Koti Kilpailut DGPT Europe Viimein voitto! Teemu Lampainen voitti DGPT Europen avauskisan Belgiassa – “On tosi...

Viimein voitto! Teemu Lampainen voitti DGPT Europen avauskisan Belgiassa – “On tosi hyvät fiilikset”

Teemu Lampainen Belgian Open
Teemu Lampainen voitti Belgian Openin keskimäärin 1045 PDGA-ratingilla. Kuva: DGPT
Mainos

Teemu Lampainen voitti historian ensimmäisen DGPT Europen osakilpailun, Belgian Openin.

“On tosi hyvät fiilikset. Eka voitto itselle MPO luokassa”, Teemu Lampainen kertoi Frisbeegolfmedialle. “Paljon oon pyörinyt kärkikorteissa ilman voittoa. Kyllä siitä pieni apina on tullut. Tämän reissun tavoitteena oli saada voitto.”

Lampainen voitti kilpailun tuloksella -25. Toiseksi tuli Saksan Kevin Konsorr tuloksella -23. Kolmannen sijan tuloksella -22 jakoivat Silver Lätt ja Nestori Tuhkanen.

Teemu Lampainen lähti jaetulta kärkisijalta yhdessä Nestori Tuhkasen kanssa viimeiselle kierrokselle. Lampainen pystyi jatkamaan vahvoja otteitaan myös viimeisellä kierroksella. Kolmannella kierroksella Lampainen onnistui erityisesti takaysillä, jonka myötä Lampainen juhlii ensimmäistä DGPT Silver-kilpailun voittoa. Lampainen nappasi osakilpailuvoitosta 3 300 euroa.

“Tiesin, että olen yksi parhaista heittäjistä täällä. Osun tosi hyvin tiukkoihin gäppeihin metsässä”, Lampainen analysoi voittoa. “Heitto oli kunnossa, enkä missanut kertaakaan heittolinjaa metsässä. Olin tosi paljon väylällä.”

Vaikka voitto oli ensimmäinen Lampaiselle, hän ei myönnä jännittäneensä: “Loppuväylät oli helppoja ja tiesin, että osaan ne heitot.”

Viikonlopun kilpailu on DGPT Silver-kisa, josta saa 50 prosenttisesti kiertuepisteitä koko DGPT Europen kokonaiskiertuetta ajatellen. Kiertue jatkuu jo ensi viikonloppuna Tanskassa kilpailtavalla Copenhagen Openilla, jossa kilpailu on tasoa kovempaa. Kyseessä on ensimmäinen viidestä DGPT Europen Elite-tason kisasta, jossa nähdään esimerkiksi Niklas Anttila.

Naisissa odotettu voittaja

Naisten luokka oli Anneli Tõugjas-Männisten hallintaa. Virolainen voitti tuloksella -5. Toisen sijan nappasi Kaire Tekku tuloksella +4. Kolmas oli nuori tähti Iida Lehtomäki tuloksella +6.

Yleisesti olen tyytyväinen tulokseen. Ensimmäiset kaksi kierrosta olivat vaikeita, mutta kolmannella kierroksella peli kulki hyvin”, Anneli Tõugjas-Männiste kertoi haastattelussa.

Ensi viikonloppuna Tõugjas-Männiste saa kivenkovia haastajia Suomesta, kun tuore Major-voittaja Eveliina Salonen sekä Heidi Laine ja Silva Saarinen saapuvat haastamaan virolaisen.