Koti Artikkelit Paras frisbeegolfreppu 2023 – vertailu

Paras frisbeegolfreppu 2023 – vertailu

Henna Blomroos. Kuva: Discgolfprotour
Mainos

Frisbeegolfkausi 2023 on nurkan takana ja nyt on aika päivittää frisbeegolfreppu. Valitse itsellesi sopivin reppu frisbeegolfiin tämän vertailun avulla.

Frisbeegolfreppu yleisesti

Frisbeegolfissa on eri tapoja kantaa kiekkoja mukanaan radalla. Koska maasto on yleensä mäkistä ja epätasaista, reput ovat suosituimpia bägejä frisbeegolfissa. Frisbeegolfreppuun saa mahtumaan näppärästi jopa yli 20 kiekkoa ja muuta kierroksella tarvittavaa, kuten vesipullon ja evästä. Jos haluat tietää lisää frisbeegolfista ja sen varusteista yleisesti, kannattaa tutustua frisbeegolfin oppaaseemme täällä.

Mitä ottaa huomioon valinnassa?

Lähes kaikilla frisbeegolfin valmistajalla on oma reppumallinsa. Myös monella pienemmällä valmistajalla on frisbeegolfreppu, joka sopii varmastikin aloittelevalle pelaajalle varsin hyvin. Mutta jos haluat aidosti repun, joka kestää hieman pidemmälle kuin yhden kesän, kannattaa perehtyä reppujen eroihin hieman. Kun aidosti innostuu frisbeegolfista, saatat kävellä reppu selässä jopa tuhansia kilometrejä mitä erilaisemmissa keleissä.

Omien erityistarpeiden lisäksi, kannattaa huomioida seuraavia asioita, kun valitset frisbeegolfreppua.

Koko ja paino

Reppuja on eri kokosia ja niihin mahtuu tyypillisesti 15-25 kiekkoa. Kevyemmät 15 kiekon reput ovat hieman yksinkertaisia, eikä niissä ole tyypillisesti keskitytty muutenkaan laatuun niin vahvasti. Jos olet nyt innostunut frisbeegolfista, mutta 20-25 kiekon reppu tuntuu ylimitoitetulta, varaudu siihen, että kiekkojen määrä saattaa kasvaa reilustikin.

Toisaalta mitä isompi reppu, sitä enemmän sillä on painoa. Isoimpien reppujen 25 kiekkoa yhdistettynä reiluun määrään nestettä kesäisenä päivänä saa hyvänkin repun tuntumaan erittäin painavalta. Suomessa on vielä paljon mäkisiä ja pitkiä ratoja, joissa saa kiivetä jyrkkiäkin mäkiä ylös.

Mukavuus

Lähtökohtaisesti frisbeegolfreppu on aina sitä epämukavampi, mitä painavampi se on. Lippulaivamalleissa on loistavat säätömahdollisuudet, jolla saat painavan repun mukavasti selkään roikkumaan.

Hinta

Reppujen hinnat vaihtelevat alle 50 eurosta lähes 300 euroon. Alla pääset tutustumaan reppujen hintoihin ja eroihin.

Pikakatsaus vuoden parhaisiin frisbeegolfreppuihin

Laadukkain frisbeegolfreppu: GRIPeq AX5

Paras hinta-laatu-suhde: Discmania Fanatic Sky

Tilavin frisbeegolfreppu: Prodigy Disc Backpack BP-1 V3

Kevyin frisbeegolfreppu: Upper Park Disc Golf The New 2022 SHIFT

Aloittelijalle sopivin frisbeegolfreppu: Discmania Fanatic Fly

“Erilainen nuori” -reppu: Upper Park Disc Golf The Rebel

“Halpa frisbeegolfreppu”: Discmania Fanatic Go

“En jaksa kantaa” – frisbeegolfkärry: ZÜCA Transit Disc Golf Cart

Parhaat frisbeegolfreput 2023

Laadukkain frisbeegolfreppu: GRIPeq AX5

GRIPeq on pääosin reppuihin keskittynyt valmistaja, jonka tuotteet ovat olleet vahvassa suosiossa lajin harrastajissa ja kilpapelaajissa. GRIPeq tarjoaa elinikäisen takuun reppuihinsa. Repussa on keskitytty niin vahvasti mukavuuteen ja tukevuuteen, että se ei ole tilavin kaikista repuista, mutta kiekoille ja varusteille pitäisi jäädä aivan riittävästi tilaa minkä tahansa tasoiselle harrastajalle. Reppuun saa ostettua sadesuojan.

Hinta: 269 €

Kiekkokapasiteetti: 22 kiekkoa päätaskussa, 4 pikataskussa. Lisäksi sivutaskuihin mahtuu kiekkoja.

Värivaihtoehdot: Useita eri värejä, useimmiten musta ja beige.

Paino: 2 kg

Osta GRIPeq AX5: Powergrip tai Discgolfoutlet

GRIPeq AX5 frisbeegolfreppu
Kuva: GRIPeq

Paras hinta-laatu suhde: Discmania Fanatic Sky

Discmanian uudet reput on suunnattu harrastajille, jotka haluavat laatua, mutta eivät halua maksaa kalliista frisbeegolfrepusta. Uusi Fanatic Sky on aidosti paras hinta-laatu suhteeltaan kaikista markkinoilla olevista repuista. Arvostelut viestivät myös samaa ja nostavat esiin repun tilavuuden, joka erottaa sen muista saman hintaluokan repuista. Frisbeegolfrepun pinta hylkii vettä. Reppuun kuuluu 6 kk takuu.

Hinta: 99,90 €

Kiekkokapasiteetti: Yhteensä 30 kiekkoa. Päätaskussa 18, pikataskussa 5. Lisäksi sivutaskuihin mahtuu kiekkoja.

Värivaihtoehdot: Musta/harmaa, sininen ja punainen.

Paino: 1,79 kg

Osta Discmania Fanatic Sky: Discmania, Powergrip tai Kiekkokingi

Kuva: Discmania

Tilavin frisbeegolfreppu: Prodigy Disc Backpack BP-1 V3

Prodigyn aikaisempi lippulaivamalli on todellinen tilaihme. Se on ennestäänkin hyvin iso, mutta laajentuvat sivutaskut mahdollistavat, että pidempikin frisbeegolfreissu onnistuu ongelmitta. Tämän repun ainoa rajoite on sen paino, jos repun pakkaa oikeasti täyteen tavaraa. Frisbeegolfrepun pinta hylkii vettä. Reppuun kuuluu elinikäinen takuu.

Hinta: 119 €

Kiekkokapasiteetti: Reppuun mahtuu jopa 40 kiekkoa. Päätaskuun 20-26, pikataskuun 4, putteritaskuun 2 ja 10 laajentuviin sivutaskuihin.

Värivaihtoehdot: Useita värivaihtoehtoja.

Paino: 2 kg

Osta Prodigy Disc Backpack BP-1 V3: Powergrip tai Kiekkokingi

Kuva: Prodigy

Kevyin frisbeegolfreppu: Upper Park Disc Golf The New 2022 SHIFT

Upper Park Disc Golfin Shift on todella näppärä ja kevyt. Sulavalinjainen reppu on helppo kantaa ja se on todellinen “retkeilyreppu”. Juomapullolle on yksi paikka ja pienelle tavaralle jää tilaa vyötärölle. Tämä frisbeegolfreppuhan on loistava tasokkaille heittäjille, jotka joutuvat odottelemaan muiden heittelyä kierroksella. Reppuun kuuluu elinikäinen takuu.

Hinta: 189 €

Kiekkokapasiteetti: 18+

Värivaihtoehdot: Harmaa, beige ja värikäs.

Paino: 1,1 kg

Osta Upper Park Disc Golf The New 2022 SHIFT: Powergrip tai Fribastore

Kuva: Upper Park Disc Golf

Aloittelijalle sopivin frisbeegolfreppu: Discmania Fanatic Fly

Discmanian tuoreista reppumalleista löytyy myös aloittelijalle sopivin reppu. Hieman isoveljeään pienempi malli vetää riittävästi kiekkoja hieman kokeneemmankin harrastajan tarpeisiin. Mikäli pelaamista tulee enemmän, reppu on hieman heiveröisempi, kuten painosta huomaa. Tällä hinnalla on kuitenkin vaikea löytää yhtä hyvää reppua, joten jos harrastus loppuu alkuintoon, reppu ei tee pahaa lovea harrastajan kukkaroon. Reppuun kuuluu kuuden kuukauden takuu.

Hinta: 49,90 €

Kiekkokapasiteetti: 21 kiekkoa. 18 päätaskuun + 3 putteria.

Värivaihtoehdot: Musta/harmaa, turkoosi ja punainen.

Paino: 0,715 kg

Osta Discmania Fanatic Fly: Discmania, Fribastore ja Kiekkokingi

Kuva: Discmania

“Erilainen nuori” -frisbeegolfreppu: Upper Park Disc Golf The Rebel

Jos etsit laadukasta huippureppua, mutta et halua samanlaista, joka on kavereillasi, kannattaa tutustua Upper Park Disc Golfin Rebeliin. Rebel on nimensä mukaisesti erilainen reppu, jossa kiekkojen kantaminen on mietitty uudella tavalla. Kiekot on helposti otettavissa ja ylimääräisestä materiaalistakin on luovuttu etupuolella. Reppuun kuuluu elinikäinen takuu.

Hinta: 269 €

Kiekkokapasiteetti: 24-30 kiekkoa. 18 päätaskuun + 6 ylätaskuihin ja 2-3 sivutaskuihin.

Värivaihtoehdot: Sininen/harmaa ja vihreä/harmaa

Paino: 1,5 kg

Osta Upper Park Disc Golf Rebel: Powergrip tai Fribastore

Kuva: Upper Park Disc Golf

“Halpa frisbeegolfreppu”: Discmania Fanatic Go

Jos kirjoitit Google-hakuun “halpa frisbeegolf reppu” tämä reppu on sinulle. Discmanian Fanatic Go on nimensä mukaisesti halpa reppu, jolla aloitteleva frisbeegolfari saa kannettua kiekkonsa selässä ilman isompia ongelmia. Reppuun mahtuu vielä juomapullo ja evästä. Repun pintamateriaali hylkii vettä.

Hinta: 29,90 €

Kiekkokapasiteetti: 18 kiekkoa.

Värivaihtoehdot: Musta, hiekka ja punainen.

Paino: kevyt

Osta Discmania Fanatic Go: Discmania, Powergrip ja Discgolfoutlet

Kuva: Discmania

“En jaksa kantaa” – frisbeegolfkärry: ZÜCA Transit Disc Golf Cart

Haluaisitko pelata frisbeegolfia, mutta et jaksa jatkuvasti kantaa reppua? Loistavia uutisia! Golfista tuttu kärryvalmistaja toimii myös frisbeegolfissa. Zücan kärryyn saat mahtumaan reilusti kiekkoja ja muita varusteita. Monet myös istuvat kärryjen päällä kierroksella. Zücan kärry ei ole tosin paras Suomen metsäisillä ja juurakkoisilla poluilla. Mikäli sinun kierroksesi ovat tyypillisimmin puistoisissa maisemissa, Züca voi keventää kuormaasi juuri sopivasti, jotta voimasi riittävät kiekon heittoon koko päivän ajan.

Hinta: 319 €

Kiekkokapasiteetti: 25 kiekkoa.

Värivaihtoehdot: Musta, harmaa, camo.

Osta ZÜCA Transit Disc Golf Cart: Züca Europe

Kuva: Züca

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version