Koti Uutiset Jesse Nieminen lopettamisen kynnykseltä ammattilaiskiertueelle

Jesse Nieminen lopettamisen kynnykseltä ammattilaiskiertueelle

Jesse Nieminen pelasi viime vuonna ensimmäisen EM-kilpailunsa ja ylsi parhaana suomalaisena toiseksi. Kuva: Marika Salmi
Mainos

Jesse Nieminen teki sopimuksen Kastaplastin kanssa. Samalla Nieminen kertoi lähtevänsä kevääksi Yhdysvaltoihin Disc Golf Pro Tourille, vaikka hän vielä 2022-23 harjoituskaudella harkitsi frisbeegolfin kilpauran lopettamista.

Lue myös: Jesse Nieminen sopimukseen Kastaplastin kanssa

Jesse Nieminen on pelannut huipputasolla frisbeegolfia jo useamman vuoden, mutta tänä talvena Nieminen on panostanut ensimmäistä kertaa kaiken aikansa frisbeegolfiin. “Kastaplast on mahdollistanut ammattilaiseksi ryhtymisen. Tämä on askel eteenpäin ja mahdollistaa tämän riskinoton”, Nieminen kertoo.

Nieminen lähtee uuden sponsorin siivittämänä ensimmäistä kertaa pidemmälle kiertueelle Disc Golf Pro Tourille. Hän haki onnistuneesti Disc Golf Pro Tourilta Tour Cardia täksi vuodeksi, jonka myötä hän on yksi kuudesta suomalaismiehestä, jotka voivat osallistua lähes kaikkiin Disc Golf Pro Tourin kilpailuihin. Hän julkaisee omien sanojensa mukaan kisakalenterinsa lähiaikoina Instagram-tilillään.

Uran loppu oli lähellä

Jesse Niemisen taival kohti Disc Golf Pro Touria ei ole ollut helppo. Hän kertoi Frisbeegolfmedialle EM-hopean jälkeen elokuussa 2023, että hän harkitsi frisbeegolfin lopettamista vuoden 2022-23 vaihteessa: “Tämä voi olla viimeinen kausi, jonka pelaan, ellei tule huippumenestystä. Näyttää siltä, että joutuu ensi vuonna jatkamaan.”, Nieminen kertoi haastattelussa hopeamitalin jälkeen.

Nyt Nieminen lähtee täysin uudella motivaatiolla haastamaan maailman parhaat frisbeegolfaajat Yhdysvaltoihin. “Tuloksellisesti hyvä viime vuosi buustasi. Nyt on aika kääntää tämäkin kortti – varsinkin kun 2025 MM-kisat ovat Suomessa”, Nieminen kertoo.

Niemisen tavoite tulevalle kaudelle on varsin selvä: “Tavoitteenani on pelata Disc Golf Pro Tourin finaaleissa syksyllä.” Disc Golf Pro Tourin finaaliin valittiin viime vuonna koko kiertueen 32 parasta miestä.

Kuuntele asiasta lisää Ykkösringin podcastista, joka julkaistiin samaan aikaan kuin sopimusuutinen:

Mainos

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version