KotiKilpailutEuropean OpenEuropean Open -viikko on täällä

European Open -viikko on täällä

Maailman parhaat frisbeegolfarit saapuvat tällä viikolla Suomeen ja Nokialle. European Open on frisbeegolfin vanhin eurooppalainen ammattilaistapahtuma, joka käydään 20.-23.7. Keskiviikkona 19.7. otellaan Yhdysvaltojen ja Euroopan välinen joukkuekilpailu, josta Eurooppa hakee ensimmäistä voittoaan toistaiseksi parhaalla joukkueellaan.

Historiallisen kova taso

Kilpailussa on historiallisen kova taso, kun 15 maailman parhaasta pelaajasta peräti 13 nähdään Nokialla avoimessa luokassa. Tällaista ei ole ennen nähty Euroopassa. Mukana ovat kaikki Suomen kärkiheittäjät, kuten Niklas Anttila ja Väinö Mäkelä. Naisten luokassa mukana ovat mm. maailmanmestari Viron Kristin Tattar ja Suomen kärkiheittäjät Henna Blomroos, Eveliina Salonen, Heidi Laine ja Silva Saarinen. On vaikea löytää yksilölajia, missä saadaan näin kovatasoinen osallistujakaarti Suomeen. Avoimessa luokassa on peräti yli 80 yli 1000 ratingin pelaajaa. Naisten luokassa on vain kaksi kilpailijaa, jotka eivät ole yli 900 ratingin pelaajia.

European Openissa pelaa 132 pelaajaa, joista 53 on yhdysvaltalaisia ammattilaisia. Tällaista määrää yhdysvaltalaisia ei olla nähty kertaakaan samassa kilpailussa Euroopassa. Suomalaiset ovat vähemmistössä, kun heitä on kilpailussa 43. Nämä kaksi maata ovat maailman kärjessä frisbeegolfissa.

Lajin kehittyminen ja kasvu näkyy osallistujissa. Frisbeegolfin ammattilaisia on Yhdysvalloissa enemmän kuin koskaan, joten isolla määrällä heittäjiä on taloudellinen mahdollisuus matkustaa Eurooppaan ja Suomeen kilpailemaan 100 000 dollarin palkintopotista, joka on suurin koskaan Euroopassa jaettu palkintopotti. Avoimen luokan voittajalle on luvassa 12 500 dollaria ja naisten luokan voittajalle 8 250 dollaria.

European Open on ilmaistapahtuma koko perheelle

European Open tarjoaa maailman parasta frisbeegolfia Nokialla. Laji on erittäin yleisöystävällinen ja sopii koko perheelle. Nokian keskusurheilupuisto muuntuu frisbeegolfnäyttämöksi. Kilpailua-alueella on yleisölle tarjolla ruokaa, juomaa ja frisbeegolfvälineitä.

Tapahtumaan on ilmainen pääsy. Viikonlopulle odotetaan tuhansia katsojia, joten katsojia pyydetään saapumaan paikan päälle hyvissä ajoin ja suosimaan julkisia kulkuvälineitä. Joukkuekilpailu käydään keskiviikkona alkaen klo 13:30. Varsinainen yksilökilpailu alkaa torstaina ja se huipentuu sunnuntain finaalipäivään.

Katso tarkempi aikataulu ja lisätietoa tapahtuman verkkosivuilta: www.opendiscgolf.com

Tapahtuman suomen kielisestä tiedottamisesta vastaa Frisbeegolfmedia.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän