ennen Kristin Tattaria, kolmanneksi sijoittui Sarah Hokom. Parhaana suomalaisena Henna Blomroos oli yhdestoista.

#PelaajaTulos
1.🇺🇸 Paige Pierce-9
2.🇪🇪 Kristin Tattar-7
3.🇺🇸 Sarah Hokom-4
T11.🇫🇮 Henna Blomroos+5
T16.🇫🇮 Eveliina Salonen+8
2022 Champions Cup – Female Pro Open

Kilpailussa mukana kahdeksan suomalaista

Kilpailussa on tänäkin vuonna mukana kahdeksan suomalaista. Avoimessa luokassa kilpailevat Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. Naisten luokassa mukana on Henna Blomroos, Eveliina Salonen, Heidi Laine ja karsintakilpailun kautta mukaan päässyt Silva Saarinen.

Suomalaisilla on useita hyviä sijoituksia alkukauden kilpailuista, joten odotukset ovat korkealla myös tämän kilpailun suhteen. Rata sijoittuu pääasiassa metsään, joka on lähes jokaiselle suomalaiselle frisbeegolffaajalle hyvinkin tuttu ympäristö. Kilpailussa on mukana kaikki maailman huippupelaajat, joten kärkisijoille tullaan vaatimaan neljä hyvää ja tasaista kierrosta.

Tekeekö Paul McBeth ja Paige Pierce Major-historiaa

Paul McBeth ja Paige Pierce ovat molemmat voittaneet urallaan 17 Major-tason kilpailua. Heitä edellä voittojen määrässä on vain Ken Climo. Climo voitti urallaan yhteensä 18 Major-kilpailua. Climon saavutus on huima, sillä hänen uran alkupuolella Major-kisoja ei ollut kuin yksi vuoden aikana. Tämän vuoden kilpailukalenterissa on neljä Major-tason tapahtumaa.

Major-voittoa pidetään eri arvossa kilpailijoiden ja lajia seuraavien keskuudessa kuin mitään muuta. Major-kilpailut asettavat pelaajat aivan erilaiseen painetilanteeseen, joka haastaa erityisesti tiukalla metsäradalla jokaisen kilpailijan. McBethiä ja Pierceä pidetään Major-voittojen vuoksi suuressa arvossa. Statmandon mukaan esimerkiksi avoimessa luokassa McBethillä on selvästi eniten Major-voittoja kauden parhaista pelaajista.

Avoimessa luokassa on historian aikana käyty yhteensä 93 Majoria ja eri voittajia on 29. Naisten luokassa kilpailuja on ollut 92 ja eri voittajia 25. Eveliina Salonen on ainoa suomalainen Pro Major-voittaja. Hän voitti Tsekeissä järjestetyn Konopiste Openin 2018, joka oli vuonna 2018 luokiteltu Major-kilpailuksi.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin 20.4.-21.4.2023 kello 16.30 ja avoimen luokan lähetys kello 22.00. Disc Golf Network on maksullinen palvelu, mutta osa kilpailuista on ilmaisia PDGA:n jäsenille. Katso ohjeet täältä, kuinka lunastaa ilmainen katseluoikeus viikonlopun kilpailuun.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisen ryhmän (Feature Card / Lead Card), Gatekeeper Media näyttää avoimen luokan toisen ryhmän (Feature Card #2 / Chase Card) ja Ace Run Productions näyttää naisten luokan toisen ryhmän.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöSeuraa
Silva Saarinen15.20UDisc Live
Eveliina Salonen16.15UDisc Live
Heidi Laine16.26UDisc Live
Henna Blomroos16.52UDisc Live,
Disc Golf Network
Joona Heinänen19.33UDisc Live
Tuomas Hyytiäinen 20.17UDisc Live
Väinö Mäkelä21.01UDisc Live
Niklas Anttila22:07UDisc Live,
Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella

Tulevien kierroksien lähtöajat määräytyy aina edellisen päivän tuloksien perusteella.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version