KotiKilpailutDGPT EuropeYli 20-vuotisessa frisbeegolftarinassa kääntyy jälleen uusi sivu - "Kippis" isännöi DGPT Europea

Yli 20-vuotisessa frisbeegolftarinassa kääntyy jälleen uusi sivu – “Kippis” isännöi DGPT Europea

DGPT Europe jatkuu tulevana viikonloppuna Suomessa, kun Euroopan kovatasoisin ammattilaiskiertue saapuu Heinolaan.

Monille frisbeegolfin ystäville DGPT Europen Silver-kisa Heinolan Kippasuolla on hieno elämys: Kilpailijat pääsevät pelaamaan maailman toiseksi parhaaksi frisbeegolfradaksi äänestetyllä radalla. Katsojat pääsevät seuraamaan ensimmäistä kertaa eurooppalaista huippufrisbeegolfia Suomessa tänä kesänä.

Mutta ne, jotka ottavat askeleen taaksepäin ja katsovat asiaa isommasta perspektiivistä, DGPT Europen Silver-osakilpailun pelaaminen Kippiksellä on jälleen uusi sivu upeaa suomalaista frisbeegolfhistoriaa.

Suomen parhaista Euroopan parhaisiin

Kippis eli Kippasuo DiscGolfPark World on Heinolassa sijaitseva frisbeegolfrata, joka on valittu useasti maailman parhaiden ratojen joukkoon. Kippiksen tarina alkoi Heinolassa, kun paikalliset seura-aktiivit halusivat rakentaa itselleen frisbeegolfradan ja -harjoituskeskuksen. Tällä hetkellä Kippikseltä löytyy neljä frisbeegolfrataa: Pro-rata, Amateur-rata, Puttirata ja lapsille tehty Kids-rata. Rataa ja koko harjoituskeskusta on kehitetty vuosi vuodelta paremmaksi. Nyt alueelle kaavaillaan jo viidettä frisbeegolfrataa.

Kippistä ylläpitävä seura Lords of DiscGolf ry. on kehittänyt rataa systemaattisesti jo 20 vuoden ajan. Ensimmäiset vuodet seura panosti rataan tarkoituksenaan tehdä Kippiksestä yksi maailman parhaista radoista. Kun seuran mielestä vuosien mittainen talkootyö oli riittävällä tasolla, he alkoivat panostamaan ammattilaiskilpailuiden järjestämiseen.

Viime vuosikymmenen aikana Kippis haali radalle koko ajan enemmän ja enemmän pienempiä ammattilaiskisoja. Vuonna 2021 järjestäjät ottivat isomman harppauksen järjestäen ensimmäistä kertaa kansallista kärkikiertuetta, Prodigy Disc Pro Touria, Kippiksellä.

Nyt Kippis on valmis astumaan jälleen isompiin saappaisiin, kun se isännöi ensimmäistä kertaa eurooppalaista ammattilaiskiertuetta. Lisäksi horisontissa siintää jo vuoden 2025 SM-kisat, joka on yksi Suomen suurimmista frisbeegolftapahtumista.

Systemaattisen kehityspolun tuntien on kysyttävä, että miten Kippiksen tarina jatkuu? Jos järjestäjät pitävät saman palon ja kunnianhimon tekemisessä, Heinolasta saattaa tulla tuttu kaupunki maailman parhaille frisbeegolfareille tulevina vuosina.

Aikataulu ja lähetykset

DGPT Europen Silver-kisa kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin 7.-9.6.2024. MDG Media tuottaa jälkilähetykset kilpailusta ja ne julkaistaan heidän Youtube-kanavallaan kierroksesta seuraavana päivänä. Tuloksia voi seurata reaaliajassa PDGA Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

16-vuotias suomalaisyllättäjä nousi toiseksi – Viron Villmann lähtee johdossa finaalikierrokselle

DGPT Europen Turku Open jatkui toisella kierroksella Luolavuoren frisbeegolfpuistossa....

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän