KotiUutisetDisc Golf Pro Tour ostaa European Pro Tourin - Euroopassa yksi ammattilaiskiertue...

Disc Golf Pro Tour ostaa European Pro Tourin – Euroopassa yksi ammattilaiskiertue vuonna 2024

Yhdysvaltojen frisbeegolfin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour laajenee Eurooppaan. Se ostaa European Pro Tourin organisaation, mukaan lukien Disc Golf Streamin livetuotannon. Euroopan ammattilaiskiertueen nimeksi tulee Disc Golf Pro Tour Europe (DGPT Europe). Disc Golf Streamin käyttäjäkunta liitetään osaksi Disc Golf Networkia. PDGA Europe tukee uutta Disc Golf Pro Tour Europea.

Uusi aikakausi eurooppalaisessa frisbeegolfissa

Viime kaudella Euroopaa puhututtanut kahden frisbeegolfin ammattilaiskiertueen tilanne jää historiaan. Suomalaisen Disc Golf Company Oy:n hallinnoimmat European Pro Tour -ammattilaiskiertue ja Disc Golf Stream -suoratoistopalvelu siirtyvät osaksi Disc Golf Pro Tourin organisaatiota. Yhtiön toimitusjohtaja Juha Kytö toimii jatkossa Disc Golf Pro Tour Europen Media Directorin roolissa. European Pro Tourin Tour Managerin roolissa toiminut Mikko “Mike” Wikman on jatkossa Operations Manager. Disc Golf Streamin tilaajat sulautetaan Disc Golf Networkin tilaajiksi.

PDGA Europe lopettaa oman PDGA Euro Tourinsa ja antaa täyden tukensa uudelle eurooppalaiselle ammattilaiskiertueelle. Disc Golf Pro Tour on toiminut Yhdysvalloissa kattojärjestö PDGA:n “virallisena ammattilaiskiertueena”.

“Tämä yhteistyö aloittaa täysin uuden aikakauden eurooppalaisessa ammattilaisfrisbeegolfissa”, Disc Golf Pro Tourin toimitusjohtaja Jeff Spring kertoo tiedotteessa. “Yhdistämällä resurssit ja osaamisen monelta alan toimijalta, pyrimme luomaan upean kokemuksen faneille ja pelaajille, kun eurooppalainen frisbeegolf kasvaa ja kehittyy. Olemme innossamme, kun saamme Juhan ja Mikon intohimon ja ammattitaidon osaksi uutta organisaatiotamme.”

“Tosi hieno fiilis tästä kaikesta. Päästään jatkamaan töitä frisbeegolfin parissa, mutta paljon tehokkaammin ja isommilla resursseilla kuin aikaisemmin”, Juha Kytö kommentoi Frisbeegolfmedialle. “Nyt myös koko ammattilaisfrisbeegolfin kilpailukalenteri on sellainen, että se mahdollistaa enemmän eurooppalaisille pelaajille. Myös jenkkipelaajilla on enemmän mahdollisuuksia kilpailla Euroopassa ilman, että heidän sijoituksensa kiertueella kärsii.”

DGPT Europe

Ensi vuonna Euroopassa nähdään European Openin (18.-21.7.2024) lisäksi yhteensä viisi Disc Golf Pro Tourin kilpailua, viime vuoden yhden kisan sijaan. Myös Suomessa nähdään ensimmäistä kertaa Disc Golf Pro Tourin kilpailu, kun Turku Open pelataan kesäkuun puolivälissä Luolavuoren frisbeegolfradalla. Kaikista viidestä kilpailusta saa täydet 100% kiertuepistettä koko Disc Golf Pro Tourille.

DGPT Europe
DGPT Europen uusi logo.

Tässä ovat kaikki viisi DGPT Europen kilpailua ensi kaudella:

KilpailuAjankohtaSijainti
Copenhagen Open10.-12.5.2024Kööpenhamina, Tanska
Turku Open14.-16.6.2024Turku, Suomi (Luolavuori)
Swedish Open28-30.6.2024Boras, Ruotsi
Krokhol Open12.-14.7.2024Krokhol, Norja
Estonian Open26.-28.7.2024Tallinna, Viro
DGPT Europen osakilpailut vuonna 2024

Tämän lisäksi Euroopassa nähdään DGPT Silver-kilpailuita. DGPT luopui Silver-kilpailuista Yhdysvalloissa. Silver-kilpailuiden tarkoituksena Euroopassa on tasapainottaa kiertuetta – eli tuoda lisää sisältöä eurooppalaiseen ammattilaisfrisbeegolfiin. Silver-kilpailuiden ajankohdat ja kilpailupaikat varmistuvat myöhemmin.

Euroopassa nähdään myös osittain oma pisteiden lasku Disc Golf Pro Tour Europen osalta (DGPT Europe Point Series). Silver-kilpailuista saa pisteitä vain Eurooppaan – niitä ei huomioida koko kiertueen pisteiden laskussa. Silver-kilpailuita ei nähdä myöskään Disc Golf Networkilla.

Tarkoituksena on myös, että Euroopan kilpailuista voi voittaa osallistumisoikeuksia Disc Golf Pro Tourille aina seuraavalle vuodelle. Karsintakilpailuissa 2024 kilpailijoilla on mahdollisuus voittaa osallistumisoikeuksia vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourille (Tour Card 2025).

European Pro Tourin ja Disc Golf Streamin omistivat Disc Golf Company Oy, joka on Prodigy Europen sekä NBDG:n (Natural Born Disc Golfer) perustama yhtiö. Prodigy Europe ja Disc Golf Pro Tour tekivät sopimuksen, jonka myötä Prodigy Europe tukee myös jatkossa Disc Golf Pro Touria Euroopan markkinalla.

Uusimmat uutiset

Yhdysvaltalaiset hallitsivat Ruotsissa – Arminen viikonlopun suomalaisonnistuja

Swedish Open, ensimmäinen Ruotsissa koskaan järjestetty Disc Golf Pro...

Silva Saariselle jälleen iso voitto ammattilaiskiertueella

Silva Saarinen on voittanut Disc Golf Pro Tourin Elite-osakilpailun...

Blomroos rataennätyksellä kärkeen ja taistelemaan uransa isoimmasta voitosta

Disc Golf Pro Tourin Swedish Openin toisena kilpailupäivänä nähtiin...

Väinö Mäkelä on innoissaan uudesta sopimuksesta – ”Pääsee pelaamaan vapautunutta frisbeegolfia”

Väinö Mäkelä ja Innova Champion Discs kertoivat solmineensa yhteistyösopimuksen.Mäkelä...

Islantilaisyllättäjä kärjessä Ruotsissa – suomalaiset kärjen tuntumassa

Toistaiseksi kovin kisa Euroopassa, Swedish Open, käynnistyi Ruotisissa. Kyseessä...

”Väinö on saanut loistavan sopimuksen” – Asiantuntijan arvio Mäkelän uudesta yhteistyöstä

Väinö Mäkelä ja maailman suurin frisbeegolfkiekkojen valmistaja, Innova Champion...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän