Koti DGPT Europe European Disc Golf Festival “En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

European Disc Golf Festival
Keskiviikkona järjestetyn Superstar Challengen voitti Jeremy Kolingin joukkue, jossa kilpailivat Kolingin Eagle McMahon ja Anniken Steen. Kuva: Mauri Levandi
Mainos

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf Festivaliin, joka järjestetään Tallinnassa Virossa. Kyseessä on Disc Golf Pro Tourin Elite-kisa, joka kilpaillaan samalla radalla kuin viime vuoden EM-kisat, eli Tallinnan Laululavan alueella. Ensi vuonna kilpailu pidetään Major-kisana ennen Suomessa kilpailtavia frisbeegolfin MM-kisoja.

Kisaradan on suunnitellut viime vuoden tapaan Seppo Paju, joka avasi meille radan uudistuksia ja omia ennakkosuosikkeja.

“Etuysillä pitää iskeä”

Kisarata pohjautuu viime vuoden EM-kisoissa pelattuun versioon, mutta suurimmalla osalla väylistä nähdään pieniä muutoksia. Seppo Pajun mukaan layoutissa on vain 4-5 väylää, jotka ovat täsmälleen samat kuin aikaisemmin. Täysin uusia väyliä on 2 kappaletta.

“Rata on vaikeahko, mutta ei mikään ylivaikea. Se on huomattavasti vaikeampi kuin Beast, mutta ei niin vaikea kuin Monster”, Seppo Paju vertaa rataa European Openin kisaratoihin.

Hän nostaa ennakkoon esiin takaysin kolmen väylän putken: “Väylät 12, 13 ja 14 on ‘pituus stretsi’, jossa on kolme pitkää väylää peräkkäin. Ne on herättänyt paljon keskustelua”, Seppo Paju avaa. “14 väylä taitaa olla jopa liian pitkä. Se on alueen ulkopuolella ja se on tehty umpimetsään, niin ei päästy testaamaan sitä ennen tätä viikkoa. Se tulee oleen tosi vaikea birdie väylä.”

Seppo Pajun pelikirja on selkeä: “Etuysi on helpompi kuin takaysi, joten etuysillä pitää iskeä.”

Myös naisten luokan layoutiin on tehty isoja muutoksia. “Tänä vuonna tosi monella väylällä naisilla on oma tii- tai koripaikka, mikä oli mun toive. Siitä on tullut paljon hyvää palautetta”, Seppo Paju kertoo Frisbeegolfmedialle.

Ketä pelaajia kannattaa seurata?

Pyysimme Pajua myös arvioimaan mahdollisia ennakkosuosikkeja viikonlopun kilpailuun: “Ennakkoon on pakko nostaa Gannon Buhr. Hän on monipuolinen ja pitkäheittoinen. Nostaisin hänet yhdeksi voittajasuosikiksi. Yllättäjäksi haluan veikata Mauri Villmannia, joka oli yhdeksäs European Openissa. Mauri on pelannut hyvin, mutta odotan vielä kauden huippusuorituksia.”

“Suomalaisista Niklas Anttila on aina vahvoilla ja hän on suomalaisista ennakkosuosikki. Uskon, että tämän vuoden rata ei ole niin paljon Niken rata mitä viime vuonna – noiden kolmen pitkän väylän takia”, Seppo Paju miettii. Hän nostaa ennakkoon muista suomalaista Kristian Kuoksan. “Kuoksa pelas hyvin European Openissa. Jos hänellä osuu hyvä viikko päälle, niin hän voi olla korkealla.”

Naisten luokassa ennakkosuosikin viitta lepää isäntämaan ja maailman parhaan pelaajan Kristin Tattarin harteilla. Suomalaisista Seppo nostaa haastajiksi Silva Saarisen ja Eveliina Salosen: “Silva on varma ja tasainen suorittaja; täällä on kuitenkin paljon OB:ta. Eveä taas auttaa pitkä heitto. Odotan samanlaista kärkeä kuin European Openissa.”

Paju on itse koko viikon Tallinnassa seuraamassa kilpailuita ja ennustaa paikan päälle paljon yleisöä: “Rata on katsojalle paras mahdollinen. Täällä pääsee näkeen jokaisen draivin, lähärin ja putin melko läheltä. Odotan paikalle isoa määrää porukkaa. Täällä on puhuttu 10 000 katsojasta”, Seppo Paju kuvailee. “Uskon, että tulee huippukisat katsojan näkökulmasta. Ruoka- ja juomamahdolliisuuksia, scriinejä, kojuja. Täällä on katsojan näkökulmasta kaikki niin hyvin kun voi olla.”

Jos viikonlopun kisa on edes lähellä sitä, mitä keskiviikkona järjestetty Superstar Challenge antaa odottaa, European Disc Golf Festival saattaa nousta yhdeksi katsojien ja pelaajien suosikkitapahtumaksi. “Superstar Challenge oli uskomaton tapahtuma. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Siellä oli kunnon festarimeinki”, Seppo Paju päättää.

Seuraa kilpailua

Kilpailua pääsee seuraamaan vielä paikan päälle. Kisaa voi seurata suorana myös Disc Golf Network-palvelusta. Perjantain videokorteissa pelaa suomalaisia: Eveliina Salonen aloittaa kisansa klo 10.40 ja Silva Saarinen klo 11.00. Avoimen luokan lähetyksissä voi seurata Niklas Anttilaa klo 17.00 alkaen.

Mikäli haluat seurata kilpailua paikan päällä, koodilla FBGM10 saat lipuista 10% alennuksen lipuista. Osta liput täältä.

Mikäli haluat seurata kilpailua Disc Golf Network-palvelusta, koodilla FRISBEEGOLFMEDIA20 saa 20% alennusta ensimmäisen kuukauden ostosta (DGN Standard ja DGN Pro). Suorita osto tämän linkin kautta: https://discgolfnetwork.link/frisbeegolfmedia. Koodia ei voi yhdistää muihin tarjouksiin (ml. PDGA:n tarjous). Tarjous toimii vain niille, jotka ostavat palvelun ensimmäistä kertaa.

Mainos

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version