KotiKilpailutEM-kilpailutEM-kisojen toinen päivä toi eroja kilpailijoiden välille

EM-kisojen toinen päivä toi eroja kilpailijoiden välille

Frisbeegolfin EM-kisat Tallinnassa saavuttivat puolivälin toisen kierroksen päätyttyä. Avoimessa luokassa ruotsalainen Augustsson jatkoi hurjaa virettään. Naisten luokassa Tattar pelasi uransa parhaan kierroksen kotiyleisön edessä ja ratkaisi kisan.

Suomen miehet kesyjä toisella kierroksella

Avoin luokka etenee ruotsalaisen Dennis Augustssonin komennossa. Ruotsalainen on aivan hurjassa vireessä. Hän on vastannut kahtena ensimmäisenä päivänä parhaista kierroksista. Hän on yhteistuloksessa -23. Toisena jatkaa virolainen Albert Tamm tuloksessa -17. Kolmantena on tsekkiläinen Bohdan Bílek (-15).

Parhaana suomalaisena jatkaa Niklas Anttila, joka puristi itsensä kärkikorttiin jälleen viimeisellä väylällä. Anttilan kierros alkoi katastrofaalisesti, kun hän kompuroi avausväylälle kahdeksikon (par 4). Hän onnistui kuitenkin kokoamaan itsensä ja on tuloksessa -14. Yhdeksän heiton ero johtajana olevaan ruotsalaiseen on jo varsin suuri. Hänen kiinniottaminen vaatii jo Augustssonille epäonnistumisia.

Muut suomalaiset olivat valitettavan kesyjä tuulisessa säässä. Mikael Häme ja Tuomas Hyytiäinen jakavat tuloksella -12 sijan seitsemän. Päivän valopilkku oli Jesse Nieminen, joka nousi hyvällä -9 kierrostuloksella 24 sijaa kokonaistulokseen -10 jaetulle sijalle 10.

<a href=
Dennis Augustsson pelaa elämänsä parasta frisbeegolfia. Kuva: Marika Salmi

Naisten luokka ratkesi jo torstaina

Kristin Tattar löi muut kanveesiin toisella kierroksella. Kotiyleisö siivitti Tattarin hurjaan lentoon, joka vei hallitsevan maailmanmestarin 14 heiton päähän jahtaajista. Kierrostulos -11 oli hurja. Esimerkiksi radan suunnitellut Seppo Paju arvioi ennen kisoja Frisbeegolfradat.fi-sivuston haastattelussa, että Kristin Tattar pystyy pelaamaan noin 5-6 heittoa alle parin.

Kierroksen alustava rating 1054 on Tattarin uran paras. Se on lisäksi koko vuoden paras naispelaajan rating sekä kaikkien aikojen viidenneksi paras kierros naisten luokassa.

Suomalaiset ovat Tattarin takana taistelemassa himmeämmistä mitaleista. Henna Blomroos ja Silva Saarinen jakavat toista tilaa tuloksella -2. Eveliina Salonen on par-tuloksessa neljäntenä. Heidi Laine on viidennellä sijalla tuloksella +3.

Suomalaiset vakuuttivat junioreissa

Alle 19-vuotiaiden naisten luokassa Iida Lehtomäki teki Tattarit ja pelasi hurjan -3 kierroksen, joka siivitti hänet par-kokonaistulokseen.
Kristýna Jurčíková lähtee jahtaamaan Lehtomäkeä toisella sijalla tuloksessa +10. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt norjalainen Ida Emilie Nesse ei onnistunut toisella kierroksella ja hän tippui tulokseen +13 ja sijalle 3.

Kierros oli Lehtomäelle selvästi hänen uransa paras kierros (rating 964). Vasta 13-vuotias Lehtomäki on noussut ryminällä frisbeegolfaavan maailman tietoisuuteen voittamalla European Openia lukuunottamatta kaikki kilpailut, joihin hän on osallistunut. Juniorit pelaavat EM-kisoissa hieman helpotetun version samasta radasta kuin naiset.

Avoimella puolella hurjan ensimmäisen kierroksen heittänyt virolainen Egert Hütt jatkaa kärjessä tuloksella -15. Suomalaiset kuitenkin saavuttivat johtajaa selvästi. Onni Arminen on vain heiton päässä Egertistä tuloksessa -14. Onni Ruusunen vastasi päivän parhaasta kierroksesta (-9) ja nousi kolmanneksi tulokseen -11. Samassa tuloksessa kolmantena on myös Elias Luukkonen, joka täydentää kolmannen kierroksen kärkikortin.

Aikataulu ja lähetykset

Koko kilpailun ohjelma on nähtävillä EM-kisa-sivullamme. Kilpailu jatkuu kolmantena kisapäivänä eli perjantaina seuraavasti:

  • 8.00 – Naisten luokka
  • 9.40 – Naisten luokan kärkikortti
  • 10.00 – Naiset alle 18-v
  • 10.30 – Naiset alle 18-v kärkikortti
  • 10.45 – Avoin luokka alle 18-v
  • 12.25 – Avoin luokka alle 18-v kärkikortti
  • 12.35 – Avoin luokka
  • 16.40 – Avoimen luokan kärkikortti

Kilpailua voi seurata suorana Disc Golf Stream-palvelusta. Lähetyksissä seurataan kärki- ja jahtikortteja suorana. Tuloksia voi seurata ilmaiseksi UDisc-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue...

European Openin yleisökierrokset tulevat pian myyntiin

Monille tärkeä osa European Open elämystä ovat European Openin...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän