Koti Uutiset Suomessa maailman toiseksi paras frisbeegolfrata – “Uskomatonta!”

Suomessa maailman toiseksi paras frisbeegolfrata – “Uskomatonta!”

Kippasuo eli "Kippis" on Suomen kuuluisin ja kunnianhimoisin ratahanke, jota paikallinen seura vie kovaa vauhtia eteenpäin. Kuva: Kippasuo
Mainos

Heinolassa sijaitseva Kippasuo DiscGolfPark Worldin Pro-rata on UDiscin mukaan maailman 2. paras rata. Tulos on radan paras listauksen historiassa. Maailmassa on yli 15 000 frisbeegolfrataa yli 80 maassa.

“Tämä tuntuu mahtavalta, koska meidän yhdistyksemme vapaaehtoiset ovat tehneet todella paljon talkootyötä tämän eteen jo 20 vuoden ajan! Oli hienoa päästä top10:iin vuonna 2022, mutta nyt olemme jo kolmannen kerran putkeen kärkikymmenikössä ja nyt toisella sijalla. Uskomatonta!” LDG ry:n toiminnanjohtaja Jere Pohjankoski hehkuttaa tiedotteessa.

Heinolan kaupunki on ollut tukemassa “Kippiksen” matkaa kohti kovimpaa kärkeä. UDiscin TOP10 joukossa on vain yksi toinen rata, joka on täysin ilmainen. Kippasuo DiscGolfPark World on Heinolan kaupungin avoin liikuntapaikka, johon kuka tahansa pääsee pelaaman täysin ilmaiseksi.

Kaupunki näkeekin frisbeegolfin tärkeänä kohteena hyvinvoinnin ja matkailun näkökulmasta. “Haluamme kaupunkina kiittää LDG ry:tä aktiivisesta ja innovatiivisesta toiminnasta Heinolan liikuntapaikkojen kehittäjänä ja hyvinvoinnin edistäjänä”, Heinolan liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen kertoo.

Kippiksestä on tullut yksi Heinolan merkittävä matkailukohde. Vuonna 2023 kävijöitä Kippiksellä neljällä radalla oli yhteensä noin 40 000. UDiscin tilastojen mukaan pelaajia kävi viime vuonna 18 eri maasta. Pro-radalla pelaajista noin 30% tulee yli 50 kilometrin päästä.

Kippis jatkaa kehittymistään

Joku voisi kuvitella, että Kippis on saavuttanut jo sen, mitä voi saavuttaa, mutta se ei ole suinkaan näin. Radalla aloitetaan uusi Leader-hanke nimeltään Kippis 5.3. Sen tarkoituksena on rakentaa mm. uusi keskitason rata sekä parantaa Amatööri ja Pro-ratoja. Hankkeen myötä Kippasuolla on viisi frisbeegolfrataa ja kolme puttipeliä – siitä nimi Kippis 5.3.

Mainos

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version