Koti Kilpailut EM-kilpailut Nieminen nousi frisbeegolfin EM-hopealle, ruotsalainen Augustsson voitti ylivoimaisesti

Nieminen nousi frisbeegolfin EM-hopealle, ruotsalainen Augustsson voitti ylivoimaisesti

Dennis Augustsson vei mestaruuden ylivoimaisen esityksen jälkeen. Kuva: Marika Salmi
Mainos

Frisbeegolfin EM-kisat kilpailtiin Virossa 16.-19.8.2023 Tallinnan laululavalla. Voiton vei ylivoimaisesti ruotsalainen Dennis Augustsson. Suomen Jesse Nieminen nousi loistavasti hopealle. Junioreissa suomalaiset ottivat neloisvoiton – Onni Ruusunen vei mestaruuden.

Naisten luokan tuloksista voi lukea täältä.

Augustsson nousi yleisön suosikiksi ja voittoon

Ruotsalainen Dennis Augustsson oli omaa luokkaansa Tallinnassa. Hän voitti lopulta kilpailun ylivoimaisesti tuloksella -37. Toiseksi ylsi hienosti Jesse Nieminen tuloksella -27. Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen jakoivat pronssin tuloksella -25.

Augustsson oli hurjassa iskussa koko viikon. Hän näytti jo ensimmäisen kahden päivän aikana seilaavan mestaruuteen. Kolmas päivä antoi muille hieman toivoa, mutta finaalikierroksella Augustsson veti maton haastajien jalkojen alta. Hän heitti ensimmäiselle yhdeksälle väylälle peräti 8 birdietä.

“Olin itsevarma ennen viimeistä kierrosta. Tiesin, että pystyn pelaamaan paremmin kuin aikaisemmin, koska tuuli oli hieman tyyntynyt edellispäivistä”, Augustsson kommentoi Frisbeegolfmedian haastattelussa. “Yritin koko ajan nauttia hetkestä. En keskittynyt menneeseen enkä tulevaan.”

Augustsson nousi myös virolaisyleisön suosikiksi äärimmäisellä nopealla pelillään. Esimerkiksi puttigriinillä ruotsalainen marssi päättäväisen näköisesti kiekolleen ja heitti sen kummempia tuumailuita koriin vakuuttavalla prosentilla. Ruotsalainen nautti saamastaan huomiosta. Hän palkitsi yleisön huippuheitoilla viimeisiä väyliä myöten.

Jesse Niemisen peli kulki

Ensimmäistä kertaa EM-kisoissa ollut Jesse Nieminen kompuroi ensimmäisellä kierroksella, mutta sai pelinsä kulkemaan loppua kohden. Viimeiset kolme kierrosta olivat huippupeliä Niemiseltä, joka kantoi lopulta hopealle asti.

Viimeisellä kierroksella hän myöntää jännittäneensä kierroksen alussa, mutta peli kulki silti hyvin: “En katsonut tuloksia ennen 16. väylän puttia. Dennis meni menojaan jo heti alussa”, Nieminen kommentoi Frisbeegolfmedialle. “Mietin vain, että kovaa muiden pitää pelata, jos he mielivät minut voittaa.”

Jesse on tunnettu toisista sijoistaan, mutta EM-hopea maistuu kokeneelle pelaajalle: “Joka toinen vuosihan näitä vaan pelataan. Kyllä tällä on todella iso merkitys. Olen myös yllättynyt siitä, kuinka iso tapahtuma oli kyseessä. Kyllä virolaiset ovat laittaneet parastaan.”

Onni Ruusunen vei junioreiden Euroopan mestaruuden

Onni Ruusunen junioreiden Euroopan Mestari
Onni Ruusunen voitti junioreiden Euroopan mestaruuden. Kuva: Marika Salmi

Harjavaltalainen Onni Ruusunen otti hienon esityksen jälkeen voiton tuloksella -25. Toiseksi ylsi Elias Luukkonen (-22), kolmanneksi Onni Arminen (-18) ja neljänneksi Justus Sarvi (-16).

Onni Ruusunen on voittanut nyt viikon sisään sekä junioreiden Suomen mestaruuden, että Euroopan mestaruuden. “Tämä menestys on tullut kovasta työstä. Pitää uskoa itseensä”, Ruusunen kertoo.

Ruusunen nappasi myös yllättäen paikan legendaariseen Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuun (USDGC), joka kilpaillaan lokakuussa Yhdysvalloissa. Ruusunen paljasti Frisbeegolfmedialle aikovansa suunnata valtameren taakse lokakuussa.

Kahdeksan mitalia Suomeen

Frisbeegolfin EM-kisoissa oli jaossa 12 mitalia, joista kahdeksan matkasi Suomeen. Aikuisten mestaruudet menivät tällä kertaa sivusuun, mutta junioreiden menestys lupaa hyvää tuleville vuosille. Vuoden 2025 EM-kisojen järjestäjämaa julkaistaan myöhemmin.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version