Koti Kilpailut European Open Ottaako Calvin Heimburg uransa suurimman voiton European Openissa?

Ottaako Calvin Heimburg uransa suurimman voiton European Openissa?

Calvin Heimburg, European Open 2023. Kuva: Eino Ansio / Spin18
Mainos

European Openin kolmas kierros pelattiin Nokian Beastilla 22.7 lauantaina. Kilpailu on ollut tähän mennessä erittäin tasaista avoimessa luokassa. Naisten luokassa Kristin Tattar on mennyt jo menojaan. Avoimessa luokassa Calvin Heimburg näytti vihdoin kykynsä erinomaisella -12 kierroksella. Heimburg nousi kilpailun kärkeen, kahden heiton erolla Anthony Barelaan. Huomisen kärkiryhmä onkin täynnä Yhdysvaltain tähtiä joilla on mahdollisuus saavuttaa uransa ensimmäinen major-voitto. Kolmannelle sijalle itsensä pelasi Corey Ellis (-23). Kärkiryhmän täydentää ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä ollut Kyle Klein (-22).

Calvin Heimburg, European Open 2023. Kuva: Eino Ansio / Spin18

Onko vihdoin Heimburgin aika onnistua?

Kaikilla tässä kärkiryhmässä on mahdollisuus saavuttaa jotain omalle uralleen merkittävää. Major-voitto itsessään on toki jo todella suuri saavutus. Calvin Heimburgia on yleisesti ottaen pidetty parhaimpana avoimen luokan pelaajana joka ei ole koskaan voittanut majoria. Heimburg johtaa Disc Golf Pro Tourin pistetilastoa ja on UDiscin maailman rankingin ykköspelaaja.

“Heittoni oli tällä kierroksella oli erinomaista. Vaikka kaikki lyhyemmät putit eivät menneet, paikkasin tulosta pitkillä puteilla.” “Pelasin tänään todella hyvin, huomisen tulos riippuu paljon säästä. Mikäli pelaan samalla tavalla huomenna, tulen voittamaan.” Heimburg kommentoi Disc Golf Networkin haastattelussa.

Heimburg ei kuitenkaan pystynyt nousemaan omalle maailmanluokan tasolleen majoreissa. Aiemmin tänä vuonna pelatussa Champions Cupissa hän sijoittui sijalle T16. Viime vuoden Champions Cupissa irtosi kolmas sija. European Openissa sijoitus oli T8 ja sen jälkeen MM-kisoissa kuudes. 2022 USDGC:ssä Heimburg nousi jälleen podiumille, niin ikään kolmannelle sijalle. Sijoitukset ovat olleet hyviä, mutta voitto uupuu.

Voittoja on kuitenkin tullut runsaasti majoreiden ulkopuolella. Viime vuodelta Heimburgilla on kaksi voittoa DGPT:ltä ja tänä vuonna jo kolme. Podiumpaikkoja on tullut käytännössä joka toisessa kilpailussa. Heimburgilla on eniten DGPT Elite Series voittoja niistä pelaajista jotka eivät ole voittaneet majoria. Heimburgilla on jälleen erinomainen mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen major-voitto. Viime vuoden USDGC:ssä Calvin johti kilpailua ennen finaalia, mutta ei pystynyt vastaamaan Gannon Buhrin ja Niklas Anttilan huimaan vireeseen.

Löytääkö Anthony Barela avaimet voittoon?

Anthony Barela ja tuhatpäinen yleisö European Openin kolmantena päivänä. Kuva: Eino Ansio / Spin18

Anthony Barela on yksi parhaimmista, ellei paras frisbeegolfaaja joka ei ole koskaan voittanut Disc Golf Pro Tourin osakilpailua. Barela on ratinginsa puolesta maailman top10 pelaaja, UDiscin maailman ranking asettaa hänet sijalle 14. Taitoa ei puutu, Barela on yksi pisimmälle heittävistä pelaajista niin rysty- kuin kämmenheitolla. Barelan voitto ei tulisi kenellekään yllätyksenä, sillä hänen ensimmäistä isoa voittoa on odotettu jo todella kauan.

Kärkiryhmästä löytyy myös toinen ensimmäistä Disc Golf Pro Tourin osakilpailun tai majorin voittoa havitteleva Corey Ellis. Ellis mahtuu top20 joukkoon niin pelaajaratingin, kuin myös UDiscin maailman rankingin puolesta. Hänen viimeisin A-tier voittonsa on huhtikuulta 2022, joten voiton kannassa Ellis ei ole liikaa viihtynyt. Hän on päässyt todella lähelle, 2022 Discraft Great Lakes Openissa hän hävisi jatkoväylillä Calvin Heimburgille.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella kuumimman tuloksen pelanneen Kyle Kleinin palkintokaapista löytyykin jo DGPT-voittoja. Kleiniltä löytyy 2021 vuoden Mid America Open Silver Series voitto, 2022 vuoden Idlewild Openin voitto ja viimeisimpänä tänä vuonna DGPT Wacon voitto. Kleinin yksi suurimmista saavutuksista on kuitenkin 2021 vuoden USDGC:n toinen sija. Klein pääsi todella lähelle ensimmäistä major-voittoaan ja hävisi lopulta Paul McBethille jatkoväylillä.

Kaikilla kärkiryhmän pelaajista on jotain todistettavaa, joko itselleen tai lajin seuraajille. UDisc pitää Heimburgia vahvimpana ehdokkaana voittajaksi 60% todennäköisyydellä. Nähtäväksi jääkin kuka heistä kestää paineet parhaiten ja kenet kruunataan European Openin voittajaksi huomenna.

European Openin finaalin seuraaminen

European Openin viimeistä kierrosta voi seurata Disc Golf Networkilta suoran lähetyksen muodossa. Naisten luokan lähetys alkaa sunnuntaina 23.7 klo 9:10 ja avoimen luokan lähetys klo 15:10. Tuloksia voi luonnollisesti seurata UDiscin tulospalvelusta. Frisbeegolf on kuitenkin parasta paikan päällä seurattuna, tapahtumaan on ilmainen pääsy. Tarkemman aikataulun ja lisätietoa tapahtumista tarjoaa European Open. Tapahtuman suomenkielisestä tiedottamisesta vastaa Frisbeegolfmedia.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version