Koti Kilpailut USWDGC Suomalaisnaiset vahvoilla Yhdysvalloissa – Blomroos jatkaa kärjessä frisbeegolfin arvoturnauksessa

Suomalaisnaiset vahvoilla Yhdysvalloissa – Blomroos jatkaa kärjessä frisbeegolfin arvoturnauksessa

Henna Blomroos paranteli asemiaan toisella kierroksella naisten USA:n mestaruuskisoissa. Kuva: DGPT
Mainos

Jaetulla kärkisijalla toiselle kierrokselle Yhdysvaltojen naisten mestaruuskisoissa lähtenyt Henna Blomroos jätti muut taakseen. Hän johtaa kilpailua kahden heiton erolla lajia koko kauden hallinneeseen Kristin Tattariin, joka nousi toiselle sijalle. Yhdysvaltojen naisten mestaruuskisat (USWDGC) pelataan 21.-24.9.2023 Pohjois-Carolinassa. Kyseessä on kauden neljäs ja viimeinen major-kisa.

Blomroosin toinen kierros ei lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla. Oikeastaan koko kärkiryhmä tuskaili heittojensa kanssa. Henna pystyi ainoana pelaajana kasaamaan pelinsä loppua kohden joka riitti kierrostulokseen -3 ja yhteistulokseen -9. Live-lähetyksessä seurattavaan kärkikorttiin eli neljän parhaan joukkoon nousivat myös Kristin Tattar (-7) sekä Rebecca Cox (-6) ja Eveliina Salonen (-5).

“Toinen kierros oli tosi vaikea. Bogeja tuli joka paikasta”, Blomroos kommentoi Frisbeegolfmedialle. Hän kertoo luottavansa omaan peliinsä, eikä aio tehdä muutoksia seuraavalle kierrokselle.

Suomalaisittain tilanne on äärimmäisen kiinnostava. Salonen on todella hyvissä asetelmissa puolivälissä kisaa neljännellä sijalla. Lisäksi Silva Saarinen on Salosesta vain heiton päässä tuloksessa -4 jaetulla sijalla kuusi. Erot ovat niin pieniä, että kuka tahansa suomalaiskolmikosta voi onnistuneella kierroksella ottaa hyvän otteen arvoturnauksen voitosta. Isoin uhka on Kristin Tattar, joka ei ole pelannut omalla tasollaan, mutta on silti toisena.

Silva Saarinen
Silva Saarinen ei ollut parhaimmillaan toisella kierroksella, mutta on myös iskuetäisyydellä jaetulla kuudennella sijalla. Kuva: DGPT

Seuraavalle kierrokselle on luvattu huomattavasti epävakaisempaa säätä, joka tulee näkymään myös tulostasossa. Lauantaina kärkipelaajille on kaikista tärkeintä välttää isot virheet tiukallla metsäisellä radalla.

Kisan neljäs suomalainen Heidi Laine tuskailee pelinsä kanssa tuloksessa +4 sijalla 35.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa lähetys alkaa päivittäin kello 21.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset kärkikortin osalta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Heidi Laine19.25UDisc Live
Silva Saarinen20.55UDisc Live
Eveliina Salonen21.25UDisc Live, Disc Golf Network
Henna Blomroos21.25UDisc Live, Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat kolmannella kierroksella
Mainos

2 KOMMENTTIA

  1. Henna pisti puttaamisessaan vielä 1. kierrosta paremmaksi: C1X 82 %. Silva palasi normaalille (C1X 100 %) tasolleen. Mutta miten ihmeessä Eveliina voi olla kärkikortissa ja vielä voittotaistossa mukana tuolla 2. kierroksen puttaamisellaan (C1X 30%)?

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version