KotiKilpailutEM-kilpailutFrisbeegolfin EM-kisat alkoivat - ensimmäinen kierros pelattu

Frisbeegolfin EM-kisat alkoivat – ensimmäinen kierros pelattu

Frisbeegolfin EM-kisat alkoivat Tallinnassa upeassa kesäsäässä Tallinnan Laululavalla. Seppo Pajun suunnittelema kisarata haastoi pelaajat välittömästi, kun tuuli toi oman mausteensa peliin.

Avoin luokka alkoi ruotsalaiskomennossa

Avoimessa luokassa suomalaiset ennakkosuosikit tekivät heti tilaa kärjessä, kun ruotsalainen Dennis Augustsson pelasi hienon -12 kierroksen ja otti kärkipaikan. Toiseksi ylsi isäntämaan Albert Tamm kierrostuloksella -11. Nämä olivat myös ainoat pelaajat ensimmäisellä kierroksella, jotka selvisivät ilman bogey-tulosta. Ruotsalainen Augustsson oli ilmiliekeissä, kun hän heitti ensin sisään lähes 30 metristä ja seuraavalla väylällä 106 metristä eaglen arvoisesti.

Puolustava Euroopan mestari Niklas Anttila nosti itsensä isännän elkein kärkikorttiin toiselle kierrokselle. Muutamista virheistä kärsinyt Anttila nappasi viimeiseltä kahdelta väylältä birdien, joka riitti kolmanteen sijaan ja tulokseen -9. Kärkikortin täydentää viime kisojen pronssimitalisti Joona Heinänen tuloksella -8.

Suomalaiset aloittivat odotetun vahvasti, vaikka he eivät kärkipaikoilla olleetkaan. Jaettuun neljänteen sijaan ja -8 kierrostulokseen ylsivät suomalaisista myös Mikael Häme, Rasmus Saukkoriipi ja Tuomas Hyytiäinen, jotka kaikki ovat todella hyvissä asetelmissa kokonaiskilpailua ajatellen.

Suomen naisilla virherikasta peliä

Naisten luokkaa johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen odotetusti Kristin Tattar. Tattar ei ollut ensimmäisellä kierroksella erityisen hyvä, mutta hän vältti pahimmat virheet, joka riitti neljän heiton johtoon. Toisena on iso-britannialainen Rachel Turton tuloksella -1. Suomalaiskaksikko Eveliina Salonen ja Silva Saarinen täydentävät kärkikortin. He ovat tasoissa par-tuloksessa.

Kristin Tattar, Frisbeegolfin EM-kisat
Kristin Tattarilla jäi parannettavaa, mutta hän johtaa silti neljällä heitolla. Kuva: Marika Salmi

Puolustava Euroopan mestari Henna Blomroos on viidentenä tuloksessa +1. Heidi Laine sortui peräti kolmeen tuplabogey tulokseen sekä yhteen neljä yli parin tulokseen, joka jätti Laineen jaetulle sijalle 11 tulokseen +5.

Suomen naisista vakuuttavin ensimmäisellä kierroksella oli Silva Saarinen. Hän heitti vain yhden putin ohi ja otti birdien peräti puolilla väylistä. Kolme väylää kuitenkin pilasivat erinomaisesti pelanneen Saarisen tuloskortin. Hän otti kolmelta synkältä väylältä plussaa tuloskorttiin yhteensä peräti yhdeksän heittoa.

Juniorit avasivat myös kisansa

Suomen naisjunioreista parhaaseen sijoitukseen ensimmäisen päivän jälkeen ylsi Iida Lehtomäki. Hän pelasi tuloksen +3, jolla hän nappasi toisen sijan. Johdossa toiseen päivään lähtee norjalainen Ida Emilie Nesse, joka säväytti frisbeegolfkansaa jo PCS Openissa Norjassa heinäkuussa. Kolmantena on tsekkiläinen Kristýna Jurčíková tuloksessa +4. Kolmikko on jo selvässä karussa muista kisaajista.

Avoimessa luokassa paras suomalainen ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Onni Arminen tuloksella -7. Junioreissa nähtiin todellinen huippukierros, kun virolainen Egert Hütt paineli kierroksen tulokseen -13. Armisen tulos riitti jaettuun toiseen sijaan ruotsalaisen Ville Parpalan kanssa. Kärkikortin täydentää Niilo Hongisto tuloksella -6.

Aikataulu ja lähetykset

Koko kilpailun ohjelma on nähtävillä EM-kisa-sivullamme. Kilpailu jatkuu toisena kisapäivänä eli torstaina seuraavasti:

  • 8.00 – Avoin luokka
  • 11.55 – Avoimen luokan kärkikortti
  • 12.15 – Avoin luokka alle 18-v
  • 13.55 – Avoin luokka alle 18-v kärkikortti
  • 14.10 – Naiset alle 18-v
  • 14.40 – Naiset alle 18-v kärkikortti
  • 14.56 – Naisten luokka
  • 16.40 – Naisten luokan kärkikortti

Kilpailua voi seurata suorana Disc Golf Stream-palvelusta. Lähetyksissä seurataan kärki- ja jahtikortteja suorana. Tuloksia voi seurata ilmaiseksi UDisc-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Niklas Anttila vastasi taas päivän parhaasta kierroksesta – johtaa kahdella heitolla

Niklas Anttila jatkoi vakuuttavia otteitaa frisbeegolfin SM-kisojen toisena päivänä....

Eveliina Salonen kiilasi kärkeen SM-kisoissa – kisaradan päätösväylä puhututtaa lajipiireissä

Frisbeegolfin SM-kisojen toinen kierros oli Eveliina Salosen näytöstä. Salonen...

Onko Ruotsi Euroopan suurin frisbeegolfmaa? Suomessa vasta toiseksi eniten kilpapelaajia

PDGA Europe julkaisi Instagramissa tämän hetken jäsenmääränsä. PDGA-jäsenyys vaaditaan,...

Niklas Anttila otti odotetusti kärkipaikan SM-kisojen avauskierroksella

Niklas Anttila aloitti loistavasti Sipoossa frisbeegolfin SM-kisoissa. Ennakkosuosikkina nelipäiväiseen...

Heidi Laine otti kärkipaikan SM-kisojen avauskierroksella – ennakkosuosikilla karmea lopetusväylä

Nelipäiväiset frisbeegolfin SM-kisat käynnistyivät naisten luokan osalta Sipoossa torstaiaamuna....

SM-kisojen jälkituotantojen julkaisuaikataulu on tässä – selostajina tutut kaksikot

Frisbeegolfin SM-kisat kilpaillaan torstaista sunnuntaihin Sipoossa 4.-7.7.2024. Kilpailu näytetään...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän