Koti Kilpailut Prodigy Disc Pro Tour Kuka voittaa kansallisen kärkikiertueen? Kiertue huipentuu Jyväskylässä

Kuka voittaa kansallisen kärkikiertueen? Kiertue huipentuu Jyväskylässä

Kristian kuoksa Prodigy Disc Pro Tour
Kristian Kuoksa taistelee koko kiertueen voitosta. Kuva: Tommi Anttila / SFL
Mainos

Kansallinen ammattilaiskiertue, Prodigy Disc Pro Tour, huipentuu viikonloppuna Jyväskylässä kilpailtavaan finaaliin. Finaali pelataan Vesalan Montun frisbeegolfradalla perjantaista sunnuntaihin 20.-22.9.2024.

Finaalikisassa riittää jännitettävää sekä miesten, että naisten osalta, sillä kummassakin on kolme kilpailijaa taistelemassa kokonaiskiertueen voitosta.

Kiertueella on yhteensä viisi osakilpailua, mutta kokonaiskiertuepisteitä saa neljän parhaan osakilpailun osalta.

Avoimessa luokassa voitosta saa 100 pistettä, toisesta sijasta 93 pistettä, kolmannesta 87 pistettä ja neljännestä 82 pistettä jne. Naisten luokassa voitosta saa niin ikään 100 pistettä, mutta toisesta sijasta 90 pistettä, kolmannesta 82 pistettä ja neljännestä 74 pistettä.

Kiertuevoittajat saavat rahallisen bonuksen ja pääsevät harvalukuiseen Pro Tourin voittajien joukkoon:

Avoimessa luokassa kolme voittajakandidaattia

Avoimessa luokassa kiertuevoitosta taistelee siis kolme kilpailijaa, joista kaksi on mukana Jyväskylässä.

Tällä hetkellä voitossa on kiinni Onni Arminen, joka on kokonaispisteissä 355, mutta hän ei kilpaile viikonloppuna.

Toisena kiertuepisteissä on viime viikonlopun voittaja Aapo Karhi, jolla on pisteitä yhteensä 332. Jotta Karhi pystyy ohittamaan Armisen kokonaispisteissä, Karhen on pakko napata voitto sillä voitolla kokonaispisteiden laskusta tippuisi pois hänen 72 pisteen suoritus Tampereelta.

Kolmas voitosta taisteleva kilpailija on Kristian Kuoksa. Kuoksalla on kokonaispisteitä 262, mutta hän on osallistunut vasta kolmeen Pro Tourin kilpailuun tällä kaudella. Kun neljä parasta lasketaan mukaan, hän saa kaikki pisteet täysimääräisenä. Toisella sijalla hän saisi 93 pistettä ja nousisi tasapisteisiin Armisen kanssa kiertueen kärkeen.

Avoimen luokan TOP5

PelaajaKokonaispisteetHuomio
Onni Arminen355Ei kilpaile
Aapo Karhi332Huonoimmat osakilpailupisteet: 72/100
Daniel Davidsson313Ei kilpaile
Kristian Kuoksa262Osallistunut vasta kolmeen osakilpailuun
Lenni Kemppainen213

Aapo Karhelle ja Kristian Kuoksalle voitto Jyväskylässä tarkoittaa osakilpailuvoiton lisäksi kokonaiskiertueen voittoa. Panokset ovat siis kovat. Mikäli Karhi tai Kuoksa ei pysty huippusuoritukseen, Arminen kruunataan kiertueen voittajaksi.

Onko naisten luokassa kokemus valttia?

Naisten luokassa on niin ikään kolme mahdollista voittajaa ennen finaalikilpailua. Voitosta taistelevat Hannele Määttä, Olivia Kindstedt ja Iida Lehtomäki.

Naisten luokan TOP5

PelaajaKokonaispisteetHuomio
Hannele Määttä331Kilpaillut kaikissa, heikoin 67 pistettä (Jämi)
Olivia Kindstedt254Kilpaillut vasta kolmessa kisassa
Iida Lehtomäki242Kilpaillut vasta kolmessa kisassa
Emilia Kallio206
Jenni Engström157

Mikäli Hannele Määttä haluaa pysyä kokonaiskiertueen voitossa kiinni, hänen tarvitsee olla vähintään hopealla Jyväskylässä. Kun 67 pistettä eli viides sija on hänen huonoin noteerauksensa täällä kaudella, hän hakee paikkaa neljän parhaan joukossa, millä Määttä pystyisi kasvattamaan kokonaiskiertueen pistepottia.

Olivia Kindstedtin näkökulmasta tilanne kokonaiskiertueella on kohtuullisen hyvä; sijoitus kolmen parhaan joukossa voisi nostaa hänet Määtän ohi voittoon. Kindstedt on yltänyt kaikissa kolmessa osakilpailussa palkintopallille tänä vuonna.

Nuoren Iida Lehtomäen haaveet kokonaiskilpailun voitosta vaatii todennäköisesti voiton Jyväskylästä. Voittokaan ei välttämättä riitä, mikäli Määttä tai Kindstedt yltää palkintopallille.

Riittääkö Määtän kokemus pitämään hänet kiinni kiertuevoitossa vai nouseeko nuoret haastajat voittoon?

Näin seuraat kisaa

Jyväskylän kilpailua voi seurata ilmaiseksi paikan päällä Vesalan Montussa. Tulokset ovat nähtävillä PDGA Live-tulospalvelusta.

Kokonaiskiertueen pisteet ovat nähtäillä täällä.

Avoimesta luokasta kuvataan jälkituotetut kierrosvideot Disc Golf Finlandin toimesta. Video julkaistaan Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalla mahdollisimman nopeasti kierroksen jälkeen. Ensimmäisen kierroksen videokortissa ovat Kristian Kuoksa, Aapo Karhi, Samuel Hänninen ja Luka Honkonen.

Naisten luokassa jälkituotantovideo tulee vain viimeisestä kierroksesta. Videon kuvaa Aavemedia, joka julkaisee sen omalla Youtube-kanavallaan kilpailun jälkeisellä viikolla.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version