Koti Kilpailut SM-Kilpailut Frisbeegolfin SM-kilpailut alkoivat Lahdessa hallitsevien mestareiden komennossa

Frisbeegolfin SM-kilpailut alkoivat Lahdessa hallitsevien mestareiden komennossa

Niklas Anttila aloitti vuoden 2023 SM-kisat vakuuttavasti. Kuva: SFL / Marika Salmi
Mainos

Frisbeegolfin Suomen mestaruuskilpailut käydään Lahden Mukkulassa kuluvana viikonloppuna 3.-6.8.2023. Torstain kilpailupäivä käynnistyi tuulisissa olosuhteissa, joka todella haastoi pelaajia vaikealla radalla. Molemmissa luokissa nähtiin hallitsevien mestareiden vakuuttava esiintulo, kun viime vuoden mestarit Eveliina Salonen ja Niklas Anttila ovat molemmat kärjessä. Naisten luokassa jaetulla kärkisijalla on Silva Saarinen ja avoimessa luokassa kärkipaikan jakaa Teemu Lampainen.

Avoin luokka viime vuoden uusinta

Viime vuonna Teemu Lampainen ja Niklas Anttila taistelivat Suomen mestaruudesta, jolloin Anttila selvisi voittajana. SM-kisojen avauspäivänä kaksikko jatkoi taisteluaan ja kirittivät toisensa kärkeen tuloksella -8. Jaetulla kolmannella sijalla kärkikortin täydentävät Miro Ryhänen ja Ville Ahokas tuloksella -7.

Anttilan peli oli vahvan vakuuttavaa, vaikka hurjat puttisuoritukset jäivät puuttumaan. Niklaksen kierroksessa oli muutamia epätyypillisiä virheitäkin, mutta hallitseva mestari pystyi silti nappaamaan jaetun johtoaseman. Lampainen sen sijaan pelasi hyvin näyttävää frisbeegolfia eikä varmasti päästä Anttilaa helpolla. Ensimmäistä kertaa tällä viikolla Mukkulassa pelannut turkulainen Teemu Lampainen hallitsi haastavan radan erittäin hyvin.

Eveliina Salonen lähellä huippukierrosta

Hallitseva Suomen mestari Eveliina Salonen pelasi huimaa kierrosta aina väylälle 12 asti, mutta tämän jälkeen bogi, tuplabogi ja triplabogi neljään seuraavaan väylään tiputtivat Salosen tasatulokseen Silva Saarisen kanssa. Salonen ja Saarinen pelasivat kierroksen +2 tulokseen. Kärkikortissa pelaa perjantaina lisäksi Emilia Kallio (+4) ja Heidi Laine (+5).

Viisinkertaisen Suomen mestarin Henna Blomroosin kierrokseen mahtui useampi epäonninen suoritus. Blomroos pelasi +7 kierroksen ja löytyy jaetulta kuudennelta sijalta avauspäivän jälkeen.

Naisten luokassa pelataan SM-kilpailuissa samaa rataa kuin avoimessa luokassa.

Eveliina Salonen SM-kisat 2023
Eveliina Salonen aloitti kilpailut hienosti, mutta vauhti hiipui kierroksen loppupuolella. Kuva: SFL / Marika Salmi

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailusta on saatavilla suoria lähetyksiä jokaiselta päivältä. Ensimmäiset kolme kierrosta ovat nähtävissä Disc Golf Stream -palvelussa. Molempien luokkien finaalikierrokset esitetään ilmaiseksi Yle Areenassa sekä osana Ylen SM-viikkojen tv-lähetyksiä.

Naisten luokan lähtö on perjantaina klo 8.30-9.30 välillä. Kärkikortti aloittaa klo 9.30. Avoimen luokan lähdöt ovat perjantina klo 10.00-16.00 välillä ja kärkikortti aloittaa pelin klo 16.00. Livetuloksia voi seurata UDisc Livessä.

Frisbeegolf on parasta paikan päällä, joten kannattaa suunnata Lahteen Mukkulaan seuraamaan kilpailuita. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version