KotiKilpailutChampions Cup"Veikkaan, että hän on todella sisuuntunut" - asiantuntijan arvio Anttilan ja Salosen...

“Veikkaan, että hän on todella sisuuntunut” – asiantuntijan arvio Anttilan ja Salosen voittomahdollisuuksista

Eveliina Salonen ja Niklas Anttila lähtevät Champions Cupin finaalikierroksella taistelemaan voitosta. Kyseessä ei ole mikä tahansa kisa vaan yksi vuoden neljästä Major-kisasta.

Kysyimme frisbeegolfin asiantuntijalta, kommentattorilta ja Ykkösrinki-podcastin juontajalta, Toni Syrjäseltä, näkemykset ennen jännittävää sunnuntai-iltaa.

“Major-kisan arvoa on vaikea edes sanoittaa. Majorit ovat aina turnauksia, joihin pitää voittaa paikkansa ja niitä on vain neljä vuodessa”, Toni Syrjänen kertoo. “Majoreiden voittaminen on äärimmäisen vaikeaa.”

Kuten lähes kaikki pelaajat totesivat kilpailua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa; kun mietitään frisbeegolfin legendoja, niitä tutkaillaan aina major-voittojen kautta. Major-voitoilla on lopulta merkitystä.

Kolmas kerta toden sanoo?

Niklas Anttila pelaa finaalikierroksen kärkikortissa vain kolme heittoa johtajaa perässä.

Lue myös: Niklas Anttila nosti itsensä major-turnauksen kärkikorttiin ja voittotaisteluun

“Anttila on kärkikortin kokenein ja menestynein urheilija. Hän on ollut kahdessa Major-kisassa toinen. Veikkaan että hän on todella sisuuntunut. Nikke jahtaa ihan täysiä voittoa ja saa varmasti fokuksen hommaan”, Toni Syrjänen arvioi. “Hereillä pitää olla kokoajan. Jokaisella heitolla on iso merkitys.”

Eurooppalaisista vain ruotsalainen Jesper Lundmark on pystynyt ottamaan major-voiton. Hän voitti Scandinavian Openin vuonna 2008 ja European Openin vuonna 2009 – nekin Euroopassa. “Jos Niklas voittaisi, hän tekisi historiaa ja nousisi lajin Major-voittajien joukkoon. Avoimen luokan historiassa on vain yksi eurooppalainen Major-voittaja”, Syrjänen hekumoi.

“Niken pitää heittää vähintään -5 tai -6 kierrostulos, jotta hän voi haastaa muita heittäjiä. Takaa tulee myös isoja nimiä, jos kärkikortin pelaajat eivät pysty tekemään tulosta”, Syrjänen ennustaa.

Eveliina Salonen vs Kristin Tattar

“Eveliina ja Tattar taistelevat voitosta. Siinä on aikamoinen jahtaaja Evellä”, Syrjänen arvioi. Viron Kristin Tattar on tällä hetkellä maailman paras naisheittäjä. Kaksinkertainen maailmanmestari puolustaa Champions Cupin voittoa viime vuodelta.

Lue myös: Eveliina Salonen pelasi rataennätyksen ja lähtee kärjessä Champions Cupin finaalikierrokselle

“Evellä on tosi hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta loppuun asti pitää olla hereillä. Tattar on ollut vahva aina kierrosten viimeisillä väylillä. Voitto ratkeaa pelin tasaisuuteen. Even pitää pitää paketti kasassa.”

Eveliina Salonen on ainoa suomalainen, joka on pystynyt voittamaan major-kisan, mutta se oli vuonna 2018 Euroopassa Konopiste Openissa. Kilpailu ei ollut yhtä kovaa silloin ja kuusi vuotta on pitkä aika. “Taso on noussut niin paljon viime vuosina. Synnyinmaan maaperällä voitettu major on ihan eri juttu, vaikka siellä onkin kuuden parhaan joukossa peräti viisi eurooppalaista”, Syrjänen päättää.

Naisten luokan lähetystä voi seurata suorana sunnuntaina 28.4.2024 Disc Golf Network-palvelusta klo 16.30 alkaen. Avoimen luokan lähetys alkaa samassa palvelussa klo 21.30.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

2 KOMMENTTIA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän