Koti Uutiset Frisbeegolfturismi kasvussa – suomalaiset matkaavat yhä useammin Espanjaan

Frisbeegolfturismi kasvussa – suomalaiset matkaavat yhä useammin Espanjaan

Mijasin upeat maisemat ja korkeuserot tarjoavat mukavaa vaihtelua ja haastetta Suomen ratoihin verrattuna. Kuva: Mijas DiscGolfPark
Mainos

Aktiivisten frisbeegolfareiden määrä kasvaa vuosittain ja niin kasvaa myös frisbeegolfturismi. Tutkimuksen mukaan yli 52 % frisbeegolfareista on käynyt monipäiväisellä frisbeegolfreissulla.

Talvikaudella suomalaisten frisbeegolfareiden selkeäksi suosikkikohteeksi on noussut Espanjan Aurinkorannoilla sijaitseva Mijas DiscGolfPark. Aivan Fuengirolan ja Málagan läheisyydessä sijaitseva Mijas DiscGolfPark haastaa monen tasoiset pelaajat kahdella 18-väyläisellä radalla. Paikka on myös isännöinyt useita frisbeegolfkisoja viimeisten vuosien aikana.

Mijas DiscGolfPark sijaitsee noin 3 kilometriä meren rannasta sisämaahan. Harrastajat liikkuvat pääosin Uberilla tai muilla taksipalveluilla edestakaisin. Matkan hinnaksi tulee noin 8-12 euroa suuntaansa riippuen majapaikan sijainnista.

Frisbeegolfradan ”klubitalo” kuhisee pääosin suomalaisia frisbeegolfareita, jotka ovat paenneet Suomen kylmyyttä ja pimeyttä Espanjan lämpöön. Joukossa on paljon harrastajia, jotka matkustavat Mijasiin useita kertoja vuodessa.

”Tää on talven pyhättö. Aina on kiva tulla tänne takaisin”, Ville Koponen kuvailee paikkaa frisbeegolfkierroksen jälkeen. ”Meillä on yleensä kaveriporukka, jolla käydään täällä tasaisin väliajoin.”

Espoossa asuvalle Koposelle frisbeegolfmatka Mijasiin on jo kuudes. Helmikuussa hän aikoo palata jälleen Mijasiin frisbeegolfia harrastavien poikiensa kanssa.

”Alhaalla rannassa on hyvä kylä, missä on majoitusta ja runsaasti ravintoloita ja kenttä on hyvin lähellä sitä ja aurinko paistaa. Tyypillisesti tulee heitettyä pari kierrosta päivässä, kun täällä on. Ei siinä paljoa muuta ehdi tekemään”, Koponen toteaa.

Mijas DiscGolfPark

  • Suunnittelijat: Ville Kostin ja Panu Paunonen
  • Perustettu: 2016
  • Hinta: 10 €/päivä, 50 €/viikko,
  • Kaksi rataa; Red ja Blue
    • RED: Haasteitakin tarjoava, mutta selkeästi Sinistä rataa helpompi ja alottelija ystävällisempi par 61 rata. Tarjoaa avointa kiekon liidättelyä upeilla maisemilla, mielekkäillä väylillä ja suurilla korkeus eroilla varustettuna. Lyhyimmät väylät ovat 50 metrin luokassa ja pisin par 4 väylä 185 metrinen.
    • BLUE: edistyneemmille heittäjille suunniteltu par 58 rata. Tarjoaa todella haastavia ja monipuolisia väyliä, isot korkeus erot, teknisesti vaativat linjat, vaikeat korin paikat ja upeat maisemat. Lyhyimmät väylät n. 80 metrisiä ja pisin väylä haastaa heittäjää 235 metrin edestä.
Mijas DiscGolfPark suomalaisia
Mijasissa käy paljon kaveriporukoita pelaamassa frisbeegolfia. Kuva: Mijas DiscGolfPark

    Turistien määrä kasvaa

    Mijas DiscGolfPark on saanut alkunsa unelmasta pelata frisbeegolfia myös talvella. Malagan lentokentän välittömässä läheisyydessä sijaitseva frisbeegolfkeskus luo loistavat puitteet frisbeegolfin pelaamiseen. Upeat maisemat, monipuoliset radat sekä virvokkeita ja purtavaa tarjoava Pro Shop luovat totisesti loistavan matkakohteen Pohjoismaisille frisbeegolfturisteille

    Sana onkin kiirinyt pohjoismaalaisten keskuudessa ja turistien määrä on kasvanut joka vuosi pandemian jälkeen. Noin 70% pelaajista tulee Suomesta, Virosta, Ruotsista tai Norjasta.

    ”Emme ole käyttäneet vielä euroakaan mainostamiseen. Pelaajat löytävät meidät pitkälti puskaradion kautta”, paikan yrittäjä, Panu Paunonen, kertoo Frisbeegolfmedialle. ”Maailmassa ei ole juuri paikkoja, jossa on 330 aurinkoista päivää vuodessa ja yleisesti näin hyvät fasiliteetit frisbeegolfin harjoitteluun koko vuoden ympäri.”

    Fasiliteetit ovat näkyneet myös vierailijoissa; Mijasissa on käynyt harjoittelemassa maailman parhaat pelaajat Paul McBethistä Kristin Tattariin. Kuitenkin suurin osa vierailijoista on amatööripelaajia: ”Maasto on sen verran haastavaa, että kokemus voi olla aivan ensikertalaiselle hieman raju, mutta toisaalta aktiivisille harrastajille on sopivasti haastetta.”

    Punaisen radan ennätystä pitää hallussaan Joona Heinänen, joka on pelannut radan peräti tulokseen -19.

    “Kun Paul McBeth kävi täällä hän yritti useampaan kertaan rikkoa Joonan ennätystä. Hän ylsi parhaimmillaan tulokseen -18. Naisissa paras tulos on Kristin Tattarilla; -11″, Paunonen lopettaa.

    Mainos

    EI KOMMENTTEJA

    JÄTÄ KOMMENTTI

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Exit mobile version