Koti Kilpailut European Pro Tour Suomeen uusi European Pro Tourin voittaja Järva Openista

Suomeen uusi European Pro Tourin voittaja Järva Openista

Olivia Kindstedt, European Pro Tour Järva Open, © Marika Salmi / European Pro Tour
Mainos

European Pro Tourin tämän kauden viimeisessä osakilpailussa Järva Openissa saatiin uusi voittaja Suomeen. Olivia Kindstedt onnistui pitämään kilpakumppanit takanaan ja otti uransa ensimmäisen EPT osakilpailuvoiton. Tämä kausi on ollut Kindstedtille onnistumisia täynnä, sillä hän voitti myös ensimmäisen Prodigy Disc Pro Tour osakilpailunsa Oulussa. Kindstedt nosti itsensä voitolla kiertueen kolmannelle sijalle.

Toiselle sijalle itsensä nosti Sofie Björlycke. Hän pelasi päivän kuumimman kierroksen -2 ja nousi tällä lopulta Anneli Tõugjas-Männisteen ohi. Toinen sija on Björlyckelle kauden paras sijoitus EPT:ltä. Kindstedtin voitto oli kuitenkin lopulta melko selvä, ero kärkeen oli neljä heittoa.

Anneli Tõugjas-Männiste onnistui pysymään podiumilla ja nappasi kolmannen sijan. Tällä Tõugjas-Männiste varmisti kiertueen voiton. Tilanne on sinänsä erikoinen, että Tõugjas-Männiste ei ole voittanut tällä kaudella yhtäkään osakilpailua. Tasaisen hyvä suorittaminen ja peräti viisi podium-paikkaa toivat kiertueen voiton. Mikael Häme onnistui viime kaudella samassa tempussa, Häme voitti kiertueen voittamatta yhtäkään osakilpailua.

European Pro Tour tarjosi tällä kaudella naisten luokassa hienoja hetkiä ja uusia voittajia. Naisten frisbeegolf tekee Euroopassa kovaa nousuaan muutenkin kuin Suomessa. Virolaiset Anneli Tõugjas-Männiste ja Kaidi Allsalu ovat nousseet aivan kärjen tuntumaan haastamaan suomalaisia. Kovia haastajia alkaa tulemaan myös ruotsista, eikä sovi unohtaa Rachel Turtonia joka on voittanut peräti kolme isoa kilpailua Euroopassa tällä kaudella.

Avoimessa luokassa eurooppalaiset taipuivat

Luke Humphries, European Pro Tour Järva Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

Avoimessa luokassa Luke Humphries otti selkeän voiton. Haastajaa ei löytynyt tänään yhdysvaltalaisista, eikä eurooppalaisista. Humphriesin ei tarvinnut tehdä sen suurempia sankarisuorituksia. Kilpakumppanit kärkikortissa ja jahtikortissa pelasivat itsensä ulos voittokamppailusta. Vaikka eroa toiseen sijaan oli vain kolme heittoa, kolmanteen sijaan ero oli kasvanut jo kuuteen heittoon.

Toiselle sijalle nousikin lopulta top10 ulkopuolelta Isaac Robinson. Viimeisen kierroksen hurja -13 kierrostulos oli sellainen mitä I. Robinsonilta on odotettu käytännössä koko Euroopan kiertueen ajan. Alustavalla 1083 kierrosratingilla tämä on Isaacin uran toisiksi paras kierros. -13 on myös Järva Openissa pelattavan layoutin rataennätys.

Kolmannesta paikasta käytiin tiukkaa kamppailua aivan viimeiselle väylälle asti. Teemu Talikainen teki hienon nousun jahtikortista ja nousi jaetulle kolmannelle sijalle Henric Hagmanin kanssa. Vain yhden heiton päähän jäi kaksikko Juho Parviainen ja Alden Harris.

Kaikki yhdysvaltojen pelaajat mahtuivat kärkikymmenikköön. Kevin Jones löytyy sijalta 7. ja Ezra Robinson sijalta T10. Humphries on myös ensimmäinen yhdysvaltalainen koskaan joka voittaa European Pro Tourin osakilpailun.

Tämän vuoden European Pro Tour avoimessa oli Mauri Villmannin juhlaa. Villmann nousi täysin puskista voittamaan Copenhagen Openin ja Estonian Openin heti kauden alussa. Kiertueen toiseksi sijoittui Mikael Häme. Häme metsästää edelleen ensimmäistä voittoaan EPT:llä. Kolmanneksi Jesse Nieminen, niin ikään vakuuttavalla loppukaudella. Nieminen oli vaikean alkukauden jälkeen toinen Tyyni Openissa ja voitti Turku Openin.

Eurooppalainen huippufrisbeegolf jatkuu

Vaikkakin European Pro Tourin runkosarja on taputeltu, eurooppalaista huippufrisbeegolfia on luvassa runsain mitoin tulevina viikkoina. Frisbeegolfin SM-kilpailut ovat tulossa 3.-6.8 Lahdessa ja Euro Tour jatkuu 10.-12.8 Alutaguse Openilla Virossa. Niin ikään myös EM-kilpailut pelataan Virossa, Tallinnassa 16.-19.8.

Disc Golf Pro Tour jatkuu Yhdysvalloissa heti tulevana viikonloppuna Elite+ kilpailulla, Ledgestone Openilla. European Pro Tourista saamme nauttia tällä kaudella vielä kerran lokakuun lopussa pelattavan EPT All-Stars kilpailun yhteydessä. EPT All-Stars kokoaa Espanjan Mijakseen kaikki European Pro Tourin huiput. Koko loppukauden aikataulu löytyy UDiscista.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version