Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour McBeth liekeissä ennen European Openia, Tattar odotetusti voittoon

McBeth liekeissä ennen European Openia, Tattar odotetusti voittoon

Paul McBeth, PCS Open. Kuva: Disc Golf Pro Tour
Mainos

Disc Golf Pro Tourin PCS Open kilpailu päättyi ennakkosuosikkien juhliin Norjassa. Ensimmäinen Euroopassa kilpailtu Elite-tason kamppailu toimi samalla eräänlaisena kenraaliharjoituksena ensi viikon European Openiin, joka kilpaillaan Nokialla.

Yhdysvaltalaiset hallitsivat avointa luokkaa. Voittoon ylsi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Paul McBeth. McBeth voitti kilpailun tuloksella -29. James Proctor teki kaikkensa haastaakseen Paulin, mutta jäi lopulta viiden heiton päähän. Viimeiselle kierrokselle McBethin kanssa tasoissa lähtenyt Calvin Heimburg jäi tahdista jälkeen heti alussa ja sijoittui kolmanneksi tuloksella -23.

McBeth ja Proctor kilpailivat rinta rinnan kierroksen alkupuolella. Proctorin peli ei lopulta yksinkertaisesti riittänyt haastamaan McBethin aivan jäätävää tulostahtia. Pauli pelasi lopulta -13 kierroksen, joka oli kilpailun paras kierros ja rikkoi Aaron Gossagen rataennätyksen kolmella heitolla.

Alustavan 1094 kierrosratingin finaalikierros on McBethin paras kierros yli vuoteen. Tämä kierros ja koko kilpailun voitto nostaa McBethin osakkeita tulevaa European Openia ajatellen reilusti.

Niklas Anttila onnistui viimeisellä kierroksella ja nousi sijalle 13. Anttila pelasi todella hyvän -8 kierroksen ja osoitti varmuutta kaikilla pelin osa-alueissa. Juho Pylkkänen sijoittui sijalle T28 pelaten samalla reilusti yli ratinginsa. Pylkkäsen finaalikierros on hänen uransa paras kierros alustavalla 1049 ratingilla.

Kristin Tattar, PCS Open. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Tattar otti omansa – Salonen palkintokorokkeelle

Kristin Tattar palasi voittokantaan Disc Golf Pro Tourilla. Hän voitti kilpailun tuloksella -6. Missy Gannon oli loppukirillään toinen ja jäi vain yhden heiton päähän Kristinistä. Eveliina Salonen ylsi kolmanneksi tuloksella -3. Suomalaisista Heidi Laine (-1) ylsi neljänneksi hyvän viimeisen kierroksen ansiosta.

Tattar tuskaili hieman puttinsa kanssa ja antoi näin mahdollisuuden Saloselle ja Gannonille. Kumpikaan ei kuitenkaan yltänyt parhaimpaansa. Eveliina Salosen esiintyminen antoi kuitenkin hyviä viitteitä nousukunnosta. Hän ylsi ensimmäistä kertaa yli vuoteen Disc Golf Pro Tourilla palkintopallille. Lisäksi Eveliinan putti näytti paremmalta kuin vuosiin.

Suomen naisten peli näytti kaiken kaikkiaan hyvältä ja enteilee hyvää ensi viikolla. Kolmas suomalainen Henna Blomroos oli vaikeuksissa ja jäi sijalle yhdeksän. Vaikka suurimmat plussat tulivat parilta väylältä, joten toivon mukaan aina hyvin Nokialla pelannut Henna pystyy parantamaan peliään ja välttämään virheet ensi viikolla.