KotiKilpailutEM-kilpailutEM-kisoissa kolme kierrosta pelattu - kestääkö nuoren ruotsalaisen pää loppuun asti?

EM-kisoissa kolme kierrosta pelattu – kestääkö nuoren ruotsalaisen pää loppuun asti?

Frisbeegolfin EM-kisat lähestyvät loppuhuipennusta Tallinnassa. Naisten sarjat sekä aikuisissa, että junioreissa ovat käytännössä ratkenneet. Avoimissa luokissa riittää jännitettävää lauantaille.

Avoin luokka jatkuu edelleen ruotsalaiskomennossa

Dennis Augustsson jatkaa avoimen luokan kärjessä. Ruotsalaisen vauhti hidastui selvästi kolmannella kierroksella. Hän on tuloksessa -26. Toisena on Viron Albert Tamm (-21) ja kolmanneksi kipusivat Jesse Nieminen ja Jakub Semerád tulokseen -20.

Augustsson pelasi kolmannen kierroksen vaatimattomasti -3 tulokseen, joka jätti kilpakumppaneille takaoven auki, mutta kukaan ei onnistunut hyödyntämään tilaisuutta. Niklas Anttilalla oli erittäin vaikea päivä ja hän oli silminnähden hyvin turhautunut omiin pelisuorituksiinsa. Hallitseva Euroopan mestari ei onnistunut heitoissa eikä pidemmissä puteissa.

Jesse Nieminen pelasi päivän parhaan kierroksen ja nousi sen ansiosta kärkikorttiin hätyyttelemään karussa olevaa ruotsalaista. Niemisen kaksi viimeisintä kierrosta ovat olleet erinomaisia. Jos Jesseltä löytyy vielä yksi vaihde lisää, hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta jopa kärkeen.

Muilla suomalaisilla peli sujui paremmin, mutta valitettavasti monet olivat kahden kierroksen jälkeen varsin kaukana kärjestä. Jahtikortissa nähdään kolme suomalaista: Tuomas Hyytiäinen (-19), Niklas Anttila (-16) ja Rasmus Saukkoriipi (-15). Näistä Hyytiäisellä lienee ainoa teoreettinen mahdollisuus ottaa Augustsson kiinni.

Toki Augustssonin johto on sikäli haasteellinen, että hän on ns. pakkovoiton edessä. Samanlainen tilanne nähtiin alkukuusta Lahdessa SM-kisoissa, kun Anttila lähti selvässä johdossa viimeiselle kierrokselle, eikä saanut itsestään parasta irti. Kestääkö Augustssonin psyyke viimeisellä kierroksella?

Naisissa Tattar vie, suomalaiset kamppailevat palkintopallisijoituksista

Naisten luokka ratkesi jo edellispäivänä Kristin Tattarin hyväksi. Tattar pelasi jälleen päivän parhaan kierroksen ja johtaa kilpailua tuloksella -19.

Suomalaisnaiset kamppailevat keskenään toisesta ja kolmannesta sijasta. Silva Saarinen on tällä hetkellä kiinni hopeamitalissa tuloksella -3. Eveliina Salonen on neljän heiton päässä tuloksessa +1. Henna Blomroos (+2) ja Heidi Laine (+4) jahtaavat kaksikkoa iskuetäisyydellä. Isäntämaan Anneli Tõugjas-Männiste nousi mitalin nälkäisenä jahtaamaan suomalaisia kuudenneksi tulokseen +5.

Junioreissa suomalaisten hallintaa

Iida Lehtomäki jatkoi dominointiaan kolmantena kisapäivänä. Hän on tuloksessa +4 ja johtaa kilpailua ylivoimaisesti. Toisena oleva Ida Emilie Nesse on 16 heiton päässä tuloksessa +20. Lehtomäki nostelee suurella todennäköisyydellä voittopokaalia lauantaina ilman loukkaantumisia.

Iida Lehtomäki
Iida Lehtomäki on ylivoimaisessa johdossa junioreissa ennen viimeistä kierrosta. Kuva: Marika Salmi

Junioreiden avoimessa luokassa suomalaismiehet porskuttavat hyvässä vauhdissa jopa kohti kolmoisvoittoa. Onni Ruusunen otti kiinnityksen voittoon kiihdyttämällä tulokseen -20. Toisen sijan jakavat Onni Arminen ja Elias Luukkonen tuloksella -17. Kärkikortin täydentää virolainen Egert Hütt tuloksella -13. Suomalaiskolmikko ratkaissee siis Euroopan mestaruuden keskenään.

Aikataulu ja lähetykset

Koko kilpailun ohjelma on nähtävillä EM-kisa-sivullamme. Kilpailu jatkuu neljäntenä kisapäivänä eli lauantaina seuraavasti:

  • 10.00 – Naisten luokka
  • 10.40 – Naisten luokan kärkikortti
  • 11.05 – Naiset alle 18-v
  • 11.15 – Naiset alle 18-v kärkikortti
  • 11.50 – Avoin luokka alle 18-v
  • 12.40 – Avoin luokka alle 18-v kärkikortti
  • 13.15 – Avoin luokka
  • 15.30 – Avoimen luokan kärkikortti

Kilpailua voi seurata suorana Disc Golf Stream-palvelusta. Lähetyksissä seurataan kärki- ja jahtikortteja suorana. Tuloksia voi seurata ilmaiseksi UDisc-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Niklas Anttila vastasi taas päivän parhaasta kierroksesta – johtaa kahdella heitolla

Niklas Anttila jatkoi vakuuttavia otteitaa frisbeegolfin SM-kisojen toisena päivänä....

Eveliina Salonen kiilasi kärkeen SM-kisoissa – kisaradan päätösväylä puhututtaa lajipiireissä

Frisbeegolfin SM-kisojen toinen kierros oli Eveliina Salosen näytöstä. Salonen...

Onko Ruotsi Euroopan suurin frisbeegolfmaa? Suomessa vasta toiseksi eniten kilpapelaajia

PDGA Europe julkaisi Instagramissa tämän hetken jäsenmääränsä. PDGA-jäsenyys vaaditaan,...

Niklas Anttila otti odotetusti kärkipaikan SM-kisojen avauskierroksella

Niklas Anttila aloitti loistavasti Sipoossa frisbeegolfin SM-kisoissa. Ennakkosuosikkina nelipäiväiseen...

Heidi Laine otti kärkipaikan SM-kisojen avauskierroksella – ennakkosuosikilla karmea lopetusväylä

Nelipäiväiset frisbeegolfin SM-kisat käynnistyivät naisten luokan osalta Sipoossa torstaiaamuna....

SM-kisojen jälkituotantojen julkaisuaikataulu on tässä – selostajina tutut kaksikot

Frisbeegolfin SM-kisat kilpaillaan torstaista sunnuntaihin Sipoossa 4.-7.7.2024. Kilpailu näytetään...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän