Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour Mäkelä jälleen kymmenen parhaan joukossa

Mäkelä jälleen kymmenen parhaan joukossa

Emerson Keith OTB Open. Kuva: Disc Golf Pro Tour
Mainos

Yhdysvaltojen ammattilaiskiertue jatkui viikonloppuna länsirannikolla Kaliforniassa OTB Openilla. Ensimmäisen kahden kierroksen jälkeen kenttä on kynsinyt huippupelaajien peliä ja kärjessä nähtiin yllätysnimiä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä.

Emerson Keithille ensimmäinen Pro Tourin voitto

Kilpailun viimeiselle kierrokselle lähdettiin mielenkiintoisesta asetelmasta, kun kärkikortissa ei ollut ketään, jolla olisi iso voitto urallaan. Emerson Keith (-23) piti parhaiten hermonsa kärkikamppailussa ja otti voiton lopulta kahden heiton erolla toiseksi tulleeseen Gannon Buhriin (-21). Pitkään voittotaistelu näytti kahden kaupalta, kun toisen kierroksen jälkeen kilpailua johtanut Aaron Gossage aloitti vahvasti kolmannen kierroksen. Karmeat puttivirheet tiputtivat Aaron Gossagen kuitenkin lopulta jaetulle kolmannelle sijalle. Samalla sijalla viikonlopun päättivät myös Isaac Robinson ja Cole Redalen.

Väinö Mäkelä OTB Open
Väinö Mäkelä OTB Open. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Suomalaisilla hyvä viikonloppu

Väinö Mäkelä otti jälleen TOP10 sijoituksen Yhdysvaltain Pro Tourilla, kun hän sijoittui viikonlopun jäljiltä sijalle yhdeksän tuloksella -16. Väinö oli toisella kierroksella vahvasti kärkikamppailussa mukana, mutta kierroksen keskivaiheille osunut neloisbogey tiputti Väinön liian kauas kärjestä voittokamppailua ajatellen. Väinö nettosi viikonlopusta arvioiden mukaan 1800 dollaria.

Muista suomalaisista Niklas Anttila ja Joona Heinänen ylsivät niin ikään rahapalkinnoille viikonlopun jäljiltä. Niklas Anttila sijoittui jaetulle sijalle 13 tuloksella -14. Heinänen oli jaetulla sijalla 35. Neljäs viikonlopun suomalainen Tuomas Hyytiäinen jäi niukasti rahojen ulkopuolelle sijoittuen sijalle 48.

Naisten sarjassa selvä ykkönen

Naisten sarja oli viisinkertaisen maailmanmestarin Paige Piercen näytöstä. Euroopan kärkinimet Kristin Tattar, Henna Blomroos ja Eveliina Salonen suuntasivat takaisin kotiin ja Pierce palasi pitkästä aikaa loukkaantumisten jäljiltä voittokantaan. Piercen toinen kierros teki jo muista selvää jälkeä, kun hänellä oli lähes ennätyspitkä kymmenen väylän birdieputki. Pierce on voittanut nyt OTB Openin kolme kertaa putkeen.

Toiseksi naisissa ylsi Ohn Scoggins (-21) ja kolmanneksi Emily Beach (-17).

Paige Pierce OTB Open. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Disc Golf Pro Tour jatkuu heti ensi viikonloppuna Orlandossa Beaver State Fling -nimisellä Silver-tason kilpailulla. Suomen miehet nähdään viivalla jahtaamassa ensimmäistä voittoaan Yhdysvalloissa. Katso koko aikataulu ja suomalaiset täältä.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version