KotiKilpailutDGPT EuropeSuomen nuoret superlupaukset ylsivät voittoihin DGPT Europen päätöskilpailussa Virossa

Vasta 14-vuotias Iida Lehtomäki voitti viikonloppuna Alutagusessa Virossa kilpaillun DGPT Europen Baltic Disc Golf Championshipin.

Lehtomäki nappasi voiton tuloksella +10. Toiselle sijalle ylsivät Tinja Väisänen ja Viron Kaire Tekku tuloksella +12.

“Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin jahtikortissa huonon kierroksen jäljiltä. Lauantaina pelasin hyvin kovassa tuulessa ja yhtäkkiä johdin yhdellä heitolla. Sunnuntain sääolosuhteet olivat vielä huonommat. Pelasin melko huonosti viimeisellä kierroksella, mutta se riitti silti voittoon”, Iida Lehtomäki kirjoitti Instagramissaan. “Paljon on vielä kehitettävää, mutta olen todella iloinen voitosta.”

Lehtomäki olisi voittanut kilpailusta 810 euroa, mutta hän on päättänyt pelata amatöörilisenssillä eikä täten vastaanota palkintorahoja.

Avoimessa luokassa hurja taistelu jatkoväylillä

Avoimessa luokassa kolmen kierroksen jälkeen kärjestä löytyivät Daniel Davidsson ja Eetu Tuominen tuloksella -19, joten kaksikko lähti selvittämään voittoa jatkoväyliltä.

Paremmuus ratkesi vasta viidennellä ratkaisuväylällä; Eetu Tuominen oli lopulta parempi ja nappasi voiton sekä 3200 euroa palkintorahaa.

Tuomisen kausi on ollut erittäin vahva sillä hän oli jo toukokuussa DGPT Elite-kisassa, Copenhagen Openissa toinen. Nyt Lempäälästä kotoisin oleva nuorukainen juhli kauden ensimmäistä voittoa. Tuominen on kesäkuussa 2024 julkaistun uutisen mukaan 16-vuotias.

Useiden pelaajien tähtäimessä olivat kaksi osallistumisoikeutta legendaariseen USDGC:hen eli Yhdysvaltojen mestaruuskisaan, joka kilpaillaan 10.-13.10.2024. Nämä paikat jaettiin Daniel Davidssonille ja Elias Luukkoselle.

Katso kilpailun tulokset täältä.

Uusimmat uutiset

Gannon Buhr nousi voittoon ja teki frisbeegolfhistoriaa

Gannon Buhr teki frisbeegolfhistoriaa Disc Golf Pro Tourin kiertuefinaalissa...

Missy Gannon voitti ja kuittasi taas vuoden isoimman palkintopotin

Missy Gannon uusi voittonsa viime vuoden Disc Golf Pro...

Buhr ja Wysocki karkasivat jo toisella kierroksella kiertuefinaalissa

Disc Golf Pro Tourin rahakkaassa finaalitapahtumassa on käymässä, kuten...

Suomalaisnaiset parantelivat asemiaan ammattilaiskiertueen finaalissa

Maailman ammattilaiskiertueen finaalikisa käynnistyi Etelä-Carolinassa Yhdysvalloissa. Nelipäiväinen kisa kilpaillaan...

Kiertuefinaalin palkinnot julki – 7 suomalaista kisaa vuoden isoimmasta potista viikonloppuna

Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi torstaista sunnuntaihin 17.-20.10....

Gannon Buhr voitti arvokisan ja rikkoo ennätyksiä palkintorahoissa – “sillä saa paljon legoja”

Gannon Buhr voitti vakuuttavan esityksen jälkeen Yhdysvaltojen mestaruuskisat. Vasta...