Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour “Kisarata on jälleen ihanteellinen Anttilalle” – asiantuntijan arviot viikonlopun kisasta

“Kisarata on jälleen ihanteellinen Anttilalle” – asiantuntijan arviot viikonlopun kisasta

Niklas Anttila
Niklas Anttila lähtee kilpailuun peräti viidenneksi korkeimmalla PDGA-ratingilla. Kuva: DGPT
Mainos

Disc Golf Pro Tour jatkuu viikonloppuna Texas States Championship -kisalla Houstonissa Texasissa 29.-31.3.2024. Viivalla on jälleen suomalaisista neljä naista ja neljä miestä jahtaamassa voittoa.

Onko konfetti siivottu?

Asiantuntija ja Ykkörinki-podcastin juontaja Toni Syrjänen kiinnittää viikonloppuna avoimen luokan osalta huomionsa Niklas Anttilaan: “Todella kiinnostava seurata, miten Anttila on palautunut voitosta. Viikonlopun kisarata on jälleen ihanteellinen Anttilalle, sillä se tarvitsee tarkkuutta, jotta pelaaja pääsee oikeille paikoille.”

Anttila nähdään jälleen videokortissa ensimmäisellä kierroksella. Viime vuonna kuopiolainen oli kisassa kuudes.

“Kiinnostavaa on myös seurata, onko Anttilan voitto hivellyt muiden suomalaisten itsetuntoa? Saisiko Anttila viimein taustatukea muilta suomalaisilta?” Syrjänen pohtii. “Jesse Niemiseltä odotan läpimurtokisaa. Hänen pelinsä on ollut perus tasapaksua tähän asti. Kyseessä on kuitenkin huipputason pelaaja. Väinö Mäkelä on ollut myös perusvahva, mutta DGPT:n kisassa huippuonnistuminen on jäänyt vielä tulematta.”

Montako suomalaisnaista yltää viiden parhaan joukkoon?

Toni Syrjänen arvioi, että mukana olevista naisista Eveliina Salosella, Henna Blomroosilla ja Heidi Laineella on mahdollisuus yltää viiden parhaan joukkoon. Salonen on ollut selvästi alkukauden paras suomalaisnainen.

Suomalaisnaiset ovat olleet hyvässä vireessä koko alkukauden. Erityisesti Eveliina Salonen pelaa parasta peliään vuosiin. “Toivottavasti viime sunnuntain huono kierros oli vain pieni lipsahdus Eveliinalla. Kiinnostava nähdä oliko kyseessä vain yksittäinen kierros vai jääkö virheet päälle”, Syrjänen arvioi Salosen mahdollisuuksia.

Heidi Laine on tällä hetkellä hyvässä kunnossa, vaikka hän kävi polvileikkauksessa syksyllä. Yllättävän nopeasti hän on kärkikamppailussa. Viikonloppuna ollaan vielä sellaisella radalla, jossa hän saa hyödynnettyä pitkiä heittoja vielä paremmin”, Syrjänen sanoo. “Heidi on noussut kärkikamppailuun parissa viikossa.”

Henna Blomroos heittää tällä hetkellä todella hyvin, mutta hän on ajautunut valitettavan syvään kuoppaan puttipelinsä kanssa. Pelaajan pitää löytää itse ne tikkaat, joilla pääsee kuopasta pois”, Syrjänen pohtii.

Syrjänen odottaa myös Silva Saariselta parempaa sijoitusta tulevana viikonloppuna. Kahdenkymmenen parhaan joukkoon yltäminen on Silvalle Syrjäsen mukaan hyvä onnistuminen: “Viikonloppuna päästään avoimelle heittämään, jolloin avauspeli on vapaampaa. Silva tekee tuloksen putilla, kun muut tekee heitolla. Hän tekee vielä tuttavuutta myös uusiin kiekkoihinsa.”

Silva Saarinen pelaa toisen kisansa uusilla kiekoilla. Hän aloitti yhteistyön MVP Discs Sportsin kanssa vuoden vaihteesta. Katso alta mitä Silvan bägistä löytyy vuonna 2024:

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailu alkaa perjantaina illalla. Naisten luokan lähetys alkaa Disc Golf Network -palvelussa klo 17.00. Eveliina Salonen on videokortissa #2, joka lähtee klo 17.05. Avoimen luokan lähetys alkaa klo 22.00. Niklas Anttila on videokortissa #1, joka aloittaa klo 22.25.

Kilpailun tuloksia voi seurata suorana PDGA Live -palvelusta.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version