Koti Kilpailut SM-Kilpailut Anttila ja Saarinen karkumatkalle frisbeegolfin SM-kilpailujen toisena päivänä

Anttila ja Saarinen karkumatkalle frisbeegolfin SM-kilpailujen toisena päivänä

Silva Saarinen pääsee sopimusneuvotteluiden jälkeen harjoittelemaan uusilla frisbeegolfkiekoilla heittämistä. Kuva: Marika Salmi.
Mainos

Frisbeegolfin SM-kisat jatkuivat toisella kilpailupäivällä Lahden Mukkulassa. Kilpailussa pelataan neljä kierrosta ja sunnuntaina 6.8.2023 kruunataan uudet Suomen mestarit. Avauspäivän jälkeen jaetuilla kärkisijoilla olleet Niklas Anttila ja Silva Saarinen jatkoivat hyvää peliä ja saivat tehtyä jo toisena kilpailupäivänä eroa takaa tuleviin. Saarinen johtaa naisten luokkaa viidellä heitolla ja Anttila avointa luokkaa kuudella heitolla.

Saarinen säväytti pitkillä puteilla

Silva Saarinen lähti toiseen kilpailupäivään jaetulta kärkisijalta hallitsevan Suomen mestarin Eveliina Salosen kanssa. Saarisen putti oli rautaisessa iskussa koko kierroksen ajan. Saarinen oli naisten luokan ainoa pelaaja, joka onnistui toisella kierroksella putissa yli 10 metrin etäisyydeltä, ja teki sen vielä neljästi. Hyvä puttipeli siivitti Saarisen päivän parhaaseen kierrokseen tuloksella 0 yhdessä Henna Blomroosin kanssa. Saarinen johtaa kahden päivän jälkeen kokonaistuloksella +2. Blomroos nousi hyvän kierroksen avulla toiseksi, kokonaistuloksella +7.

Eveliina Salonen pelasi +6 kierroksen ja putosi kilpailun kolmanneksi kokonaistuloksella +8. Kärkikortin täydentää kilpailun kolmantena päivänä Heidi Laine. Laine pelasi perjantaina +5 kierroksen ja on kokonaistuloksessa +10.

Naisten luokan kärkikortti on kahden kilpailupäivän jälkeen hyvin odotettu. Mukana ovat kaikki neljä kilpailun ennakkosuosikkia.

Anttila tutun varma myös toisella kierroksella

Hallitseva Suomen mestari Niklas Anttila paransi kierrostaan ensimmäisestä päivästä yhdellä heitolla pelaten -9 kierroksen. Kierros oli päivän paras ja kokonaistuloksella -17 Anttila on selvässä johdossa kahden päivän jälkeen. Toisena jatkava Teemu Lampainen pelasi -3 kierroksen ja on kokonaistuloksessa -11.

Lauantaina kärkikortissa nähdään myös Kristian Kuoksa ja Rasmus Saukkoriipi. Kuoksa pelasi toisen -5 kierroksen putkeen ja on kokonaistuloksella -10 kilpailun kolmas. Saukkoriipi pelasi päivän toiseksi parhaan kierroksen -8 ja nousi huimat 27 sijaa kilpailun jaetulle neljännelle sijalle kokonaistulokseen -9. Neljänneltä sijalta löytyy myös Miro Ryhänen ja Lauri Lehtinen.

Muista ennakkosuosikeista Väinö Mäkelä on tuloksella -6 jaetulla sijalla yhdeksän. Viime vuoden pronssimitalisti Daniel Davidsson löytyy tuloksella -1 sijalta 31 ja kotiradalla pelaava Mikael Häme löytyy nollatuloksella vasta sijalta 41.

Niklas Anttila Frisbeegolfin SM 2023
Niklas Anttila avoimen luokan kärjessä kolmanteen päivään. Kuva: SFL / Marika Salmi

Kilpailu jatkuu lauantaiaamuna

Frisbeegolf on parasta paikan päällä, joten kannattaa suunnata Lahteen Mukkulaan seuraamaan kilpailuita. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Naisten luokan ensimmäinen ryhmä lähtee liikkeelle lauantaina klo 8.30. Kärkikortti lähtee klo 9.30. Avoimen luokan ensimmäinen ryhmä lähtee 10.00 ja kärkikortti lähtee kierrokselle klo 16.00.

Frisbeegolfin SM-kisojen avauspäivänä yleisöä oli kertynyt paikan päälle sateista huolimatta, Kuva: SFL / Marika Salmi

Kilpailusta on saatavilla suoria lähetyksiä jokaiselta päivältä. Ensimmäiset kolme kierrosta ovat nähtävissä Disc Golf Stream -palvelussa. Molempien luokkien finaalikierrokset esitetään sunnuntaina ilmaiseksi Yle Areenassa sekä osana Ylen SM-viikkojen tv-lähetyksiä.

Livetuloksia voi seurata reaaliajassa UDisc Livessä.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version