Koti Uutiset Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

iWall frisbeegolf
iWallin Disc Golf -pelin kehittäjät ovat itse lajin harrastajia. Kuva: CSE Entertainment
Mainos

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan tuotteeseenssa iWalliin. iWalleja on lähes 60 maassa.

Uuden pelin nimi on kuvaavasti Disc Golf. Yhtiön suosituin tuote iWall on liikuntapeliseinä, jossa pelaaminen tapahtuu oman kehon liikkeillä. iWalleja on Suomessa eniten kouluissa ja oppilaitoksissa, kun taas kansainvälisillä markkinoilla se on suosituin sisäaktiviteetti- ja huvipuistoissa. Disc Golf on 20. iWalliin kehitetty peli.

“Halusimme tehdä matalan kynnyksen pelin, jota kuka tahansa pystyy pelaamaan. Frisbeegolfin idea on helppo ymmärtää ja ainoa välttämätön liike peliä pelatakseen on käden heilautus. Kehittäjät ovat myös itse lajin harrastajia”, iWallin tiedotteessa kerrotaan.

“Tiesimme jo heti suunnitteluvaiheessa, että emme halunneet tehdä pelistä simulaattoria, jotta mahdollisimman moni saisi onnistuneen ja hauskan pelikokemuksen. Tämän vuoksi heittotekniikan oikeellisuus ei ole tärkeää, vaan ainoastaan käden suunta ja nopeus määrittää lähtöasennon. Realismista poikettiin myös siten, että kiekon lentorataa pystyy hienosäätämään ilmanlennon aikana kallistellen ja hyppien. Näistä helpotuksista huolimatta pelissä on paljon kehittymisen varaa myös kokeneemmalle pelaajalle.”

Yhtiö odottaa pelille menestystä erityisesti Suomesta ja Yhdysvalloista, joissa laji on tunnettu. “Olemme erittäin tyytyväisiä, jos peli saavuttaa lähes yhtä suuren suosion kuin minkä vuonna 2023 julkaistu jalkapallopeli Top Shot Soccer sai. Sitä pelattiin jo ensimmäisen kuukauden aikana 1,7 miljoonaa kertaa, mikä tarkoittaa noin 54 000 pelikertaa päivässä!” yhtiö kertoo. “Disc Golf -pelissä on 6 vaikeustasoa ja sitä voi pelata kerrallaan 1–2 pelaajaa. Uskomme, että peli innostaa liikkumaan hauskalla tavalla myös vähän liikkuvia, mutta vaikeammissa tasoissa riittää haastetta kokeneemmillekin liikkujille.”

iWallin löydät Suomesta muun muassa seuraavista paikoista:

  • Olympiastadion, Helsinki
  • Stockmann (lasten osasto), Helsinki
  • Töölön kisahalli, Helsinki
  • Duudsonit Activity Park, Espoo & Seinäjoki
  • SuperPark, Vantaa & Turku
  • Vesiliikuntakeskus Kaukavesi, Kajaani
  • Liikuntakeskus Fun, Ylöjärvi, Lielahti & Oulu
Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version