Koti Kilpailut European Open European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Kyle klein European Open 2023
Kyle Klein kilpaili viime vuonna European Openissa. Kuva: DGPT / Marika Salmi
Mainos

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open lähestyy kovaa vauhtia.

Yksi asia, mikä on herättänyt paljon keskustelua, on European Openin lipunmyynti. Aikaisemmin tapahtuma on ollut VIP-lippuja lukuunottamatta täysin ilmainen, mutta tänä vuonna osa tapahtumasta on pääsylippujen takana, vaikkakin Nokialle on edelleen ilmainen sisäänpääsy nk. Arboretum-väyliä (4-8) lukuunottamatta. Kysyimme tapahtuman järjestäjältä, Jussi Meresmaalta, mitä mieltä hän on tapahtuman lipunmyynnistä syntyneestä keskustelusta.

“Ensi vuoden MM-kisojen takia haluamme testata Tampereen Frisbeegolfkeskusta myös yleisön näkökulmasta. Siksi Tampereelle pääsee ainoastaan pääsylipulla. Täten pystymme testaamaan miten katsojakapasiteetti toimii hyvin rajoitetulla alueella”, Jussi Meresmaa kertoo. “Tästä on syntynyt suurin väärinkäsitys. Tampereelle pääsee vain pääsylipulla ja se tehdään turvallisuudesta ja kapasiteetista johtuen. Nokialle pääsee edelleen ilmaiseksi katsomaan.”

“Me halutaan pitää Nokia edelleen pääosin ilmaisena. Vain Arboretum-väylille pääsyä halutaan rajoittaa turvallisuuden ja maan kulumisen vuoksi”, Meresmaa jatkaa.

Viime vuonna Arboretum alue jouduttiin sulkemaan täysin yleisöltä, sillä sateinen keli aiheutti vaaratilanteita jyrkillä rinneväylillä.

Vaikka European Open on osittain maksullinen tänä vuonna, Meresmaa odottaa paikalle runsaasti yleisöä: “Tavoitteena on, että tarjoamme kaikille lipun ostaneille rahoille varmasti vastinetta. VIP-lipunmyynti on ollut tänä vuonna kiivaampaa kuin koskaan aikaisemmin.”

Taustalla isompi muutos frisbeegolfissa

Disc Golf Pro Tour teki linjauksen pandemian jälkeen, että kaikkia kiertueen kilpailuita pääsee seuraamaan vain pääsylipulla. Muutos on saanut kiitosta pelaajilta; katsojat tulevat pidemmäksi aikaa seuraamaan kilpailuita, mikä on lisännyt esimerkiksi naisten luokan yleisömääriä.

Kaikkinensa Disc Golf Pro Tourin tapahtumissa on pääsylipuista huolimatta enemmän katsojia kuin koskaan aikaisemmin.

“Taustalla on myös Disc Golf Pro Tourin muutokset, jotka ovat olleet menestys. Uskon, että lipunmyynti tulee olemaan isommassa osassa jatkossa, jotta Suomi lajin kehityksessä mukana”, Meresmaa analysoi.

European Open kilpaillaan 17.-21.7.2024 Nokialla ja Tampereella.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version