KotiKilpailutEuropean OpenEuropean Open 2023 oli maailman mediakattavin frisbeegolftapahtuma

European Open 2023 oli maailman mediakattavin frisbeegolftapahtuma

Euroopan suurin frisbeegolftapahtuma European Open kilpailtiin 20.-23.7.2023 Nokialla. Samassa yhteydessä kilpailtiin 19.7. Euroopan ja Yhdysvaltojen välinen Presidents Cup. Tapahtuman vaikuttavuusraportin mukaan, paikan päällä kävi noin 15 000 ihmistä ja tapahtumaa seurasi verkossa yli 500 000 katsojaa yli 130 eri maasta.

Enemmän medianäkyvyyttä kuin koskaan

Frisbeegolf kasvaa kotimaan mediassa hurjaa vauhtia. Suomen kansallisessa mediassa käsiteltiin tapahtumaa enemmän kuin koskaan. Tapahtumasta uutisoitiin yhteensä 28 kansallisessa mediassa peräti 112 artikkelin verran. Yksikään iso kansallinen mediatalo ei jättänyt European Openia uutisoimatta. Kansallisessa televisiossa tapahtumasta raportoitiin YLE:n Urheiluruudussa ja MTV:n Tulosruudussa joiden kautta tavoitettiin reilusti yli miljoona katsojaa.

Kansainvälisesti Disc Golf Network tuotti ennätyksellisesti yli 45 lähetystuntia Nokialta yli 50 000 tilaajalleen. UDiscin raportin mukaan, sovelluksen kautta kilpailua seurasi yli puoli miljoonaa katsojaa, joka on yli neljä kertaa enemmän kuin viime vuonna.

<a href=
Corey Ellis European Open 2023 voittaja Tulosruudun haastattelussa. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Youtubessa nähtiin myös enemmän videosisältöä, kuin koskaan aikaisemmin. Kaiken kaikkiaan European Openista tuotetut videot ovat tuottaneet jo tässä vaiheessa yli miljoona katselukertaa.

Alueellisesti arvokas tapahtuma

Yli 15 000 katsojaa toivat alueelle myös taloudellisesti merkittävän piikin. Arvioiden mukaan kilpailijat ja katsojat toivat alueelle yli 1,6 miljoonaa euroa. Tapahtuma oli edellisvuosia kansainvälisempi, kun katsojia saapui useista eri maista aina Uudesta-Seelannista asti. Kilpailijat ja heidän läheiset majoittuivat alueella keskimäärin yli 7 päivää. Arvioiden mukaan yöpyviä vieraita oli noin 18 prosenttia, joka toi myös merkittäviä tuloja alueelle.

“Fanien määrä tapahtumassa oli uskomatonta. The Beast (kisaradan nimi) on todella erityinen paikka uniikilla tunnelmalla. Tämä on ammattimaisin frisbeegolftapahtuma tällä hetkellä koko maailmassa.” Tapahtuman voittaja Corey Ellis kirjoitti Instagram-päivityksessään.

Frisbeegolfmedia European Openin yhteistyökumppanina

Vuoden 2023 European Openin mediayhteistyökumppanina toimi Frisbeegolfmedia. Frisbeegolfmedia hoiti kansallisen mediayhteistyön ja tiedotuksen European Open viikolla, joka siivitti tapahtuman maailman mediakattavimmaksi frisbeegolftapahtumaksi. Jokainen Suomen top-5 digitaalisen median kanavasta kirjoitti European Openista. Näiden yhteenlaskettu tavoittavuus on viikottain yli 1-3 miljoonaa ihmistä.

Uusimmat uutiset

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

Paul McBeth pitkästä aikaa kärkipaikalle – naisissa toimitsijan teko kohahdutti

Suomalaismiehet jatkoivat kisojaan Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourilla Kaliforniassa....

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän