Koti Uutiset Kilpailut Prodigy Disc Pro Tour kiertue-ennakko 2023

Prodigy Disc Pro Tour kiertue-ennakko 2023

Prodigy Disc Pro Tour kiertueaikataulu. Kuva: Suomen Frisbeegolfliitto
Mainos

Prodigy Disc Pro Tour (PDPT) käynnistyy vuoden 2023 osalta viikonloppuna 26.-28.5.2023 Helsingissä. Prodigy Disc Pro Tour on Suomen kovatasoisin ammattilaiskiertue, jossa on yhteensä viisi osakilpailua kesän aikana. PDPT on Suomen frisbeegolfliiton ja Prodigyn yhteistyössä järjestämä ammattilaiskiertue, jossa on apuna myös paljon vapaaehtoisia järjestävien seurojen puolesta.

Viime vuoden tunnelmat, voittajat ja palkinnot

Vuonna 2022 PDPT:n voittajiksi selviytyivät Jesse Nieminen ja Heidi Laine. Jesse kuittasi kiertuevoitosta viime vuonna 2250 euroa bonusrahaa. Heidi Laine sai naisten sarjan voitosta 600 euron bonuksen. Jesse Nieminen voitti viime vuonna Kuopion osakilpailun ja sijoittui jokaisessa kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon. Mukaan mahtui kaksi nelossijaa ja yksi kolmossija. Heidi Laine taas osallistui neljään osakilpailuun ja voitti niistä kolme.

PDPT:n osakilpailut käydään viime vuodesta tutuilla radoilla ja paikkakunnilla. Ainoa muutos edellisvuoteen on tapahtunut järjestyksessä. “Olemme varsin tyytyväisiä, että saimme ylipäätään mahtumaan 5 osakilpailua Prodigy Disc Pro Tourille. Euroopan kilpailukalenteri on hyvin vilkas. Olemme myös kiitollisia siitä, kuinka hienosti järjestävät seurat ovat mukana Tourilla myös vuonna 2023.” Eetu Rantanen kommentoi Prodigyltä Frisbeegolfmedialle.

Prodigy Disc Pro Tour 2023

PDPT houkuttelee jälleen Suomen kovimpia pelaajia kilpailemaan palkintorahoista ja koko kiertueen voitosta. Vuonna 2023 kilpailijat kisaavat yhtälailla osakilpailukohtaisista palkintorahoista, mutta myös kiertuebonuksesta. “Palkintorahojen suhteen mennään pitkälti samalla kaavalla kuin viime vuonna. Osallistujamäärä vaikuttaa lopullisiin summiin, mutta samassa kokoluokassa mennään.” Rantanen kommentoi.

Ykkösringin podcastissä käytiin myös läpi asetelmia tulevaan Touriin. Podcastistä tutut Timo Pölkki ja Toni Syrjänen ovat mukana Jenni Engströmin kanssa selostamassa naisten luokkaa. Näin Timo ja Toni kommentoivat odotuksiaan kiertueelle: “European Pro Tourin, Euro Tourin ja syksyn Majoreiden sijoittumisen johdosta kotimaan kiertue tulee olemaan mielenkiintoinen. Suomessa on kasvanut koronan aikana valtava määrä lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka ovat todella nälkäisiä näyttämään omat taitonsa kaikille faneille.”

Ketä seurata pelaajista

Tänä vuonna ennakkoasetelmissa korkealle nousevat rating-listojen mukaan Jesse Nieminen (1022), Mikael Häme (1021), Kristian Kuoksa (1021), Teemu Lampainen (1014) ja Teemu Talikainen (1011). Helsingin avauskisassa viivalla nähdään myös kilpailukautensa avaava Lauri Lehtinen (1026), joka ei ole ainakaan tällä hetkellä ilmoittautunut muihin PDPT:n osakilpailuihin.

Naisissa Heidi Laine on paperilla melko selvä ennakkosuosikki kiertueen voittajaksi, mutta hän kisaa näillä näkymin vain Talissa ja Oulussa. Haastajaksi nostetaan ainakin Silva Saarinen, joka on vakuuttanut Yhdysvalloissa asti hyvällä puttaamisellaan. Myös Tinja Väisänen taistelee kärkisijoituksista Prodigy Disc Pro Tourilla.

Timo ja Toni kävivät Ykkösrinki-podcastissä läpi ennakkoasetelmiaan ja nostavat omat suosikkinsa: “Seuraamme suurennuslasin kanssa nuoria suomalaisia. Jos nyt muutama nimi pitää nostaa esiin niin Teemu Talikainen, Kristian Kuoksa, Rasmus Saukkoriipi, Otto Mäkinen, Onni Ruusunen sekä Elias Luukkonen kannattaa pistää muistiin!

Avoimen luokan kokonaiskisan voittajasuosikeiksi nousevat kokeneet Mikael Häme ja Jesse Nieminen.

Naisissa homma on hieman selkeämpi kuin avoimen luokan osalta. Siellä seuraamme nelikon Silva Saarinen, Jenni Karppinen, Olivia Kindstedt ja Tinja Väisänen otteita. Kiertueen kokonaiskilpailun voittaja tulee todennäköisesti tuosta joukosta, mutta kokeneita Jenna Hirsimäkeä ja Hannele Määttää ei voi missään nimessä jättää pois laskuista.”

PDPT aikataulu ja osakilpailut 2023

Helsinki 26.-28.5.2023

Ensimmäisen osakilpailun näyttämönä toimii Talin frisbeegolfpuisto. Talissa katseet kääntyvät Lauri Lehtisen kuntoon kauden avauskisassa. Lisäksi viivalla nähdään European Pro Tourin Belgian voittaja Teemu Talikainen. Lahden toiselta puolelta suomalaisrintamaa saapuu haastamaan Mathias Villota ja Mauri Villman.

Naisissa Heidi Laine on vahva ennakkosuosikki, mutta virolainen Kaidi Allsalu on ollut myös vahva alkukauden kilpailuissa. Allsalu voitti European Pro Tourin avauskilpailun Kööpenhaminassa. Ohessa vielä asiantuntijoiden ennakkosuosikit ensi viikonlopun Talin kilpailuun.

Prodigy Disc Pro Tour 2023 Tali asiantuntijoiden valinnat

Oulu 16.-18.6.2023

Oulun osakilpailu käydään Pikkaralan frisbeegolfradalla. Viime vuoden kilpailun voitti Niklas Anttila, joka ei ole tänä vuonna mukana. Kuka nappaa tänä vuonna Oulun herruuden?

Kuopio 25.-27.8.2023

Parin kuukauden tauon jälkeen PDPT jatkuu Kuopiossa Puijon frisbeegolfradalla. Puijo kuuluu Suomen suosituimpiin ratoihin ja toimii kolmannen osakilpailun näyttämönä. Kuopiossa haetaan tärkeitä asetelmia kilpailun kokonaistilannetta ajatellen.

Heinola 8.-10.9.2023

Syyskuussa PDPT jatkuu Heinolassa legendaarisella Kippasuo DiscGolfPark Worldillä. Kippasuon rata on valittu muutamaan otteeseen jo maailman parhaiden ratojen joukkoon ja houkuttelee varmasti jälleen Suomen huippupelaajat kilpailemaan osakilpailuvoitosta.

Tampere 15.-17.9.2023

Prodigy Disc Pro Tour päättyy syksyllä suositulle Tampereen frisbeegolfkeskukselle. Ennakkoasetelmien mukaan tilanne voi äityä hyvinkin tiukaksi, joten odotettavissa on, että “Sentterillä” nähdään huikea kamppailu kokonaiskilpailun voitosta.

Miten voi seurata PDPT:a

Paikan päällä

Frisbeegolf on tunnetusti parasta paikan päällä. Mikäli suinkin mahdollista, kannattaa ehdottomasti mennä ilmaiseksi paikalle katsomaan frisbeegolfia. “Tänä vuonna kisapaikalla kilpailun seuraamista on kehitetty. Kiertueen mukana on myös paljon kojuja ja muuta systeemiä, josta katsojat pääsevät nauttimaan.” Rantanen hehkuttaa.

Jälkituotanto

PDPT:stä on nähtävillä tiivistetyt videot kierroksista jälkilähetyksinä seuraavina päivinä. “Viime vuonna ollut live-lähetys jätettiin tälle vuodelle pois. Sen myötä pystymme panostamaan yhä enemmän jälkituotantoon, jossa näkyy suurimmat muutokset edellisvuoteen verrattuna.” Eetu Rantanen kommentoi. Jälkituotannon videot on nähtävillä Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalla.

Avoimen luokan selostuksen hoitaa tänä vuonna Disc Golf Finlandilta Arttu Hiltunen ja Rauli Savela. Naisten luokan selostavat Disc Golf Stream Suomelta Jenni Engström ja Timo Pölkki tai Toni Syrjänen

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version