Koti Kilpailut PDGA Euro Tour Davidsson on kiinni kauden ensimmäisessä voitossa Alutagusessa

Davidsson on kiinni kauden ensimmäisessä voitossa Alutagusessa

Daniel Davidsson viihtyi kärkisijalla ja kasvatti johtoaan toisella kierroksella. Kuva: Joosep Martinson, PDGA Europe
Mainos

PDGA Euro Tourin Alutaguse Open jatkui toisella kierroksella suomalaiskomennossa. Heidi Laine on naisten luokassa täysin pysäyttämätön ja Jenni Karppinen kiilasi toiseksi. Avoimessa luokassa johdossa lähtenyt Daniel Davidsson paransi peliään entisestään ja johtaa kilpailua kolmen heiton erolla.

Davidsson hakee kauden ensimmäistä voittoa

Tamperelainen Daniel Davidsson jatkoi edellispäivän vahvoja otteitaan ja otti vahvan kiinnityksen kilpailun voittoon toisella kierroksella. Hän on tuloksessa -21. -18 tuloksesta löytyy kaikkinensa kolme pelaajaa, kun toisen sijan jakavat Jesse Nieminen, Mauri Villmann ja Albert Tamm. Finaalikierroksella suomalaismiehet hakevat voittoa isäntämaan tähdistä.

Daniel Davidsson on onnistunut ainoana pelaajana välttämään bogey-tulokset Alutagusen radalla. Ennakkoasetelmissa kova virolaiskaksikko ei pysynyt vakuuttavan Davidssonin kyydissä. Nieminen nousi uskomattomalla takaysin puhtaalla tuloskortilla hienosti kärkikorttiin.

Hyvät olosuhteet nostivat tulostasoa avoimessa luokassa. Jahtikorttiin nousivat suomalaisista Elias Hyytiäinen (-16), Joona Heinänen (-14) ja Miro Ryhänen (-14). Jahtikortin herrat ovat kuitenkin jääneet jo varsin ratkaisevan oloisesti kärkiheittäjistä.

Suomalaisista Väinö Mäkelä jätti kisan kesken sairastumisen vuoksi.

Laine jatkaa kärjessä, Karppinen kiri toiseksi

Naisten luokassa kilpailu on lähes ratkennut Heidi Laineen hyväksi. Täysin omalla tasollaan pelaava Laine johtaa kilpailua peräti kymmenen heiton erolla tuloksessa -15. Toisena on suomalainen Jenni Karppinen tuloksessa -5. Laine ja Karppinen vastasivat perjantain parhaasta kierrostuloksesta -5. Kolmantena on Viron Kristi Unt tuloksessa -3.

Heidi Laine ei ollut aivan yhtä hurjassa vireessä toisella kierroksella, mitä nähtiin avauspäivänä. Silti päivän paras tulos pitää kilpasiskot todella kaukana perässä. Heidi pelasi toisen kierroksen viimeiset seitsemän väylää -6 tulokseen, joka löi naulan arkkuun kilpailun voittotaistelun ja 2000 euron pääpalkinnon osalta.

Isoimmat katseet kohdistuvatkin kamppailuun toisesta sijasta, kun Jenni Karppinen metsästää kauden isointa palkintopottiaan 1350 euroa. Pystyykö hän pitämään Kristi Untin ja jaetulla neljännellä sijalla tuloksessa -2 majailevat virolaiskilpailijat (Anneli Tõugjas-Männiste, Maarja Soasepp, Keiti Tätte) takanaan.

Jenni Karppinen Alutaguse Open 2023
Jenni Karppinen vastasi päivän parhaasta kierroksesta -5 Alutaguse Openissa. Kuva: Mauri Levandi, PDGA Euro Tour

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata suorana Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa lauantaina 12.8. kello 9.30 ja avoimen luokan lähetys kello 16.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version